GoClever ANDROID 500

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 18 listopada 2014, o 11:16

Coś też pogrzebałem, z miernym skutkiem. W 13 nie zmieniono nazwy (org.xbmc.xbmc) nie bardzo rozumiem dlaczego to nie działa.

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 18 listopada 2014, o 11:23

Zatrzymałem się na tym samym problemie :cry: :?:

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 23 listopada 2014, o 13:38

Może ktoś bardziej obeznany z kompilacją spróbowałby podmienić wywołanie uruchomienia XBMC z "android.app.NativeActivity" na "org.xbmc.xbmc.Splash", moze wówczas bedzie launche3 działał i z 12 i 13 :)

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 26 listopada 2014, o 09:07

Taka podmiana nic nie daje.

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 26 listopada 2014, o 09:11

Szkoda :(

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 26 listopada 2014, o 11:09

Gdzie znalazłeś to org.xbmc xbmc.Splash?

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 26 listopada 2014, o 19:29

LuckyPatcherem zobaczyłem XBMC -> Informacje o aplikacji -> Launch Activity

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 4 grudnia 2014, o 19:45

Moje kompilacje Launcher3.apk jednak były błędne i nie mam pewności czy zmiana na org.xbmc.xbmc.Spalsh faktycznie nie działa. Na ten moment nie jestem w stanie poprawnie zrobić update.zip.
:?
:evil:

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 6 grudnia 2014, o 12:31

Ja też po podmianie Launcher3 na skompilowany przeze mnie musiałem od początku wgrywać cały system bo box nie chciał startować. Co prawda nie zmieniłem atrybutów pliku na 644 (czy 664) ale już nie chcę ponownie stawiać systemu i wgrywać jeszcze raz XBMC. Może ktoś bardziej oblatany w kompilacji i androidzie spróbuje podmienić na org.xbmc.xbms.Splash i sprawdzi czy działa :)?

PS. Ja po prostu podmieniłem plik Launcher3.apk w /system/priv-apk/

_prusak_
Posty: 2
Rejestracja: 11 grudnia 2014, o 12:36
Odbiornik: GOCLEVER DVBT ANDROID 500
Instalacja antenowa: DVB-T
Nadajnik - obiekt nadawczy: Swięty Krzyż

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: _prusak_ » 11 grudnia 2014, o 12:46

Koledzy mam problem z tym tunerem. Po nieudanej aktualizacji androida tuner się włącza i wisi na logo GoClever. Jeśli wkładam kartę SD lub Pendrive i wciskam przycisk zasilania a następnie włączam go do sieci elektrycznej to pokazuje się logo Goclevera i zielony ekran i to koniec. Tak jest za każdym razem. Jak mogę uratować ten tuner.?

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 11 grudnia 2014, o 13:39

Poszukaj w tym wątku. Były już takie problemy i są do rozwiązania.

_prusak_
Posty: 2
Rejestracja: 11 grudnia 2014, o 12:36
Odbiornik: GOCLEVER DVBT ANDROID 500
Instalacja antenowa: DVB-T
Nadajnik - obiekt nadawczy: Swięty Krzyż

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: _prusak_ » 18 grudnia 2014, o 11:58

Bardzo dużo już tutaj tego. Utknąłem. Może jakaś podpowiedź? Czy ktoś może mi podesłać wsad pamięci odczytany ze sprawnego tunera?
Czy dobrze rozumiem:
Należy spróbować podpiąć tuner do tv przez złącze CVSB.
Włożyć pendrive lub kartę SD do tunera wraz z wypakowanymi dwoma plikami.
Trzymać przycisk włączenia oraz włożyć kabel zasilający i pomimo braku obrazu pozwolić mu w tym stanie być przez około 10minut i jest wtedy szansa że się zrestartuje? Czy do tego użyć softu ze strony goclevera czy któreś konkretne z forum?

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 2 stycznia 2015, o 18:06

Dość długo tutaj nie zaglądałem i widzę że koledzy walczyli bezskutecznie z przeróbką launchera więc podsyłam link do mojej przeróbki. Wersja współpracuje z KODI 14.

Link do KODI:
http://mirrors.xbmc.org/releases/androi ... bi-v7a.apk

Launcher wgrywamy tak samo jak zawsze moje łatki czyli /Aplikacje/AktualizacjaSystemu i wybieramy właściwy plik z nośnika zewnętrznego.

Link do Launchera:
http://sendfile.pl/187783/LauncherKODI.zip

Poniżej link dla tych co mają już dość gubienia ustawień KODi (XBMC) do paczki odłączającej wewnętrzną kartę SD i montujący zamiast niej kartę zewnętrzną SD z czytnika. Musimy mieć ciągle kartę SD w czytniku a ustawienia nie będą ginąć. Do poprawnego działania KODI konieczna jest karta w czytniku gdy odłączona jest wewnętrzna.

Link:
http://sendfile.pl/187912/SD-OFF-New-Zbynex.zip

Jerremi
Posty: 1
Rejestracja: 6 stycznia 2015, o 14:24
Odbiornik: Goclever Android Box 500

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: Jerremi » 6 stycznia 2015, o 14:37

Cześć, Zbynex korzystam z Twojego softu 17.03.2013 na 500 i mam problem z po uruchomieniu aplikacji NC+ go gdy chcę skorzystać z programów telewizyjnych poza domem wyskakuje błąd p252 jedni na forach mówią że wynika to z roota ( którego starałem się ukryć) natomiast inni mówią z box nie obsługuje strumieniowanie DRM - jesteś Zbynex w stanie coś stwierdzić swoim fachowym okiem ;-)

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 6 stycznia 2015, o 19:07

@Jerremi@
Aplikacja NC+GO faktycznie ma blokadę na urządzenia z ROOT jednak dokładnie te same problemy występuję na urządzeniach bez praw ROOT. Ogólnie mówiąc jest to aplikacja bardzo kapryśna. Za bardzo ją chcieli zabezpieczyć i przedobrzyli.
Możesz usunąć ROOT z firmware i spróbować jak się zachowa. Opisy modyfikacji firmware z tego co pamiętam były w tym temacie.
Wgranie czystego oryginalnego firmware OVERMAX czy GOCLEVER nic nie pomoże bo firmware można powiedzieć że jest częściowo zrootowany tylko pozbawiony SUPERUSER i wymaga zarejestrowania jednej biblioteki.

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 6 stycznia 2015, o 19:26

Zbynex - dzięki za launcher. Jak Ci to tak dobrze idzie, może zrobisz jeszcze jedną wersję? Dodając Winamp i EsFile?

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 6 stycznia 2015, o 19:43

@szpila@
Chętnie bym pomógł jednak u mnie dużo pracy komercyjnej i brak czasu. Myślę że własnymi siłami jesteś w stanie sam wykonać launcher. Potrzebne są tylko 2 programy. Pierwszy do dekompilacji i kompilacji launcher-a "Apk-Manager 5.1" lub "APK-Multi-Tool" i drugi do przygotowania całej paczki update.zip czyli "Update-Zip-Packager 2.0"
Sposób przeróbki opisał kiedyś w tym temacie Tomash29 z małymi zmianami. Po zdekompilowaniu w pozycję V4 wpisujemy nazwę katalogu w którym instaluje się aplikacja a w pozycji V5 należy wpisać wartość LaunchActivity odczytaną jakimś managerem aplikacji lub jak tu jeden kolega pisał aplikacją LuckyPatcher.
Jak nawet spieprzysz kompilację i tuner nie uruchomi się to zawsze można wgrać w trybie RECOVERY ponownie moją paczkę i tuner wstanie. Nie trzeba stawiać na nowo firmware !!!!.

Jak nie dasz rady to wyślij obie APK (ESFile i WinAmp) na jakiś hosting i prześlij mi na PW link do nich to w wolnym czasie podmienię. WinAmp i ES File jest w kilku opcjach (wersjach) i sposób ich wywołania jest różny. Napisz które skróty launchera zamienić na jakie.

skom
Posty: 34
Rejestracja: 28 września 2011, o 19:22
Odbiornik: Urz0083, Goclever Android Box 500
Nadajnik - obiekt nadawczy: Białystok

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: skom » 12 stycznia 2015, o 13:19

Dzięki Zbynex, zainstalowałem Twój luancher i Kodi, wsio teraz działa. Mam tylko problem z Kodi, przy odtwarzaniu jakichkolwiek materiałów filmowych mam obraz za bardzo powiększony (nie wszystko mieści się na ekranie :(. Przy ustawieniu "rozmiar oryginalny" obraz jest cały zajmuje ok 1/4 całego ekranu (jest w lewym dolnym rogu ekranu, ale przy "ruszeniu" wartością powiększenia - znowu rozjeżdża się poza ekran :( ). Telewizor z HD ready i Kodi pokazuje rozdzielczość 1200 "coś tam" na "coś tam" na 60 Hz (przepraszam, ale dokładnie nie pamiętam, a nie mam w tej chwili dostępu do boxa - po powrocie do domu skoryguję tą wartość). Czy dzieje się to tylko u mnie czy jeszcze ktoś ma te problemy, a najlepiej jak pozbyć się tej niedogodności, bo w tej postaci nie da się używać Kodi-ego. Na wersjach XBMC 12 i 13 wszystko było OK.
Dzieje się to tylko przy wyświetlaniu materiałów, całe menu, szata graficzna itp. wyświetla się prawidłowo. Również przy kalibracji ekranu prawidłowo wyświetlają się oba narożniki kalibrujące.

zbynex
Posty: 143
Rejestracja: 17 sierpnia 2011, o 10:46
Odbiornik: GOCLEVER BOX 500
OVERMAX HOMEBOX
Instalacja antenowa: Szerokopasmowa ze wzmacniaczem
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: zbynex » 12 stycznia 2015, o 15:11

@skom@
Ja u siebie nie zaobserwowałem takich problemów a korzystam obecnie z BOX-ów na 2 różnych modelach TV LCD i LED na złączu HDMI (na wyjściu AV też jest dobrze bo sprawdzałem). Obraz u mnie jest zawsze dopasowany zgodnie z ustawieniami jakie mam ustawione w KODI w opcjach odtwarzania. Proponuję aby inni koledzy wypowiedzieli się w tej sprawie ponieważ ja obecnie mam mocno zmodyfikowany firmware i daleko odbiega od oryginału.

szpila
Posty: 202
Rejestracja: 4 kwietnia 2011, o 10:07
Odbiornik: OV-HomeBox>HDMI-DVI> LCDTV HDReady32"
Instalacja antenowa: Szerokopoasmowa Log 5-65, 2gie piętro balkon
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica, ok 25km

Re: GoClever ANDROID 500

Post autor: szpila » 12 stycznia 2015, o 15:14

Mam prawie oryginalny soft Overmaxa, nie mam problemu ze skalowaniem.

Odpowiedz