MUX-6 (TVP)
-
- Miejscowość: Powiat Lipsko
- Odbiornik: Kruger&Matz KM0232. Rok produkcji- 2016.
- Instalacja antenowa: Antena TV AX1000 + LTE combo, wzmacniacz W-20
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Kielce/Święty Krzyż, Radom/Wacyn
Re: MUX-6 (TVP)
Potwierdzam u mnie jest to samo, oglądam z pełnym ekranem na TVP Polonii Wiadomości ( Oglądam też inne podsumowanie informacji z innych mediów) bo chce mieć cały ekran bo na tvp 1 mam ekran przybliżony bo jest Overscan. A ja chce mieć ekran cały od A do Z. Overscan jest wyłączany od razu w tanich odbiornikach bo jest HEVC 50KL/S co jest super
. A w TVP 1 jest overscan, ekran jest przybliżony i nie chce oglądać takiego ekranu a funkcji w menu do zmiany brak. MUX3 już powinien przejść na HEVC.
Wygląda na to, że usterka naprawiona.
-
- Miejscowość: Żary
- Odbiornik: Samsung UE40K5672, Wiwa H.265 MAXX
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Wichów / Śnieżne Kotły / Cottbus / Lobau
W najnowszym wykazie pozwoleń telewizyjnych UKE (https://bip.uke.gov.pl/download/gfx/bip ... 05-24.xlsx) pojawił się taki wpis:
E39 | 618 MHz | MUX-6 | Gdańsk/Jaśkowa Kopa | ERP 0,1 kW | H (ter) + H (ant): 77 + 98 m | pol. H | ND
Moje pytanie do Emitela - jest to rezerwa na czas konserwacji Chwaszczyna czy może jednak doświetlenie sygnału?
E39 | 618 MHz | MUX-6 | Gdańsk/Jaśkowa Kopa | ERP 0,1 kW | H (ter) + H (ant): 77 + 98 m | pol. H | ND
Moje pytanie do Emitela - jest to rezerwa na czas konserwacji Chwaszczyna czy może jednak doświetlenie sygnału?