raven-kt pisze:Daruj sobie. Do października to ja zapomnę ze takie coś jak DVB-T istnieje. Jakoś na Podkarpaciu mogą wznowić nadawanie kanałów DVB-T a u nas nie?. Nie wiem komu potrzebny kanał TVP1 z Wichowa. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie ma ustawionej anteny na jeden śmieszny kanał w analogu. Mozę na Podkarpaciu są inni politycy którym zależny na DVB-T.
No ale z drugiej strony jeśli w wyborach do sejmu startuje w naszym regionie gość który nie pochodzący z lubuskiego to nie ma się czego dziwić. Pewnie tam w Warszawie nie odróżniają Lubuskiego od Lubelskiego. Mieszkam w Polsce a kanałów DVB-T mam więcej w języku niemieckim.
Polska to dziwny kraj ale taka jest nasza rzeczywistość

Bez przesadnego pesymizmu. Nie zapomnisz do października o DVB-T.
Jeśli chodzi o podkarpacie, to tam jest inna sytuacja niż u nas w lubuskim.
My analogowo mamy programy TVP, w tym regionalne TVP Info. Przynajmniej północna część województwa("Jemiołów").
W woj. Podkarpackim nie mają wogóle.
TVP z Wichowa to rzeczywiście u nas "kucha" ale o wyłączeniu tego programu może zadecydować chyba tylko TVP. Zgadza się, że gdyby wyłączyć analog TVP1 z Wichowa, to MUX_3 mógłby ruszyć w lubuskim w SFN z Wichowa i Jemiołowa ze 100% pokryciem województwa. Jestem pewien, że i TVP i Emitel zdają sobie z tego sprawę. Może nawet negocjują na ten temat. Niestety TVP okopała się w swoim pięknym "okrąglaku" i nie można się niczego od nich dowiedzieć. Emitel udaje, że nic nie wie , my udajemy, że w to wierzymy a czas płynie.
Myślę, że jak tylko wyklaruje się sytuacja z MUX_1 za kilka miesięcy, to realne jest, że w październiku ruszy u nas. To i tak moja optymistyczna wersja. Cóż... też nie skaczę z zadowolenia z tego terminu. Jednak moim zdaniem jest realny.