DVB-T CZECHY

dyskusje o zagranicznych emisjach telewizji cyfrowej DVB-T
mc-fit
Posty: 123
Rejestracja: 24 października 2010, o 19:03

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: mc-fit » 29 czerwca 2013, o 20:35

Maniek91Juve pisze:
Mam 77 km do Pec.P Sniezkou na kanale 53 [730MHz] o mocy 0,025kW H ND i powienienm to odbierac... skoro odbieram sniezne kotly
niestety nie przy mocy 0,025 kw

Maniek91Juve
Posty: 18
Rejestracja: 29 czerwca 2013, o 17:15

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: Maniek91Juve » 29 czerwca 2013, o 20:37

Reczne szukanie kanalu 38 40 60 nie daje rezultatu brak znalezionych kanalow...
Wiec chyba czechow nie poogladam ;(

edit/ Pisownia!

mc-fit
Posty: 123
Rejestracja: 24 października 2010, o 19:03

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: mc-fit » 29 czerwca 2013, o 21:14

zrubuj jutro antenne inne strony ustawidz

i zobacz jaki wzmacniacz masz

wzmacniacz 35 db nie ma takiego


a moze poczebujesz lna 177
http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_ante ... _B4009.htm
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2013, o 21:32 przez mc-fit, łącznie zmieniany 6 razy.

Maniek91Juve
Posty: 18
Rejestracja: 29 czerwca 2013, o 17:15

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: Maniek91Juve » 29 czerwca 2013, o 21:16

Ok dzieki jutro na pewno bede dalej probowa.

edit/ Pisownia!

Maniek91Juve
Posty: 18
Rejestracja: 29 czerwca 2013, o 17:15

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: Maniek91Juve » 30 czerwca 2013, o 01:19

Kod: Zaznacz cały

http://www.satnet.com.pl/-produkty/pid,1076/kid,75/Wzmacniacz-antenowy-A35-Ryniak-Technika
Mam cos takiego...

mc-fit
Posty: 123
Rejestracja: 24 października 2010, o 19:03

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: mc-fit » 30 czerwca 2013, o 09:55

sprobuj obrocic antene dzisaj w roznych kierunkach


najlepsze bylo by siatka i wzmacniacz lna 177
http://www.dipol.com.pl/wzmacniacz_ante ... _B4009.htm

Maniek91Juve
Posty: 18
Rejestracja: 29 czerwca 2013, o 17:15

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: Maniek91Juve » 30 czerwca 2013, o 13:09

Kod: Zaznacz cały

http://www.dvbtmap.eu/terrainprofile.html?params=8418,51.27566243415853,16.3421630859375,10&_=1372591432690
Moj profil terenu z mojej miejscowosci do nadajnika w Liberec Jested.

Tutaj na Trutnov

Kod: Zaznacz cały

http://www.dvbtmap.eu/terrainprofile.html?params=169,51.27566243415853,16.3421630859375,10&_=1372591689031

Jest szansa na obbior ?

Sledzilem troche watek i wyczytalem ze ludzie z woj Lubuskiego sa w stanie lapac sygnal z nadajnika Trutnov.Moze poczekac na lepsze Tropo ? bo w sumie pogoda dzis nie bardzo.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2013, o 15:13 przez Maniek91Juve, łącznie zmieniany 1 raz.

VITEK2442
Posty: 70
Rejestracja: 13 lutego 2011, o 14:34
Odbiornik: GoSat GS 150 HD PVR
Zircon Fire DVB-T2 HEVC
Instalacja antenowa: Anteny zbiorcze STA
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ostrava,Pradziad,Wisla/Skryzcyne.Kriźawa

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: VITEK2442 » 30 czerwca 2013, o 14:54

lumca_2 pisze:
VITEK2442 pisze:
marcin6660 pisze:A Ostrava na 38 dalej cisza.
Bede cisza do 30.8.2013.
Podle posledních info by se K38 měl z Lanové spustit snad první červencový týden. Aspoň tak jsem to odposlechnul z rozhovoru nějakých pánů při obědě v jedné ostravské restauraci v pátek (neříkali proč to Pařízek nestihnul do slibovaného konce června) a ne až 30. 08., to už je pozdě, protože následující den, 31. 08. začne vysílat ČT:D/art a nestačily by se upravit STA a ITA, čili sledovanost by byla nulová a to by bylo špatně!!
Vycházím z info od Stasi-DDR(Digizone),který je radním v jednom ostravském obvodu a dle všeho "vidí Pařízkovi do kuchyně".Je otázka kdo byli ti"nějací pánové"které jsi odposlechl a zda s s Pařízkem jakkoliv "spplupracují".

mc-fit
Posty: 123
Rejestracja: 24 października 2010, o 19:03

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: mc-fit » 30 czerwca 2013, o 15:32

Maniek91Juve pisze: Jest szansa na obbior ?

Sledzilem troche watek i wyczytalem ze ludzie z woj Lubuskiego sa w stanie lapac sygnal z nadajnika Trutnov.Moze poczekac na lepsze Tropo ? bo w sumie pogoda dzis nie bardzo.

antenne ustaw na bogatynia albo na lubawka

strona bogatynia masz liberec

strona lubawka masz trunov

Maniek91Juve
Posty: 18
Rejestracja: 29 czerwca 2013, o 17:15

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: Maniek91Juve » 30 czerwca 2013, o 16:25

Powiedz mi jeszcze na jakich kanalach mam szukac na trutnov 40 ? a liberec 43 ?

edit/ Pisownia!

mc-fit
Posty: 123
Rejestracja: 24 października 2010, o 19:03

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: mc-fit » 30 czerwca 2013, o 16:29

strona 90

Napisane: 29 czerwca 2013, o 17:51

belzebiusz
Posty: 2499
Rejestracja: 5 grudnia 2011, o 15:35
Odbiornik: .
Sony KDL-42W805A
Not Only TV LV5T Deluxe (USB)
Instalacja antenowa: 19-elementowa Yagi
z symetryzatorem,
na kominie
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN: Siedlce/Łosice i Dęblin/Ryki

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: belzebiusz » 30 czerwca 2013, o 17:22

Można podawać linki bezpośrednie:
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?p=172713#p172713
;)

lumca_2
Posty: 215
Rejestracja: 14 grudnia 2008, o 10:11
Nadajnik - obiekt nadawczy: Hošťálkovice,Hladnov, Kosztowy,Skrzyczne

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: lumca_2 » 30 czerwca 2013, o 18:05

Vysílač Lanová K38, 10kW ERP, ND s RS7 byl spuštěn dnes, krátce před 17h! Parametry: modulace QAM64, GI 1/16, FEC 5/6

marcin6660
Posty: 547
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: marcin6660 » 30 czerwca 2013, o 19:24

Na 45 mam sygnał a na 38 nic , chyba że wyłączyli.

lumca_2
Posty: 215
Rejestracja: 14 grudnia 2008, o 10:11
Nadajnik - obiekt nadawczy: Hošťálkovice,Hladnov, Kosztowy,Skrzyczne

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: lumca_2 » 30 czerwca 2013, o 19:53

Ne, K38 v tuto chvíli funguje a fungoval celou dobu od spuštění. Na vině jsou parametry GI 1/16 a FEC 5/6.

jaro8539
Posty: 58
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Nadajnik - obiekt nadawczy: Skrzyczne,Kosztowy,Ostrava,Jesenik

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: jaro8539 » 30 czerwca 2013, o 20:57

potwierdzam u mnie działa jest ct1hd ct2hd ct sport hd retro music tv oraz test

Codino18
Posty: 73
Rejestracja: 20 listopada 2010, o 23:06
Odbiornik: LG 55LM...
Instalacja antenowa: Antena siatkowa LNA-177
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice,Rybnik,Wisła, Ostrawa

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: Codino18 » 30 czerwca 2013, o 21:22

Też potwierdzam. Okolice Raciborza. Odbieram kanał 38. Siła 90-100%, jakość 50-60% ... odbiór bezproblemowy....jak zawsze przy czeskiej TV.

marcin6660
Posty: 547
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: marcin6660 » 1 lipca 2013, o 07:01

W tej chwili odbieram ale sygnał słabszy niż na kanale 45.

Awatar użytkownika
SAT-COM
Posty: 407
Rejestracja: 8 lipca 2011, o 01:46
Odbiornik: Ferguson Ariva 120 Combo
Instalacja antenowa: Obecnie testowane ATX-91 VHF 5 elementowa + miernik DIGISAT PCM-1200
Nadajnik - obiekt nadawczy: Dolnośl.+Czechy+Sachsen

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: SAT-COM » 1 lipca 2013, o 10:17

K45 to MUX4 CZ.

marcin6660
Posty: 547
Rejestracja: 1 marca 2009, o 17:03
Odbiornik: Samsung UE48H6500 , UE32H5500 , UE58J5200 , P2270HD , Lion 2
Instalacja antenowa: Telkom Telmor ASR-860 P25
Wysokość ok.390m/n.p.m
Nadajnik - obiekt nadawczy: Katowice , Skrzyczne , Częstochowa

Re: DVB-T CZECHY

Post autor: marcin6660 » 1 lipca 2013, o 11:55

Wiem co jest na kanale 45 tylko porównywałem bo to z tego samego masztu , ale już na 38 nie odbiera. Parametry nadawania robią swoje.

Odpowiedz