EPG

Różne zagadnienia techniczne: EPG, telegazeta, dźwięk, SSU, dane, i inne
Awatar użytkownika
Wojewoda82
Posty: 183
Rejestracja: 18 lutego 2012, o 10:01
Odbiornik: LG 32LD465
Toshiba 32HL833
Wiwa 90 + stary kineskopowy tv
Instalacja antenowa: Yagi 19- elem. z symetryzatorem umieszczona pod dachówką + rozgałęźnik ART/4
Nadajnik - obiekt nadawczy: 1,2,3 - Ślęża

Re: EPG

Post autor: Wojewoda82 »

Brak EPG dla Polsatu i PSN, Ślęża mux 2

Awatar użytkownika
Bogoes
Posty: 228
Rejestracja: 19 kwietnia 2012, o 18:45
Miejscowość: Bydgoszcz
Odbiornik: Kruger&Matz KM00186, WiwaMaxx
Medion MD86891 (DAB+,IR,FM)
Instalacja antenowa: Ant.logarytmiczna Uni Line LOG 560UD
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (TV), Solec Kuj. (DAB+)

Re: EPG

Post autor: Bogoes »

Zgadza się, w Bydgoszczy także brak EPG dla tych programów od wczesnego rana (zauważyłem jakoś kilka minut przed siódmą), więc chyba problem ogólnopolski.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2237
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: EPG

Post autor: Puma »

Potwierdzam, brak EPG dla Polsatu.

Awatar użytkownika
m@rtops
Posty: 3040
Rejestracja: 16 stycznia 2012, o 19:05
Odbiornik: LG 47LA660S , Samsung LE32s71b+T65, LG M2094+wiwa hd90new
Instalacja antenowa: opticum AX 1000+ , 6m npt oraz Dipol 19/21-69 - obie bez wzm
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica - 15km

Re: EPG

Post autor: m@rtops »

Wojewoda82 pisze:Brak EPG dla Polsatu i PSN,
potwierdzam - z Chorągwicy

Kondzik1977
Posty: 77
Rejestracja: 1 lutego 2012, o 20:21
Odbiornik: PHILIPS 32PFT5500/12
Instalacja antenowa: Antena szerokopasmowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kielce/Św.Krzyż

Re: EPG

Post autor: Kondzik1977 »

Brak EPG dla programów regionalnych TVP.

Awatar użytkownika
#BEAVER#
Posty: 171
Rejestracja: 17 stycznia 2012, o 21:14
Odbiornik: LG LA620S, Wiwa HD-100,90,50, Ferguson T650i
Instalacja antenowa: "Kierunkowa" + symetryzator (300m n.p.m.+8m n.p.t.)
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katow,Ornontowice,Wisła,Frýdek-M,Ostrava

Re: EPG

Post autor: #BEAVER# »

Wczoraj na niektórych kanałach również miałem braki w EPG (m.in. TVP Katowice, Polsat Sport News).

Awatar użytkownika
ObywatelDVB-T
Posty: 2116
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 / Ferguson DAB+150
Instalacja antenowa: UHF 44/21-69 Tri Digital + UHF 19/21-69 + VHF Dipol 11/5-12 + wzm. Terra MA-062
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy, Kamieńsk, Św.Krzyż

Re: EPG

Post autor: ObywatelDVB-T »

Dziś jest EPG dla programów regionalnych TVP Katowice i TVP Łódź.

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: EPG

Post autor: Jarosław Bałuka »

Oraz dla wszystkich pozostałych za wyjątkiem Białystok, Olsztyn, Gorzów gdzie jeszcze trwają prace.

pikaczu
Posty: 1419
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: EPG

Post autor: pikaczu »

znów epg na wszystkich muxach, nieprawidłowo się wyświetla, za wczas lub za późno, a nawet stoi na jednym programie.

edit/

Awatar użytkownika
Jarosław Bałuka
Posty: 2888
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Samsung UE40HU6900
Instalacja antenowa: Ant. siatkowa bez wzmacniacza
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kraków / Chorągwica

Re: EPG

Post autor: Jarosław Bałuka »

EPG wyświetla się poprawnie, nie ma żadnych przesunięć czasowych.

pikaczu
Posty: 1419
Rejestracja: 5 maja 2009, o 09:56
Miejscowość: tychy
Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096
sony bravia kdl-32w706b
Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy, mux 1-3, 8, mux z tvs

Re: EPG

Post autor: pikaczu »

u mnie jest

Kamilx
Posty: 888
Rejestracja: 22 października 2011, o 15:29
Miejscowość: Topiło
Odbiornik: Skymaster STB M265
Instalacja antenowa: Antena siatkowa z wzmacniaczem 12V
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Białystok/Krynice+TON Czyże

Re: EPG

Post autor: Kamilx »

Jarosław Bałuka pisze:Oraz dla wszystkich pozostałych za wyjątkiem Białystok, Olsztyn, Gorzów gdzie jeszcze trwają prace.
Już dla TVP BIAŁYSTOK jest EPG, ale jak na razie mało opisów do programów.
--
Jarosław Bałuka pisze:EPG wyświetla się poprawnie, nie ma żadnych przesunięć czasowych.
U mnie aktualnie jest 16:47, a wyświetla program w EPG, który skończył się o 16:40. (RTCN Białystok/Krynice MUX-1).

DVBManiak

Re: EPG

Post autor: DVBManiak »

Jak sprawdzam EPG to jest ok, ale jak wcisnę przycisk INFO to jest źle. 17:20 a dalej wyświetla się Teleexpress.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2237
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (62,5km)

Re: EPG

Post autor: Puma »

W MUX 1 coś jest nie tak.
Kilku minutowe różnice się zdarzają, różnice też bywają w opisach gdy dam teraz/następny.

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: EPG

Post autor: alabama1 »

Jarosław Bałuka pisze:EPG wyświetla się poprawnie, nie ma żadnych przesunięć czasowych.
Ależ panie Jarosławie, oczywiście, że są. Na TVP Info Serwis Info Wieczór kończy się o 21:41. Epg nie przeskakuje, tylko cały czas stoi na tym programie. Dopiero, gdy była 21:48, przeskok programu nastąpił, ale nie na program następny, tylko na jeszcze dalszy, bo Pogoda Info trwała tylko pięć minut.. Więc błąd w epg jak był, tak jest.

DVBManiak

Re: EPG

Post autor: DVBManiak »

W MUX2 i 3 problem nie występuje, wszystko przeskakuje w czas. Więc jest problem na pewno z MUX1.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3136
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LE32B530
32LM6300
UE32K5100
39LN5400
NOT LV5T Deluxe
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: EPG

Post autor: qwerty »

Dziś zauważyłem o 19:40, że na tvp1 pasek postępu wiadomości był na początku (zamiast w 1/3).

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: EPG

Post autor: alabama1 »

No no no. Oczywiście. Na innych multipleksach tego nie ma. Na mux 1 ten problem występuje od półtora miesiąca, może dłużej. Zgłaszałem to panu Mroczkowskiemu już dawno temu. Ale jak mi pan Jarosław odpisał, emitel nie wie, co to za błąd i nie umie tego naprawić. W dalszym ciągu.

belzebiusz
Posty: 2499
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: EPG

Post autor: belzebiusz »

Dokładnie. EPG w MUX-1 to kompromitacja także pod względem bezsensownych opisów programów i kategorii wiekowych w programach TVP.
Jakoś w MUX-3 to naprawili, a w MUX-1 nadal sieczka.

alabama1
Posty: 987
Rejestracja: 2 stycznia 2012, o 16:38
Odbiornik: Philips 32PFL3606H/12,
Manta DVBT010
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów/Jemiołów

Re: EPG

Post autor: alabama1 »

Dobra, ale skupmy się na tym, co zależy od emitela, bo emitel zaraz powie, że takie dane przesyła tvp i emitel nic do tego nie ma. Ważna jest sprawa opóźnionego bądź przyspieszonego przeskakiwania programów w epg w całym mux 1. To jest wina emitela. Problem ciągnie się od długiego czasu i nie widać perspektyw poprawy. Pan Bałuka już próbuje uspokajać nas, że wszystko ok, ale każdy widzi, że błąd w epg dalej jest i jest to siedmiominutowe opóźnienie- jak na razie, bo może to się zmienić w przyspieszenie.

Odpowiedz