OPTICUM AX Lion NS v.2 (z 2xUSB)
- Krosnoludek
- Miejscowość: KROSNO
- Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2) - Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2 - Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra
Re: OPTICUM AX Lion NS v.2 (z 2xUSB)
Wgrałem do tunera ostatnie oprogramowanie AX_Lion_NS_v2_20220630 i okazuje się że ono jest z bannerem info powiększonym jak w sofcie senior, oraz posiada HDMI-CEC, nie stety okazało się że mój LG nie ma HDMI-CEC i nie steruje.
Pozostało by naciskać pana Zielińskiego by powiększył jeszcze szczegółowy opis danego programu (drugi raz wciśnięcie przycisku info), oraz dołożyć dłuższy czas wyświetlania bannera info, bo teraz nie da się rady w całość przeczytac całego tytułu jak jest długi i się przewija. Teraz max jest 8 sek., dołożyć jeszcze 10, 12, 14, 16 sekund. Kto będzie chciał wybierze sobie krótszy czas inny dłuższy.
Pozostało by naciskać pana Zielińskiego by powiększył jeszcze szczegółowy opis danego programu (drugi raz wciśnięcie przycisku info), oraz dołożyć dłuższy czas wyświetlania bannera info, bo teraz nie da się rady w całość przeczytac całego tytułu jak jest długi i się przewija. Teraz max jest 8 sek., dołożyć jeszcze 10, 12, 14, 16 sekund. Kto będzie chciał wybierze sobie krótszy czas inny dłuższy.
- Krosnoludek
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2 - Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra
Działa komuś w ogóle to HDMI-CEC?
Ja dzisiaj w kolejnym wgrałem to nowe oprogramowanie z czerwca z HDMI-CEC, w telewizorze Samsung również włączone i zarówno włączając tuner nie włącza się telewizor, jak i pilotem od telewizora nie włącza się tuner.
Ja dzisiaj w kolejnym wgrałem to nowe oprogramowanie z czerwca z HDMI-CEC, w telewizorze Samsung również włączone i zarówno włączając tuner nie włącza się telewizor, jak i pilotem od telewizora nie włącza się tuner.
Mam nowe oprogramowanie z czerwca z HDMI-CEC, w telewizorze MANTA 1905 19" również CEC jest ON, ale nie działa.
- Krosnoludek
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Dzisiaj ponownie przypomniałem się Panu Zielińskiemu by powiększyć szczegółowy opis danego programu (drugi raz naciśnięcie przycisku info na pilocie) na cały ekran i zdecydowanie zwiększyć czcionkę.
Poprosiłem by też dodali dłuższy czas do wyboru wyświetlania bannera info, bo przy dłuższym tytule audycji nie da się rady całego przeczytać bo za szybko znika, a max można ustawić na 8 sekund. Poprosiłem by dodali wartości: 10, 12, 14, 16 sekund.
Także poprosiłem by sprawdzili działanie HDMI-CEC, bo u mnie na dwóch telewiolzorach nie zadziałało.
Oczywiście by zrobili to na bazie ostatniego oprogramowania z 30.06.2022 bo ono już zawiera powiększony banner info oraz HDMI-CEC.
Proszę by jeszcze mnie ktoś z forumowiczów poparł i napisał pod adres: w.zielinski@axtechnology.eu
Coś czuję że AXTechnology następny tuner po Sloth Combo Plus porzuci skończywszy na obietnicach, jak by tak było to trzeba skończyć z tą firmą
Poprosiłem by też dodali dłuższy czas do wyboru wyświetlania bannera info, bo przy dłuższym tytule audycji nie da się rady całego przeczytać bo za szybko znika, a max można ustawić na 8 sekund. Poprosiłem by dodali wartości: 10, 12, 14, 16 sekund.
Także poprosiłem by sprawdzili działanie HDMI-CEC, bo u mnie na dwóch telewiolzorach nie zadziałało.
Oczywiście by zrobili to na bazie ostatniego oprogramowania z 30.06.2022 bo ono już zawiera powiększony banner info oraz HDMI-CEC.
Proszę by jeszcze mnie ktoś z forumowiczów poparł i napisał pod adres: w.zielinski@axtechnology.eu
Coś czuję że AXTechnology następny tuner po Sloth Combo Plus porzuci skończywszy na obietnicach, jak by tak było to trzeba skończyć z tą firmą
-
- Miejscowość: Kraków
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica
Kupiłem kolejny egzemplarz dla znajomej, ma wgrane jeszcze nowsze oprogramowanie z 21.03.2023r. (na stronie AX dalej jest stare z 30.06.2022r.).
Usunięto CEC, w konfiguracji nie ma już takiej opcji. Sprawdziłem, czy to nie była tylko kwestia usunięcia parametru do włączenia i wyłączenia, ale jednak nie działa.
Zmieniło się pudełko, a w środku nie ma już kartki z sugestią dokonywania aktualizacji, którą znalazłem w dwóch poprzednich.
Usunięto CEC, w konfiguracji nie ma już takiej opcji. Sprawdziłem, czy to nie była tylko kwestia usunięcia parametru do włączenia i wyłączenia, ale jednak nie działa.
Zmieniło się pudełko, a w środku nie ma już kartki z sugestią dokonywania aktualizacji, którą znalazłem w dwóch poprzednich.
- Krosnoludek
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
W tym nowym jest nadal powiększony banner info?
Powiększyli szczegółowy opis programu na cały ekran i zwiększyli czcionkę?
-
Nie pamiętam już dokładnie jak to wyglądało w poszczególnych wersjach, zrobiłem zdjęcia z tym nowym softem, ale chyba nie mogę tutaj dodawać takich elementów.Krosnoludek pisze: ↑25 maja 2023, o 20:24 W tym nowym jest nadal powiększony banner info?
-
- Miejscowość: Tuszyn
- Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
- Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA-955 + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
- Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)
Musisz wrzucić na hosting do zdjęć a tu wkleić linki
-
Tak, to widziałem, ale to trochę upierdliwe, jak znajdę czas, to się pobawię.
-
- Miejscowość: Tuszyn
- Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
- Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA-955 + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
- Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)
Innej opcji nie ma szkoda.
-
Zobaczymy czy się uda dodać zdjęcia przez te linki...

TV ma 55 cali, to może być istotne przy interpretacji wielkości/czytelności poszczególnych elementów.

TV ma 55 cali, to może być istotne przy interpretacji wielkości/czytelności poszczególnych elementów.
- Krosnoludek
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Widać że banner info został z powrotem pomniejszony w tym nowym oprogramowaniu:

Szczegółowy opis programu nadal nie powiększony:

Pan Zieliński tylko naobiecywał i tyle, tak samo jak było że Sloth Combo Plus na obietnicach się skończyło.

Szczegółowy opis programu nadal nie powiększony:

Pan Zieliński tylko naobiecywał i tyle, tak samo jak było że Sloth Combo Plus na obietnicach się skończyło.