DEKO TV

Dobrycel
Posty: 626
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: DEKO TV

Post autor: Dobrycel »

Pytanie do posiadaczy Deko.tv Jak wam działa pilot? Działa dobrze? czy klawisze sie przycinają?

Suarez
Posty: 11
Rejestracja: 17 czerwca 2021, o 23:27
Miejscowość: Cracow

Re: DEKO TV

Post autor: Suarez »

Tak przyciski wpadają do środka i się blokuję, myslalem ze tylko ja mam ten irytujący problem. Wogule jestem zawiedziony tym dekoderem nis luczylem na wiele za ok 150zl. Słaby pilot, dekoder długo przełącza kanały tragiczne Epg, i jeszcze często brak informacji o aktualnie oglądanym programie na pasku. Drugi raz bym nie kupił ciekawe jak spisywała by się Fuba?

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3274
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: Philips 43PUS8506
Opticum AX Lion NS
OPTICUM XS65 COMBO
Instalacja antenowa: Anteny VHF (6-12) i UHF (21-60) z symetryzatorem + zwr. antenowa AMS ZA-104MS
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Rzeszów (Krosno) /Sucha Góra

Re: DEKO TV

Post autor: Krosnoludek »

Macie 14 dni na zwrot jeśli był kupiony na odległość, więc jak nie pasuje to zwrot i kupno czegoś innego.

Zygzuś
Posty: 132
Rejestracja: 22 maja 2022, o 13:25
Miejscowość: Tarnów
Odbiornik: Wiwa Maxx
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON G.Św.Marcina

Re: DEKO TV

Post autor: Zygzuś »

Suarez pisze: 8 sierpnia 2022, o 14:37 Tak przyciski wpadają do środka i się blokuję, myslalem ze tylko ja mam ten irytujący problem. Wogule jestem zawiedziony tym dekoderem nis luczylem na wiele za ok 150zl. Słaby pilot, dekoder długo przełącza kanały tragiczne Epg, i jeszcze często brak informacji o aktualnie oglądanym programie na pasku. Drugi raz bym nie kupił ciekawe jak spisywała by się Fuba?
Nie ma paska postępu, podobnie jak edision. Rozbudowane epg z opcjami, ale opisy są bardzo krótkie i wczytywanie epg to osobny problem, jak wielu niedrogich tunerów za 100+ zł nie ma co liczyć na telewizorowe wersje.

Dobrycel
Posty: 626
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: DEKO TV

Post autor: Dobrycel »

Czy Piloty podlegają reklamacji?

Awatar użytkownika
TLW/SZA
Posty: 931
Rejestracja: 9 czerwca 2013, o 16:41
Miejscowość: Moskorzew/Szczekociny
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Święty Krzyż/RTCN Kosztowy

Re: DEKO TV

Post autor: TLW/SZA »

Pilot taki sam jak w wiwie h265, tam też przyciski wpadają do środka, a w kilku przypadkach po kilku tygodniach nowe baterie już sa wyczerpane, w deko to samo, co te piloty wysysają te baterie?
Niestety ten dekoder to też bubel, jest już po refarmingu i raczej już nic nowego w niego nie dołożą.

grego
Posty: 3
Rejestracja: 20 marca 2022, o 09:04
Miejscowość: Powiat Włocławek
Odbiornik: ComsatTE2050HD FergusonArivaT760i FTEMaxT220HD FubaODE8600
Instalacja antenowa: AntDipol 28/5-12/21-60 WzmHFO LNA-169 LNA-177 ZwrotZWR-210DC Rozgał Signal 2776N
Nadajnik - obiekt nadawczy: Płock Rachocin

Re: DEKO TV

Post autor: grego »

ciekawe jak spisywała by się Fuba?
chyba FTE T220 Max lepszy, zwłaszcza po ostatniej aktualizacji. Ale w nowym sofcie też jest błąd: ustawiłem żeby po chwilowej awarii prądu było zawsze standby; przestawia się na tryb, jaki był ostatnio.

przemok
Posty: 10
Rejestracja: 25 sierpnia 2012, o 15:21
Odbiornik: WIWA HD-90

Re: DEKO TV

Post autor: przemok »

Jak wam się sprawuje DEKO po dłuższym używaniu ? Pilot faktycznie ma problemy z przyciskami ?
Zostalibyście przy tym dekoderze czy kupili inny ?

Dobrycel
Posty: 626
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: DEKO TV

Post autor: Dobrycel »

Drugi raz bym już nie kupił tego dekodera. Soft ma wiele wiele do poprawy. Sprzedawca połozył lache na aktualizacje softów. Laska co odbiera telefony ładnie się usmiecha, obiecuje softy i cisza. Pilot zacina się coraz bardziej. to w żadnym innym dekoderze po wielu wielu latach sie nic takiego nie robiło co tutaj po 2 czy 3 miesiacach. Co bym kupił coś z solidnym pilotem markowego gdzie soty poprawiają i ma jakas sensowną czcionke w telegazecie.

Woytaszek
Posty: 5
Rejestracja: 16 maja 2022, o 09:42
Miejscowość: Gorlice

Re: DEKO TV

Post autor: Woytaszek »

Zacinające się przyciski pilota, EPG które pokazuje tylko dwie pozycje albo wcale nic nie pokazuje, timeshift który trzeba za każdym razem włączać, brak synchronizacji dźwięku z obrazem... itd.
A Pani z obsługi klienta od czerwca mówi, że testują nowe wersje softu i obiecuje, że będą poprawki.
Nie ma to jak wziąć kasę i róbta co chceta. Można było kupić dekoder za 70 zł i tak samo by działał.
Tym bardziej jestem wkurzony dlatego, że polecałem ten dekoder ciotkom, wujkom, babciom i sąsiadom (bo zapowiadało się całkiem fanie, że soft będzie aktualizowany na bieżąco), a teraz tylko słyszę narzekania jakie to dziadostwo..

Suarez
Posty: 11
Rejestracja: 17 czerwca 2021, o 23:27
Miejscowość: Cracow

Re: DEKO TV

Post autor: Suarez »

Również wybrałem ten dekoder dla pilota i aktualizacji myślałem że będą z poprawkami, bo zawsze jak wypuści się produkt po czasie wychodzą niedoskonałości. I tu mają nas w dupie :lol: . Pilot ma duże klawisze i wpadają do środka, dekoder czasami pokazuje brak sygnału by po chwili pokazać obraz i dźwięk. EPG to jest dramat tu nie ma co komentować. Czytając forum pociesza mnie że nie tylko ja byłem taki naiwny co do Deko a było wziąć Opticum lion ns myślałem nad nim tylko ten cieniutki pilot ale może on sie sprawuje lepiej...?

Dobrycel
Posty: 626
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: DEKO TV

Post autor: Dobrycel »

Jeli komuś na pasku OSD nie wyświetl sie informacje o aktualnej audycji, to niech zwiększy czas wyświetlania paska OSD do 5 lub 7 sekund. Jezyki dla EPG i dekodera poustawiać na Polskie
UWAGA cofam słowa o wgrywaniu doftu z deko tv mini do deko tv pro. Po kilku dniach testów stwierdzam definitywnie, że soft z deko tv mini nie współpracuje z dekotv pro. Co jakis czas wywala błedy łącznie z tym, że pilot przestaje działać jak i przyciski na dekoderze.

Suarez
Posty: 11
Rejestracja: 17 czerwca 2021, o 23:27
Miejscowość: Cracow

Re: DEKO TV

Post autor: Suarez »

Deko Tv po roku wrzuciło aktualizacje, najśmieszniejsze że dodali poprawki do aplikacji youtube w tunerze w którym usunęli zlecze LAN :lol:
https://dekotv.pl/do-pobrania/
Instalował już ktoś już ta perełkę? :D

MaxEvans
Posty: 1064
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA-955 + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: DEKO TV

Post autor: MaxEvans »

Pewnie potrzeba antenki Wifi.

Dobrycel
Posty: 626
Rejestracja: 28 marca 2016, o 22:54

Re: DEKO TV

Post autor: Dobrycel »

Dalej gniot jakich mało. OSD oraz EPG to dramat w tym dekoderze. Ja juz nic nie kupie co będzie pochodziło od tej firmy. Zapowiadało sie dobrze, a wyszło jak wyszło. Takiej drobnostki jak EPG oraz Osd nie potafia naprawić? Ponadtto przywrócić automatyczne wyłączanie w sofcie w dekoderze oraz auto stand by.

Gnomek
Posty: 4
Rejestracja: 9 czerwca 2023, o 17:37
Miejscowość: Sulechów

Re: DEKO TV

Post autor: Gnomek »

Kupiłem DEKO TV pro i.... zwróciłem po 3 dniach.
Nie widzi dysków twardych na USB i nie widzi żadnych nośników USB poprzez HUB. Dla mnie nie do przyjęcia.
Zastanawiam się nad Octagon SF8008 tylko też nie wiem, czy np. będzie widział dysk usb NTFS 4TB i czy obsłuży hub USB. Może ktoś wie?

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 1291
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: DEKO TV

Post autor: DanielK »

@Gnomek
Dysk w takich tunerach (z Linuksem) musi być odpowiednio sformatowany. Tuner to zrobi na ext4 (Windows go "nie widzi" - bo nie).
Pomoże Ci w tym ten artykuł:
https://tvnakarte.eu/porady/openatv-pod ... nagrywanie

Tutaj masz wątek o tunerach z systemem Linux:
:arrow: viewtopic.php?t=8306

Nie sprawdzałem działania z Hubem USB ale podejrzewam, że będzie działać. Z drugiej strony w tym Octagonie masz 2 wejścia USB + slot na kartę micro SD więc pełna dowolność.

Gnomek
Posty: 4
Rejestracja: 9 czerwca 2023, o 17:37
Miejscowość: Sulechów

Re: DEKO TV

Post autor: Gnomek »

Dzięki za odpowiedź.
Zanim go kupię to chciałbym się upewnić.
Rzeczywiście, przy 2 gniazdach USB hub nie będzie mi potrzebny. O ile będzie widział jednocześnie 2 dyski na tych 2 gniazdach.
Z tym ext4 to lipa... Nie będę "dedykował" dysku tylko dla tego tunera, dysk ma być przenośny. Musi więc być w NTFS.
Przenoszę się z pytaniami to tego wątku o tunerach linuksowych.

Gnomek
Posty: 4
Rejestracja: 9 czerwca 2023, o 17:37
Miejscowość: Sulechów

Re: DEKO TV

Post autor: Gnomek »

Jeszcze odniosę się do tego gniazda na kartę uSD - jego obecność to jakieś nieporozumienie :) dostępne pojemności kilkukrotnie mniejsze niż dysków USB za to cena wyższa. A przecież karty 128Gb nie będę kupował bo raptem 3 filmy na krzyż da się nagrać. Ale jest to jest, mi nie przeszkadza :)

MaxEvans
Posty: 1064
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA-955 + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: DEKO TV

Post autor: MaxEvans »

Aby odczytac ext4 w Windows potrzebujesz EaseUS Partition Master

ODPOWIEDZ