Niewątpliwie Euro w HD będzie ogromną promocją NTC i zachęci ludzi to przejścia na NTC lepie niż te kampanie w TV.
W MUX1 będzie TVP 1 2 i info w SD. Jeśli będzie TVP HD albo TVP1 HD to tylko w MUX3Puma pisze:TVP ma przepustowość na trzy kanały SD... być może zamiast TVP1 i TVP2 będzie TVP1 HD.
I TVP zostanie zasypane skargami od widzów, którzy nie mają telewizora zdolnego odtwarzać HD.Puma pisze:TVP ma przepustowość na trzy kanały SD... być może zamiast TVP1 i TVP2 będzie TVP1 HD.
Nie ma czegoś takiego, jak telewizor niezdolny odtwarzać HD. Może być taki tuner, ale wtedy jest on niezgodny ze standardami przyjętymi w Polsce. Tuner musi umieć odebrać obraz w HD, jest to jeden z wyznaczników odbiornika do NTC w Polsce.Peter_CA pisze:I TVP zostanie zasypane skargami od widzów, którzy nie mają telewizora zdolnego odtwarzać HD.Puma pisze:TVP ma przepustowość na trzy kanały SD... być może zamiast TVP1 i TVP2 będzie TVP1 HD.
Hahaha, ale jestem śmieszny, hohohohohoh.DVB-T pisze:Nie wyskakuj mi tu z choinką. Jak sobie wyobrażasz to? że odetną miliony ludzi od tvp 2 i info aby dac hd? smieszny jestes
W takim razie powinni w MUXI odblokować ósmą przepustowość i ta poszłaby pod jakiś kanał prywatny.Puma pisze:Możliwe że TVP chcę powalczyć kanałem HD o miejsca w MUX I na stałe. Wiadomo że obecne tam programy przejdą do MUX III a w to miejsce będzie coś innego.
Skoro w MUX III ma być 8 kanałów to będzie tłoczno przy jednym kanale HD choć pewnie jest to wykonalne.
W pełni się z kolega zgodzę. Od kiedy zabrano nam TVP z NTC mam ja tylko w N(bez TVP Info Gorzów). Pilot od TV sie zakurzyłPeter Parker pisze:Hahaha, ale jestem śmieszny, hohohohohoh.DVB-T pisze:Nie wyskakuj mi tu z choinką. Jak sobie wyobrażasz to? że odetną miliony ludzi od tvp 2 i info aby dac hd? smieszny jestes
Pośmialiśmy się, więc do rzeczy. Otóż niekoniecznie muszą wyłączać TVP2 i TVP Info, żeby dać kanał w HD. W momencie startu EURO 2012 powinno być w MUX1 około 5-6 kanałów, więc zostaje nawet miejsce na 2-3. TVP HD może nadawać w MUX1 w tym czasie w 720p, tak jak podczas MŚ 2010. Tu się zabierze trochę bitrate, tu się uciuła i jakoś ten kanał HD wcisną.
A tak poza tym, to nic się nie stanie, jak nie będzie TVP2 i TVP Info przez 3 tygodnie. W Lubuskiem jak wyłączono kanały TVP we wrześniu tamtego roku, tak do dziś ich nie mamy.
Jak to jak?Peter_CA pisze:rp.pl pisze:Jestem ciekawy, jak to zrobią. Multipleks będzie prawie pełny i TVP chyba nie zaryzykuje wyłączenia programu w SD.