1. TVP1 HD
2. TVP2 HD
3. TVP Info
4. Mini Mini
5. TV Trwam
6. Kino Polska
Po opuszczeniu TVP:
1. Discovery HD
2. Eurosport HD
3. 4 Fun TV
4. Mini Mini
5. TV Trwam
6. Kino Polska
Nie będzie stacji regionalnych, bo tego nie przewiduje ogłoszenie. Chyba, że np. TVS uzyska miejsce w mux1 i będzie nadawać na całą Polskę.ploomba pisze:1) TVP 1
2) TVP 2
3) TVP Info
4) CTV (z lokalnymi/kablowymi programami)
5) nowa zapowiadana stacja dla DVB-T od Canal+
6) nowa zapowiadana stacja dla DVB-T od Kino Polska
7) "PR Czwórka" - lub zupełnie nowy kanał muzyczny, który prezentowałby szerokie spektrum muzyki (a nie tylko komercyjny pop dla dzieci i nastolatków - żadnej Eski czy 4FunTV)
Ewentualnie zamiast muzycznego - lokalny TVS, z tym że nie ma w Polsce na tyle stacji regionalnych, żeby każdy region posiadał swój program. Wg mnie najlepiej byłoby pozostawic TVP1 , 2 i Info na stałe w mux-1, porozumiec sie w tej sprawie z TVP a w zamian za to prywatne regionalne stacje dodac do mux-3.
Pewnie dlatego kilka dni temu CTV złożyl wniosek o koncesję satelitarną.DVB-T pisze:Z tego też powodu nie będzie CTV bo też nie mają koncesji satelitarnej.
Najwyraźniej zainteresowanie miejscami w DVB-T jest spore, skoro niespodziewanie tylu nadawców wystąpiło teraz o licencje na swoje nowe stacje.blockbuster pisze:Witam.
Odnośnie nowego projektu Kino Polska:
http://satkurier.pl/news/63752/kino-pol ... -maju.html
http://satkurier.pl/news/63727/wniosek- ... algia.html
Zgadza się, jednak Canal+ ma w swojej ofercie kilka własnych kanałów, na potrzeby których powstaje wiele programów. Znajdziemy tam programy, które Canal+ jest gotowy zaoferować szerokiej gamie widzów w ramach DVB-T, by zyskać dla nich szerszą widownie niż ta posiadająca satelitarną platformę Cyfry+. Dlatego w ramach konsultacji, Canal+ zaproponował stworzenie specjalnego kanału na potrzeby NTC.damians1 pisze:MiniMini nigdy w DVB-T nie będzie bo to kanał płatny i na wyłączność Cyfry+. Prędzej ten kanał pojawi sie w n czy CP niż na DVB-T
Dlaczego ?damians1 pisze:MiniMini nigdy w DVB-T nie będzie bo to kanał płatny i na wyłączność Cyfry+. Prędzej ten kanał pojawi sie w n czy CP niż na DVB-T
TVN7 jest kanałem kodowanym ale nie jest to kanał premium, jest dostępny we wszystkich platformach w najniższych abonamentach więc co prawda trzeba zapłacić jakiejś platformie/kablowce ale kanał sam w sobie płatny nie jestRobert03 pisze: TVN7 też jest kanałem płatnym a znalazł się w MUX-2....
Nonsens. Dostępny jest za darmo w TNK. A został zakodowany ze względu na prawa autorskie.Robert03 pisze:TVN7 też jest kanałem płatnym a znalazł się w MUX-2.....