Kodek dźwięku AC-4

naziemne telewizyjne emisje cyfrowe DVB-T i DVB-T2, strategie, plany i testy
Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2932
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: Puma »

W WebOS 6 i 5 jest niepotrzebnie utrudnione.
Trzy kropki na pilocie, w menu z lewej jedziesz na dół i masz audio.
Ja mam WebOS 4.5 i tam klikasz info na pilocie i już masz zmianę ścieżki.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

Naciśniecie czy przytrzymanie trzech kropek (żółty) nic nie daje.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2932
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: Puma »

Nie żółty, jest klawisz trzy kropki w górnej połowie pilota.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »


Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2932
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: Puma »

Ja mam innego pilota, u mnie są trzy kropki obok '0' .
Klikaj wszystkie aż się pokaże boczne menu.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

Zrób zdjęcie o jakie menu chodzi. Jak nacisnę zebątke to pojawia się menu po prawej, ale mam tylko: Tryb obrazu, proporcje obrazu, Tryb dźwięku, Wyjście dźwięku, Drzemka, Sieć, Wszystkie ustaiwenia.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2932
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: Puma »

Pokazuje się mi z prawej strony ekranu.
https://uploadfile.pl/pokaz/2222565---u7rw.html

Pilota mam takiego, to menu jest gdy klikną trzy kropki obok 'zero'
https://uploadfile.pl/pokaz/2222566---j5yf.html
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2022, o 10:10 przez Puma, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

Jak przełączy się kanał to trzeba kliknąć górę, potem w prawo i mamy język audio.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2816
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: hadam »

Ja mam WebOS 5.0 i pilot magic.
Tutaj sprawa jest prosta, tym bardziej, że najeżdża się kursorem i klika jak myszką w komputerze, oczywiście tradycyjnie kursorem na pilocie też można, tylko po co sobie utrudniać.
Można to zrobić na 3 sposoby oczywiście w menu, czy naciskając 3 kropli na pilocie, ale najłatwiej nacisnąć OK, czyli u mnie rolka przewijania, wtedy wyświetla się EPG a na dole belka między innymi z literą A a pod nią trzy kropki i tu można wybrać ścieżkę dźwiękowa.
Sprawdź, może u Ciebie też tak można. OK na pilocie, na dolnej belce tam gdzie jest nagrywanie itd. wybrać literkę "A" i powinny się rozwinąć dostępne ścieżki dźwiękowe.
qwerty pisze: 24 listopada 2022, o 10:10 Jak przełączy się kanał to trzeba kliknąć górę, potem w prawo i mamy język audio.
U mnie to nie działa.
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2022, o 10:54 przez hadam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

Można przez OK (zamiast zmieniać kanał), ale jak jest HBB to się to cholerstwo uruchamia. :|

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2932
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: Puma »

U mnie na WebOS 4.5 litera 'A' z belki można uruchomić żółtym klawiszem na pilocie.
Pilot magic mam taki oprócz zwykłego co pokazałem wyżej.
https://uploadfile.pl/pokaz/2222578---hzki.html

Ps.Ogólnie jestem zadowolony że nie mam WebOS 6.0, tam wszystko jest zwarte i trzeba sporo klikać.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

Robią multum pilotów, a kody są te same.
Tak samo wejść tv na stronę:
http://webosapp.club/instart/
kod: 0413
i sprawdzamy ile godzin tv pracuje. ;)
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2022, o 11:32 przez qwerty, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2816
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: hadam »

A widzisz, a u mnie ten kod nie działa, wyświetla się napis "Wrong password"

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

0413. Literówka. ;)
UTT - liczba godzin.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2816
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: hadam »

Dzięki.
Teraz działa fajna sprawa, nie wiedziałem że coś takiego jest.
Właściwie informacje o telewizorze wyciągnięte z menu serwisowego.

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

To jest menu serwisowe. :D
Można też zrobić root tv lg, aby mieć youtube bez reklam (ale nie działa na tv w pracy):
https://rootmy.tv/
P.S. Nie biorę odpowiedzialności za roota w tv.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2932
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: Puma »

Ja mam coś takiego po wpisaniu kodu, tak ma być ?
https://uploadfile.pl/pokaz/2222583---7wa4.html

Awatar użytkownika
qwerty
Posty: 3228
Rejestracja: 9 września 2009, o 16:41
Miejscowość: Białystok
Odbiornik: LXDVB101
32LM6300
2x FTE T220 MAX
Instalacja antenowa: dipol szerokopasmowy i biquady
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krynice

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: qwerty »

Tak Puma. UTT to liczba godzin. Radzę nic nie zmieniać, ale w tv lg sprzed 11 lat dało się zmieniać na wyższy model B550->B650.

Awatar użytkownika
Puma
Posty: 2932
Rejestracja: 13 kwietnia 2009, o 08:48
Miejscowość: Chojnice
Odbiornik: LG 32LM6370 WebOS 4.5, HbbTV 2.0.1
Instalacja antenowa: Dipol 44/21-69 Tri Digital (bez wzmacniacza), ~7m.n.p.t.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec (63km)

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: Puma »

Telewizor mam od 1,5 roku.
Przeliczając na dni to wychodzi 204 dni ciągłego oglądania :D

dvbtowiec
Posty: 2405
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Kodek dźwięku AC-4

Post autor: dvbtowiec »

W Sony zmieniam język klikając w mały przycisk funkcyjny na pilocie. Każde naciśnięcie to zmiana języka na kolejny w rozwijanym podręcznym menu. A gdy się już to menu pokaże można także strzałkami góra/dół po nim się przemieszczać i zatwierdzić przez OK, lub przez odczekanie 3s.

Dlatego nie znoszę tych uproszczonych pilotów z poukrywanymi funkcjami w menu. Aby się gdzieś dostać, trzeba się naklikać i taka wygodna rzecz jak szybka zmiana ścieżki dźwiękowej już nie taka prosta.

ODPOWIEDZ