nie żebym miał coś przeciwko , ale proszenie o IP użytkownika przez osobę mającą 3 posty na forum to trochę "słabo"

Piszę już w tej sprawie z osobą odpowiedzialną za administrowanie forum.m@rtops pisze:czy ktoś z Emitela może potwierdzić tożsamość tego Pana - @MateuszZPR ?
nie żebym miał coś przeciwko , ale proszenie o IP użytkownika przez osobę mającą 3 posty na forum to trochę "słabo"
ObywatelDVB-T pisze:Wiem o tym, że w internecie każdego można zidentyfikować nie koniecznie tylko po IP. Pytam w kontekście co daje userowi @MateuszZPR sam adres IP jeśli jest zmienny jak np. w moim przypadku neostrada VDSL. Trzeba by spisać i podać właściwy adres jaki miałem kiedy się łączyłem.
Macie racje, zakładałem, że użytkownik będzie posiadał stały adres IP. Prosiłbym w takim razie o zapisanie adresu IP, daty i godziny próby odpalenia HbbTV oraz kanału na jakim operacja ta miała miejsce - oczywiście do czasu potwierdzenia mojej tożsamości nie będę prosił o udostępnienie mi ich w wiadomości prywatnejKolor pisze:Dokladnie o tym napisalem , podanie adresu dlugo po fakcie jest bez sensu.Scisle, Mateusz zpr powinien napisać: wlacz hbb zaznaczając datę godzinę i adres IP i poinformuj mnie o tym fakcie. Nie tylko bledy w komunikacji nadajnik - odbiornik mamy.
MateuszZPR pisze:Mam do dyspozycji kilka modeli TV znanych producentów (LG, Sony, Panasonic, Samsung, Sharp) i na wszystkich telewizorach usługa wyświetla się poprawnie, także problem ten jest raczej jednostkowy niż globalny, dlatego wielce pomocne będą mi szczegółowe informacje o użytkowniku by jak najsprawniej rozwiązać ten problem.
Przydatna wskazówka! Tworząc aplikacje skupiliśmy się na kompatybilności wstecz by każdy użytkownik mógł korzystać z funkcji HbbTV, nie posiadamy tegorocznych telewizorów Samsunga z systemem Tizen zakładaliśmy, że producenci TV zachowają ciągłość technologii.Paweł Tutka pisze:Problem ten dotyczy wszystkich (najnowszych) modeli telewizorów Samsung z HbbTV na systemie operacyjnym Tizen. Nie występuje on na wcześniejszych modelach TV Samsung. Problem ten jest do rozwiązania po stronie nadawcy telewizyjnego. W logach znajdziecie poprawne zapytanie z telewizorów posiadających opisywany tu adres IP.
Posłucham rady p. Pawła któremu można zaufać w kwestiach HbbTV, na chwilę obecną nie będzie potrzebny adres IP.Railroad pisze:Właśnie mój TV ma system Tizen. Czyli podawać ten adres IP?