EPG

Różne zagadnienia techniczne: EPG, telegazeta, dźwięk, SSU, dane, i inne
Jan.
Posty: 26
Rejestracja: 13 marca 2010, o 18:03

Re: EPG

Post autor: Jan. »

mikiantek1992 pisze:Posiadam kartę Not Only TV PCI Express Hybrid Tuner LV3H PCI i zainstalowany na kompie program DVB Dream w wersji 1.5. Niestety EPG pokazuje tylko godziny w których program jest emitowany, ale nie ma informacji takich jak co to za tytuł, jedynie puste pola. Można to jakoś naprawić?
Na mojej karcie (tyle że na usb) dvbdream 1.5 beta 7 dokładnie tak samo się zachowywał, polecam zainteresowanie się programem DVBviewer - od początku nie miałem z nim problemów, lub Windows Media Center.

mikiantek1992

Re: EPG

Post autor: mikiantek1992 »

W Windows Media Center niestety przy przełączanie kanałów gubi obraz i dźwięk, mimo że reszta działa. Pomaga tylko zrestartowanie aplikacji ;/

pytonix

Re: EPG

Post autor: pytonix »

Co się dzieje z EPG z okolic Poznania? Nie mam informacji na jutro ani na kolejne dni a dziś mam "luki" w programie. Ktoś coś wie na ten temat?

mbodzio1988

Re: EPG

Post autor: mbodzio1988 »

Drodzy forumowicze.

Czy EPG na terenie Warszawy jest nadal dostepne???

Od jakiegos czas na swoim telewizorze nie widze EPG.

Bardzo prosze o pomoc

Tom345
Posty: 669
Rejestracja: 22 grudnia 2009, o 22:10
Odbiornik: Samsung P2370HD, Not Only TV LV5TDelux
Instalacja antenowa: Thomson ANT-85 lub kawałek druta.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Warszawa PKiN/Raszyn

Re: EPG

Post autor: Tom345 »

EPG jest cały czas dla paczki z kanału k. 58.

raf71
Posty: 30
Rejestracja: 1 grudnia 2009, o 18:59
Odbiornik: FT8100-HD
Instalacja antenowa: siatka+WB22
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem

Re: EPG

Post autor: raf71 »

Mam 2 pytanka:
1.Czy na muxie 3 (tym nowym) będzie dostępne EPG
2.Mam FT8100 i na muxie1 wciąż EPG jest poobcinane (brak opisów lub dłuższe opisy okrojone). Dzieje się coś w tej kwestii?

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2515
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: EPG

Post autor: JaroslawMroczkowski »

1.Czy na muxie 3 (tym nowym) będzie dostępne EPG
Docelowo w każym mux'ie będzie EPG.
2.Mam FT8100 i na muxie1 wciąż EPG jest poobcinane (brak opisów lub dłuższe opisy okrojone). Dzieje się coś w tej kwestii?
Tak, niektórzy producenci poprawili oprogramowanie i na ich produktach jest OK.

przemkos
Posty: 78
Rejestracja: 2 stycznia 2010, o 13:03

Re: EPG

Post autor: przemkos »

JaroslawMroczkowski pisze:Tak, niektórzy producenci poprawili oprogramowanie i na ich produktach jest OK.
Rzeczywiście, właśnie ściągnąłem aktualizację softu do Sony W5500 i rzeczywiście, w końcu EPG działa poprawnie :)
Strasznie mnie to cieszy, wreszcie telegazeta i program w internecie może pójść w odstawkę :)

przemkos
Posty: 78
Rejestracja: 2 stycznia 2010, o 13:03

Co dalej z EPG?

Post autor: przemkos »

Krótkie, ale konkretne pytanie do Emitela:
Jakie są plany poprawienia EPG? Od czasu rozpoczęcia emisji komercyjnej MUX2 brak jest EPG dla programów testowych w MUX3. Czy tak już zostanie do czasu uruchomienia komercyjnego MUX3, czy może jest szansa na poprawę tego stanu rzeczy wkrótce?

biopal777
Posty: 105
Rejestracja: 19 września 2009, o 22:34

Re: Co dalej z EPG?

Post autor: biopal777 »

przemkos pisze:Krótkie, ale konkretne pytanie do Emitela:
Jakie są plany poprawienia EPG? Od czasu rozpoczęcia emisji komercyjnej MUX2 brak jest EPG dla programów testowych w MUX3. Czy tak już zostanie do czasu uruchomienia komercyjnego MUX3, czy może jest szansa na poprawę tego stanu rzeczy wkrótce?
27 pazdziernika startuje mux 3 wiec wtedy powinno byc juz EPG

wladyslaw.h

Godzina

Post autor: wladyslaw.h »

Witam. Czy u Was na epg godzina tez jest o jedną do tyłu?

Wólka C.

Re: Godzina

Post autor: Wólka C. »

W opisie programów to nie. W EPG, który zapowiada jakie będą programy w tygodniu mam tylko TV PULS.

wachcio
Posty: 64
Rejestracja: 8 grudnia 2009, o 22:15
Odbiornik: TV Samsung LE37B530, tuner wbudowany w laptop Asus A7K
Instalacja antenowa: TriDigit + Yaga 3 el. UKF - 3 mnpt, instalacja TV/SAT z multiswichem Triax-a
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rachocin,Iława,Trzeciewie

Re: EPG

Post autor: wachcio »

wladyslaw.h też to mam i to z dwóch nadajników - Rachocin i Kisielice. Za szybko przeskoczyli na czas zimowy :D

KrzysztofD
Posty: 278
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony W4000, Leadtek USB, Pi7010ix, Leadtek DTV1000T
Instalacja antenowa: HB9CV 3 metry nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN Warszawa

Re: EPG

Post autor: KrzysztofD »

MUX3: EPG w znaczący sposób zwiększyło długość opisów pozycji programowych, niestety są one poucinane (mniej więcej w okolicach 4KB danych).
Co ciekawe, opisy na stronie http://www.tvp.pl z programem telewizyjnym są równiez poucinane (nawet ciut wcześniej)!
Do analizy usterki przykład:
TVP 1 Niedziela 12 grudnia 23:30 Patch Adams.
Pozdrawiam i życzę udanego usunięcia usterek.

Awatar użytkownika
jano
Posty: 129
Rejestracja: 15 maja 2010, o 10:23
Odbiornik: Signal HD-507
Terratec H5
Philips DCB188 DAB+
KDC-DAB41U
Instalacja antenowa: Fracarro Sigma Combo bez wzm., dach bloku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Warszawa/PKiN +Raszyn/Rachocin

Meksyki z EPG MUX3

Post autor: jano »

Witam serdecznie, mam taki problem, że oprogramowanie EyeTV do tunera tv z którego korzystam zamyka się podczas gdy pobiera informacje o programie EPG, konkretnie na TVP2. Dodatkowo u mojego znajomego, gdy odswieza on informacje o EPG zanikają wszelkie informacje o programie tv dla TVP2, TVP Info, TVP Kultura i TVP Historia. Odbieram sygnał ERP z Warszawy/Raszyna.

KrzysztofD
Posty: 278
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Sony W4000, Leadtek USB, Pi7010ix, Leadtek DTV1000T
Instalacja antenowa: HB9CV 3 metry nad ziemią
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN Warszawa

Re: Meksyki z EPG MUX3

Post autor: KrzysztofD »

TVP popsuła EPG i własne strony www z programem - musisz poczekać na naprawę.

janek 77
Posty: 1886
Rejestracja: 29 czerwca 2009, o 18:15

Re: EPG

Post autor: janek 77 »

Czy komus się udało usunąc nieprawidłowe wyświetlanie EPG w programie ALTDVB? U mnie wyświetla niewłaściwie znaki ś i ą

aramowm

Re: EPG

Post autor: aramowm »

Witam.
Czy obecnie z nadajnika PKiN dostępne jest EPG?
Niestety nie mogę uruchomić EPG od nadawcy, a z sieci nie odbieram gdyż nie mam łącza internetowego, nie wiem czy problem leży po stronie nadawcy, czy mojego odbiornika telewizyjnego, posiadam odbiornik Philips ..PFL7605H 12.

Czy ktoś ma jakąś sugestię w taj sprawie?

Za wszelkie wskazówki jak uruchomić EPG z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

_chris_

Re: EPG

Post autor: _chris_ »

aramowm pisze:Witam.
Czy obecnie z nadajnika PKiN dostępne jest EPG?
Niestety nie mogę uruchomić EPG od nadawcy,
teoretycznie, dla mux-2 i mux-3 PKiN nadaje to samo co i Raszyn. TVN Warszawa, emitowane tylko z PKiN-u, nie ma nadawanego EPG.

EPG powinno więc być, przynajmniej na mux-2 - czyli na Polsacie, TVN czy TVN7. Na mux-3 z EPG coś się dzieje - i tam TV faktycznie mógłby mieć jakiś problem.

adalbert
Posty: 14
Rejestracja: 1 października 2009, o 14:30
Instalacja antenowa: siatkowa, VI piętro, ustawiona na Skrzyczne
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, Skrzyczne

Re: EPG

Post autor: adalbert »

aramowm pisze:Witam.

Niestety nie mogę uruchomić EPG od nadawcy, a z sieci nie odbieram gdyż nie mam łącza internetowego, nie wiem czy problem leży po stronie nadawcy, czy mojego odbiornika telewizyjnego, posiadam odbiornik Philips ..PFL7605H 12.
Mam podobny problem, tlewizor Philips 32PFL5604H i brak EPG

Odbieram MUX2 ze Skrzycznego, może sygnał nie jest najlepszy ale wydaje mi, że skoro odbieram to powinien być EPG, a wiem, że działa na tym nadajniku i inni mają bez problemów.

Wydaje mi się, że to problem leży po stronie TV. Wgrałem najnowsze oprogramowanie dostępne na stronie Philipsa ale dalej nic.

Ma ktoś może jakoś pomysły????

Odpowiedz