DVB-H w Krakowie

Forum o telewizji mobilnej
Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: Jarosław Bałuka » 13 lipca 2010, o 20:04

Ponoć na Kopcu Kościuszki choć nie wiem tego na 100%. Nie znam mocy, ale słabo to idzie.

mielu

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: mielu » 20 lipca 2010, o 12:35

Jarosław Bałuka pisze:Ponoć na Kopcu Kościuszki choć nie wiem tego na 100%. Nie znam mocy, ale słabo to idzie.


tej emisji nie obsługuje emitel tylko INFO-TV-FM Sp. z o.o. tak wynika z wykazu pozwoleń, który dostępny jest na forum (moc 2,2 kW - przynajmniej na tyle maja pozwolenie)

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: Jarosław Bałuka » 20 lipca 2010, o 20:24

mielu pisze:
Jarosław Bałuka pisze:Ponoć na Kopcu Kościuszki choć nie wiem tego na 100%. Nie znam mocy, ale słabo to idzie.


tej emisji nie obsługuje emitel tylko INFO-TV-FM Sp. z o.o. tak wynika z wykazu pozwoleń, który dostępny jest na forum (moc 2,2 kW - przynajmniej na tyle maja pozwolenie)

No dobrze to ująłeś ... :) Ale nie wiem czemu sądzisz, że pracując w Emitelu ja nie wiem, że to nie my nadajemy ;)

mielu

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: mielu » 21 lipca 2010, o 21:16

Jarosław Bałuka pisze: Ale nie wiem czemu sądzisz, że pracując w Emitelu ja nie wiem, że to nie my nadajemy ;)

Nie wcale tak nie myślę, chodziło mi bardziej o parametry nadawania.

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: Jarosław Bałuka » 7 października 2010, o 22:35

Czy ktoś w Krakowie ogląda DVB-H? Bo ja od pewnego czasu nie dekoduję żadnego kanału choć ESG widzę jest.

Awatar użytkownika
elwood-xp
Posty: 34
Rejestracja: 28 kwietnia 2010, o 23:17
Odbiornik: PC - Lv5TDLX
Laptop-Pinacle USB/hybrid
TV LG
Nadajnik - obiekt nadawczy: św.Krzyż/Chorągwica/Tarnów G.Św.Mar

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: elwood-xp » 8 października 2010, o 14:38

Jarosław Bałuka pisze:Czy ktoś w Krakowie ogląda DVB-H? Bo ja od pewnego czasu nie dekoduję żadnego kanału choć ESG widzę jest.


Z poziomu Nowej Huty - mam tak samo. Zero widocznosci.Ktoś się tym chyba bawi:)

Awatar użytkownika
RAPIOTR
Posty: 839
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: SONY ST-SB920QS,KDL-42W828B,DAB:PHILIPS AE5220, DA1200/05
Instalacja antenowa: Antena: Fracarro Sigma
84mnpm+12m
Antena: Televes V-RANGE
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań/Śrem . SLR Poznań

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: RAPIOTR » 8 października 2010, o 18:31

W Poznaniu też były takie przerwy. Nawet moja N96 odbyła szlak bojowy w serwisach Noki z tego powodu 8-) . Widziałem ESG był pilot ale urządzenie nie dekodowało.No więc byłem wygłupiony.
Obecnie u nas działa ,choć dużo programów ma zpieprzony dosył lub brak dosyłu i taką kaszanę nadają. Pozatym urządzenie jak straci sygnał to pomimo ,że znajdzie się ponownie w sygnale nie rusza za cholerę. Trzeba przełączyć kanał by ponownie zadziałało. Coś mi sie wydaje ,że oni nie potrafią tego DVB-H poprawnie skonfigurować i odpowiednio ustawić.

Wólka C.

Re: DVB-H

Postautor: Wólka C. » 23 października 2010, o 20:28

Mieszkam 86 km w linii prostej od Raszynia, mam telewizor z tunerem DVB-T i odbieram wszystkie 3 multipleksy na zwykłej siatce :D . Dzisiaj na częstotliwości 602Mhz telewizor znalazł mi sieć o nazwie INFO-TV-FM DVB-H, ale nie było żadnych kanałów, sygnał pełny, jakość sygnału: Dobra, czy da się coś na tej częstotliwości odebrać?

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3092
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Odbiornik: Samsung LE32B530
Signal HD-507
NOT LV5T Deluxe
NOT LV5T Qube
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: DVB-H

Postautor: qwerty » 23 października 2010, o 21:21

Wólka C. pisze:Mieszkam 86 km w linii prostej od Raszynia, mam telewizor z tunerem DVB-T i odbieram wszystkie 3 multipleksy na zwykłej siatce :D . Dzisiaj na częstotliwości 602Mhz telewizor znalazł mi sieć o nazwie INFO-TV-FM DVB-H, ale nie było żadnych kanałów, sygnał pełny, jakość sygnału: Dobra, czy da się coś na tej częstotliwości odebrać?

Nie.

archibaldi

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: archibaldi » 19 grudnia 2010, o 11:31

Witam,
Mam zamiar kupić nokie n96 i czasem poogladać tv i mam pytanie:
- czy w Krakowie jest to możliwe?
- Jesli tak, to czy przypadkiem nie jest to tymczasowe?

dwadi
Posty: 94
Rejestracja: 30 grudnia 2009, o 21:12

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: dwadi » 21 grudnia 2010, o 13:12

archibaldi pisze:Witam,
Mam zamiar kupić nokie n96 i czasem poogladać tv i mam pytanie:
- czy w Krakowie jest to możliwe?
- Jesli tak, to czy przypadkiem nie jest to tymczasowe?


Owszem działa, odnośnie tymczasowości to można powiedzieć tylko jedno, że sprawa jest ciągle w toku w UOKiK'u. Dzisiaj testowałem TV w Katowicach, mi przypadło do gustu, można też wyciągnąć obraz poza telefon za pomocą kabla av. Można też nagrywać, dzięki modowi (o nim możesz znaleźć na forum wzmiankę). Oby ruszył ten projekt... dla mnie DVB-H jest jak znalazł.

deliro

DVB-H Kraków Lipiec br

Postautor: deliro » 2 czerwca 2011, o 12:10

Witam,
Od wczoraj jestem uzytkownikiem Nokia Mobile TV Receiver SU-33W - mieszkam w Krakowie okolice ul.Opolskiej. Niestety podróżując po moim mieście nie udało mi się nigdzie natrsafić na sygnał.
Czy w Krakowie syganł dalej jest nadawany?

I czy rozbudowa telewizji cyfrowej DVB-T która planowana jest na 31 lipca w jakiś sposób polepszy odbiór w Krakowie? np. czy będe mógł odbierać ten sygnał na moim urządzeniu?

Wiem że przetarg na obsługę DVB-H wygrała inna firma, ale jestem nowy w tych zagadnieniach i proszę o info.

russso

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: russso » 14 czerwca 2011, o 09:56

Witam!
Wiecie może co jest z sygnałem w Krakowie, ponieważ nic nie mogę złapać wyskakuje komunikat że "brak sygnału tv w bieżącej lokalizacji"??

brontosaur
Posty: 7
Rejestracja: 14 lipca 2011, o 11:00

Re: DVB-H w Krakowie

Postautor: brontosaur » 24 sierpnia 2011, o 01:29

Chyba wylaczyli w krakowie zdajesie ze tylko warszawa ma


Wróć do „Telewizja mobilna DVB-H”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika