WIWA H.265 PRO

bubabuba1
Posty: 84
Rejestracja: 12 czerwca 2012, o 06:36
Miejscowość: Trójmiasto
Odbiornik: Wiwa PRO, Wiwa MINI, Opticum Nytro NS
Instalacja antenowa: antena zbiorcza

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: bubabuba1 »

ams8 pisze: 29 października 2022, o 09:11 Są kolizje między Wiwą a modułem Unitek V1110A (przełącznik HDMI) - naciskanie klawisza VOL+ Wiwy wyłącza i załącza moduł przełącznika. Czyli to co oglądam po prostu znika.
Z kolei przy działającej Wiwie załączenie przełącznika HDMI za pomocą jego własnego pilota uruchamia nagrywanie oglądanego programu.
Jestem wk......y na Wiwę i podobne wynalazki.
Wiwa będzie tylko do oglądania TV, odłączam dysk żeby mnie nie kusiło by obejrzeć coś co pochodzi nie z Wiwy.
Sam sobie jesteś winien, że kupiłeś wynalazek o nazwie Unitek. Gdybyś kupił coś co jest dedykowane problemu by nie było.
Ostatnie zdanie też bez sensu, akurat nagrywa ten dekoder dobrze z TV i odtwarza też inne wiec sam sobie ograniczasz funkcjonalność.
Naprawdę myślenie nie boli.

ams8
Posty: 146
Rejestracja: 23 lutego 2010, o 09:39

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: ams8 »

A co jest dedykowane do problemu w sensie przełącznika HDMI?
Zgoda, ten dekoder dobrze nagrywa i odtwarza ale z odtwarzaniem plików z innych źródeł to bywa koszmarnie, z przewijaniem zwłaszcza.
A od jakiegoś czasu boli mnie nie tylko myślenie ale i cały człowiek czasami, zestarzejesz się to sam doświadczysz.

adamp4
Posty: 10
Rejestracja: 5 listopada 2015, o 16:14

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: adamp4 »

Hejka, mam problem z dekoderem (moja wina).

Zrobiłem aktualizację ręcznie z pobranego pliku z serwisu chomikuj.pl i teraz przy uruchamianiu sprzętu wyrzuca mi komunikat
Obrazek

Próbowałem wgrać jakiś inny soft i przy każdej aktualizacji mam komunikat
Obrazek

Niby dekoder działa, ale jest ten komunikat którego nie wiem jak się pozbyć teraz.

Ktoś pomoże?

-------
Mój sprzęt
Obrazek

MaxEvans
Posty: 836
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA 955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: MaxEvans »

1 pobierz

https://megawrzuta.pl/download/85524b49 ... 16e7a.html

2 rozpakuj

// Pendrive format 32

Plik upgrade_7T10E.bin zmień nazwę na ForceUpgradeApp.bin

Skopiuj plik ForceUpgradeApp.bin na usb

Podłącz usb do wiwy wyciągnij wtyczkę z sieci następnie podłącz.

2Tom
Posty: 186
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: 2Tom »

@MaxEvans
Jeśli ma wersję ze złączem Lan , to musi wgrać metodą którą podałeś firmware (upgrade_7T10E_WIWA_PRO_V5.1.0.52.bin).. Lub modyfikowane firmware które mamy z innego wątku na forum..

MaxEvans
Posty: 836
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA 955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: MaxEvans »

Zgadza sie na tym tunerkach dobrze chodzi to od Dipola. Sam używam.

adamp4
Posty: 10
Rejestracja: 5 listopada 2015, o 16:14

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: adamp4 »

Jestem w pracy, więc zapewne jutro będę się bawił. Dzięki wszystkim za pomoc.

MaxEvans
Posty: 836
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA 955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: MaxEvans »

Zrób tak jak napisałem pomoże.

adamp4
Posty: 10
Rejestracja: 5 listopada 2015, o 16:14

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: adamp4 »

MaxEvans pisze: 21 listopada 2022, o 13:38 Zrób tak jak napisałem pomoże.
Pomogło, ale dopiero jak użyłem software z linku www.chomikuj.pl/(...)7628531271.zip. Na oprogramowaniu z twojego linku też pokazywał się komunikat "Software error". Teraz mam wersję oprogramowania (zdjęcie poniżej), czy ja nie mam wersji pro, myślałem, że mam, bynajmniej nalepka z dołu dekodera tak sugeruje
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Obrazek Obrazek

2Tom
Posty: 186
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: 2Tom »

adamp4 pisze: 21 listopada 2022, o 19:35
MaxEvans pisze: 21 listopada 2022, o 13:38 Zrób tak jak napisałem pomoże.
Pomogło, ale dopiero jak użyłem software z linku www.chomikuj.pl/(...)7628531271.zip. Na oprogramowaniu z twojego linku też pokazywał się komunikat "Software error". Teraz mam wersję oprogramowania (zdjęcie poniżej), czy ja nie mam wersji pro, myślałem, że mam, bynajmniej nalepka z dołu dekodera tak sugeruje
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Obrazek Obrazek
Masz WIWE H265 PRO - pokazuję ci tam inaczej bo wgrałeś firmware od zwykłej WIWY H265 a nie od PRO
Tu masz firmware do twojej WIWY H265PRO V5.1.0.52 - https://www15.zippyshare.com/v/4BoaomIy/file.html

MaxEvans
Posty: 836
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA 955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: MaxEvans »

Masz wersję z eth. Jeśli tak wgraj oprogramowanie od kolegi 2Tom. Metoda ta ktora podałem.

adamp4
Posty: 10
Rejestracja: 5 listopada 2015, o 16:14

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: adamp4 »

Dobra, poszło i jest prawie ok.
Obrazek

Jedyny problem to taki (od tego cała zabawa z oprogramowaniem się zaczęła), że przy sortowaniu LCN i włączeniu LCN miałem posortowane kanały przypadkowo (patrz zdjęcie poniżej). Mimo, że kanały mają numerację LCN (np. jak wcisnę 1 to mam TVP1, a jak 4 to Polsat itd.), ale już strzałkami w górę i w dół to według kolejności ustalonej. Oczywiście, zrobiłem skanowanie automatyczne i wszystko poustawiało się OK, według LCN, ale mam teraz zdublowane kanały (mieszkam w miejscu gdzie nachodzą na siebie sygnały różnych nadajników i dlatego skanuję kanały ręcznie). Przy wyszukiwaniu ręcznym na TV tak się nie działo, ale TV niema DVB-T2.
Obrazek

MaxEvans
Posty: 836
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA 955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 PRO

Post autor: MaxEvans »

Wylacz lcn

Onid

Tak jest w mojej litce.

ODPOWIEDZ