HbbTV w NTC

naziemne telewizyjne emisje cyfrowe DVB-T i DVB-T2, strategie, plany i testy
Adis
Posty: 109
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: tv philips dekoder Viva
Instalacja antenowa: telmor 850 i Sparta lambda
10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Adis »

Na philipsie nie działa nawet test hbbtv 2.0 w czeskiej tv dochodzi do 9 i się wyłącza

Adis
Posty: 109
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: tv philips dekoder Viva
Instalacja antenowa: telmor 850 i Sparta lambda
10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Adis »

I po tym tescie na czeskiej tv oraz po włączeniu Polsatu news który nie działa trzeba wyłączyć tv z gniazda bo hbbtv ie działa potem na żadnym kanale

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3035
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Zgłoś to do Philipsa, i napisz im o tym teście na Czeskiej telewizji,
rozumię ze Masz najnowsze oprogramowanie

Adis
Posty: 109
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: tv philips dekoder Viva
Instalacja antenowa: telmor 850 i Sparta lambda
10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Adis »

Najnowsże z 4 grudnia

ajt
Posty: 11
Rejestracja: 8 kwietnia 2015, o 18:45

Re: HbbTV w NTC

Post autor: ajt »

Jak się nazywa ta czeska telewizja z testem HbbTV?

Adis
Posty: 109
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: tv philips dekoder Viva
Instalacja antenowa: telmor 850 i Sparta lambda
10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Adis »

Ct1 ct2 czyli czeskie państwowe w dvbt i dvbt2

Adis
Posty: 109
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: tv philips dekoder Viva
Instalacja antenowa: telmor 850 i Sparta lambda
10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Adis »

Ct1 ct2 w dvbt i dvbt2

ajt
Posty: 11
Rejestracja: 8 kwietnia 2015, o 18:45

Re: HbbTV w NTC

Post autor: ajt »

Dzięki, miałem nadzieję, że są na którymś satelicie jako FTA, ale niestety są kodowane. Znalazłem za to na Hot Bird 13E kanał o nazwie FTA-HbbTV Demo App. Coś im się chyba posypało na serwerze, bo zwraca jakiś błąd i przy okazji user agent string, czyli wyświetliło mi się coś takiego:

ua: Mozilla/5.0 (X11; Linux armv8l) AppleWebKit/537.36 (KHTML Like Gecko) Chrome/55.0.288.91 Safari/537.36 HbbTV/1.5.1 (+DRM; UMC-Sharp; FVP6886; 1.0.0.0; 1.0.0.0; UMC_GoogleTV_2019;) FVC/4.0(UMC-Sharp;UMC_GoogleTV_2019;)

HbbTV/1.5.1 jest najważniejsze, bo oznacza, że jest wersja 2.0.2, a jednak Polsat News się u mnie nie wyświetla :)

dvbtowiec
Posty: 2361
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

Dzięki za info o kanale.
Dla ciekawostki podam że na dwóch Soniakach które miałem już okazję sprawdzić, na jednym wyświetlił wersji 1.1.1, a więc 1.0
A na drugim serwis się w ogóle nie uruchomił, ale na tym co sie nie uruchomił HbbTV PN działa bez problemów i przechodzi test kompatybilności z 2.0 w CT1, CT2.

Coraz ciekawiej :)

Awatar użytkownika
blockbuster
Posty: 1436
Rejestracja: 1 stycznia 2011, o 20:58
Miejscowość: okolice Radomska
Odbiornik: LG UK6300
Instalacja antenowa: ATX-91
Nadajnik - obiekt nadawczy: Wręczyca, Kamieńsk, Kosztowy, Lysá Hora

Re: HbbTV w NTC

Post autor: blockbuster »

Adis pisze: 12 grudnia 2019, o 20:35 Ct1 ct2 czyli czeskie państwowe w dvbt i dvbt2
Jeżeli ktoś jest poza zasięgiem czeskiego DVB-T to działanie aplikacji można również sprawdzić na kanale CT24HD z satelity. Kanał jest FTA na przykład na 23.5°E.

dvbtowiec
Posty: 2361
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

Na kanale "test7" w MUX8 widoczne jest EPG TVP HD. Przypadek?

cacumeno
Posty: 19
Rejestracja: 16 stycznia 2016, o 16:30

Re: HbbTV w NTC

Post autor: cacumeno »

U mnie bez EPG na tym kanale :!: :?: :!:

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3035
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

dvbtowiec pisze: 22 grudnia 2019, o 10:25 Na kanale "test7" w MUX8 widoczne jest EPG TVP HD. Przypadek?
Teraz sprawdzałem i nie mam EPG, wyłączyli ?

dvbtowiec
Posty: 2361
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

Nie ma już.
EPG zniknęło następnego dnia, albo wieczorem tego samego dnia ;)

dvbtowiec
Posty: 2361
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HbbTV w NTC

Post autor: dvbtowiec »

Ostatnio u Klientów odkryłem że w Sony z roku modelowego 2019 w ustawieniach HbbTV jest opcja wyboru obsługi z modułem CAM.
Sprawdziłem w internecie i moduł CAM pojawił się w specyfikacji HbbTV 2.0.1, czy się mylę?

Zatem jeśli tak, to by znaczyło że Sony ma zaimplementowaną tą właśnie wersję na ten moment.


Miałem też przyjemność zajmować się Samsungiem QE65Q64RAT.
Oczywiście posiadał wersję 1.0 ;)

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3035
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

Adis pisze: 12 grudnia 2019, o 19:12 Najnowsże z 4 grudnia
Gdzieś 20 grudnia pojawiło się jak piszą nowe oprogrwmowanie, poprawiło może HbbTV?

Pisałeś już zgłoszenie do Philipsa że niedziała Polsat News poprzez HbbTV w MUX-2, mnie odpisali że niezajmią się takim zgłoszeniem od osoby która jeszcze nieposiada ich odbiornika, i technicy ich tego niesprawdzą.

Adis
Posty: 109
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: tv philips dekoder Viva
Instalacja antenowa: telmor 850 i Sparta lambda
10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Adis »

Pisalem ale żadnej odpowiedzi nie dostałem

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3035
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

To zgłoś oficjalnie reklamację, że pomimo posiadania wersji HbbTV 2.0.2 nie działa na twoim telewizorze Polsat News oraz że telewizor nie przechodzi testu sprawdzającego zgodność na Czeskiej telewizji.
Telewizor Philips z 2018 jak ktoś już pisał działa poprawnie, więc w tym z 2019 musi być jakiś błąd w aplikacji HbbTV.

Adis
Posty: 109
Rejestracja: 6 grudnia 2016, o 11:50
Miejscowość: Rybnik
Odbiornik: tv philips dekoder Viva
Instalacja antenowa: telmor 850 i Sparta lambda
10m dach
Nadajnik - obiekt nadawczy: kosztowy skrzyczne opole sucha gora masl

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Adis »

Po nowym roku im napiszę

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3035
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: HbbTV w NTC

Post autor: Krosnoludek »

W zgłoszeniu podaj im numer seryjny telewizora i model, bo jest to im potrzebne do zbadania problemu, tak mi odpisali, a ja że jeszcze niekupiłem ich telewizora, to zgłosić problemu z HbbTV nie mogę. Nie odnoszą się do jakichś doniesień z forum, tylko do problemów które są zgłaszane im bezpośrednio przez użytkowników.

Oprócz niedziałającego Polsat News (podeślij im tego linka: https://hbbtv.pl/2019/09/20/polsat-news-w-hbbtv/)
napisz im o tym że telewizor nie przechodzi testu sprawdzającego zgodność z HbbTV na Czeskiej telewizji.

ODPOWIEDZ