RWT DTV-441T HD

Awatar użytkownika
derwalski
Posty: 80
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Odbiornik: Bravia W4000/LV5HDeluxe/Wiwa HD-90/Opticum HD TS 9600
Instalacja antenowa: 11 el. Y-U
Nadajnik - obiekt nadawczy: Żółwieniec/Śrem

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: derwalski »

A który STB nie jest chiński? W tej chwili w POlsce nawet kosiska do kos płyną kontenerami z PRC.

przemo_at_boy_pl

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: przemo_at_boy_pl »

digital upgrade hd 606 tez wyglada tak samo.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5451
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: @GUTEK@ »

Bo to chińskie obudowy beż żadnych licencji. Każdy może sobie zamówić tunery w takich obudowach z własnym nadrukiem. Podobnie macie z obudową z Signal HD-527 - taką samą ma któraś Canva i LTC, jedynie bebechy inne bo Signal na nowym chipsecie jest.

badzio19
Posty: 47
Rejestracja: 28 września 2010, o 15:14
Odbiornik: WIWA90, FERGUSONY t50 oraz 8100hd
Instalacja antenowa: Dipol 11/21-69 +
WZMACNIACZ COMBI 1-60 32 DB 40-800MHz F2.8dB
Nadajnik - obiekt nadawczy: Śrem, czasem Kalisz ;)

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: badzio19 »

@GUTEK@ pisze:Bo to chińskie obudowy beż żadnych licencji. Każdy może sobie zamówić tunery w takich obudowach z własnym nadrukiem. Podobnie macie z obudową z Signal HD-527 - taką samą ma któraś Canva i LTC, jedynie bebechy inne bo Signal na nowym chipsecie jest.
a co powiesz na to
http://sklep.delta.poznan.pl/tuner-cyfr ... p4854.html
sklep przedstawiciel dipola w poznaniu ;)

adac
Posty: 1866
Rejestracja: 19 czerwca 2011, o 08:22
Nadajnik - obiekt nadawczy: najbliższy maszt GSM

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: adac »

@up:
TUNER CYFROWY STB NTC-32HD DO ODBIORU DVB-T HD
- nie widzę tam nic nadzwyczajnego, za jedyne 195 zł brutto :|

PS. Na stronie Dipola pojawił się nowy model typu 'Scart': NTC-22HD, cena 165 z zasilaczem.
W specyfikacji nie zauważyłem obsługi e-ac3 (?)

demon1518
Posty: 23
Rejestracja: 4 sierpnia 2011, o 17:05
Odbiornik: Canva CN-DVB-T261
Instalacja antenowa: Antena siatkowa ze wzmacniaczem swa-14/
antena na parapecie w wewnątrz budynku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Rzeszów Sucha Góra

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: demon1518 »

czy tuner czyta filmy full hd 1080p w mkv?

przemo_at_boy_pl

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: przemo_at_boy_pl »

badzio19 pisze: a co powiesz na to
http://sklep.../tuner-cyfrowy-stb-ntc-3 ... p4854.html
sklep przedstawiciel dipola w poznaniu ;)
nowy procesor i dd+.
adac pisze:PS. Na stronie Dipola pojawił się nowy model typu 'Scart': NTC-22HD, cena 165 z zasilaczem.
W specyfikacji nie zauważyłem obsługi e-ac3 (?)
z tego co wiem, to ten tuner nie ma dd+ i poprawek nie bedzie. przeciez mozna zawsze sprzedac nowy model :) to nie jest watek o tych tunerach.

gmyk

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: gmyk »

derwalski pisze:A który STB nie jest chiński? W tej chwili w POlsce nawet kosiska do kos płyną kontenerami z PRC.
Jest kilka mniej chińskich chociaż wiemy że sama płytka jest chińska:
Maximum
Ferguson
Not Only TV
Media-Tech
Po tych producentach można się przynajmniej spodziewać aktualizacji.
Chińczyk daje jedną aktualizacje do swojego box'a potem zapomina. Tak już było w przypadku innych modeli RWT.


Ale myślałem, że w RWT jest więcej polskiego. Ale dochodzę do wniosku, że to forum powinno być radykalnie zmienione. Po co się rozpisywać i otwierać wątek dla każdego tunera jak tu jest inny wspólny mianownik. Bezsensowne robienie zamieszania.

przemo_at_boy_pl

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: przemo_at_boy_pl »

gmyk pisze: Jest kilka mniej chińskich chociaż wiemy że sama płytka jest chińska:
...
Ferguson
...
Po tych producentach można się przynajmniej spodziewać aktualizacji.
ferguson ostatnio to zamiast aktualizowac urzadzenia, to aktualizuje oferte :) to nie jest ta sama firma co 5 lat temu.
gmyk pisze:
Ale myślałem, że w RWT jest więcej polskiego. Ale dochodzę do wniosku, że to forum powinno być radykalnie zmienione. Po co się rozpisywać i otwierać wątek dla każdego tunera jak tu jest inny wspólny mianownik. Bezsensowne robienie zamieszania.
od "ale" nie zaczyna sie zdania. niby masz racje, ale nie zawsze od razu wiadomo, ze dany tuner jest z tej samej rodziny.

gmyk

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: gmyk »

przemo_at_boy_pl pisze: od "ale" nie zaczyna sie zdania.
To nie jest forum lingwistyczne do jasnej ... ;)

gmyk

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: gmyk »

przemo_at_boy_pl pisze: ferguson ostatnio to zamiast aktualizowac urzadzenia, to aktualizuje oferte :) to nie jest ta sama firma co 5 lat temu.
Tłumaczą się, tak: musimy to robić bo cały czas powstają nowe układy, które są tańsze od poprzednika. Wynikiem jest cena detaliczna, która jest zawsze bardzo konkurencyjna...

Bla bla bla - ale coś w tym chyba jest.

przemo_at_boy_pl

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: przemo_at_boy_pl »

pamietam problem z fergusonami 8800 hd, czy jakos tak. kiedy to cyfra dodala nowego providera kodowania, przestaly one prawidlowo dzialac. firma tlumaczyla sie, ze ten model nie jest juz wspierany, bo programista przeniósł sie do innej firmy. po protestach userow jednak wypuscili poprawke. z drugiej strony istnieje grupa ludzi piszacych alternatywne oprogramowanie tylko pod arivy. bardzo ciekawe, ze im chce sie je pisac i upodobali sobie wlasnie te tunery.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2590
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: DVB-T/S »

Mam tego HD-606 i soft z 441T działa. Z HD507 też ale przyciski na tunerze nie działają oraz nie świeci LED. Pasek info musi tak szybko znikac?

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5451
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: @GUTEK@ »

A przypadkiem w nowym sofcie z 441T nie wydłużyli czasu jego wyświetlania?
W Signalu507 wydłużyli.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2590
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: DVB-T/S »

Ten nowy jest z lipca i nie za bardzo.

Awatar użytkownika
JanekT
Posty: 69
Rejestracja: 27 lipca 2011, o 15:34
Odbiornik: RWT DTV-441T
Nadajnik - obiekt nadawczy: PL

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: JanekT »

Jako użytkownik tegoż cuda techniki, mam pytanie. Jaki dysk zewnętrzny współpracuje z tym dekoderem, bo nie wiem który kupić- 2,5' czy 3,5'?



JanekT

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2590
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: DVB-T/S »

Na USB. Reszta nie ma znaczenia.

Awatar użytkownika
DVB-T/S
Posty: 2590
Rejestracja: 24 października 2011, o 19:27
Odbiornik: Tuner w kompie i 2 TV + STB
Instalacja antenowa: Antena telewizyjna profesjonalna UHF ATV 21/21-60, 65km
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: DVB-T/S »

Używam klona tego czyli HD-606. Podczas oglądania treść obrazu ma wpływ ma brzęczenie - im jaśniejszy tym głośniej brzęczy. W czym jest problem?

Awatar użytkownika
JanekT
Posty: 69
Rejestracja: 27 lipca 2011, o 15:34
Odbiornik: RWT DTV-441T
Nadajnik - obiekt nadawczy: PL

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: JanekT »

DVB-T/S pisze:Na USB. Reszta nie ma znaczenia.
A jak będzie kabel od dysku mini-usb -> dwie wtyczki usb zwykłe, bo są takie przypadki, to co wtedy? :o
Też zadziała :?:



JanekT

Michaelbond
Posty: 383
Rejestracja: 22 września 2011, o 19:31
Odbiornik: NOT ONLY LV6TBOXHD_2
Instalacja antenowa: siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Pałac Kultury

Re: RWT DTV-441T HD

Post autor: Michaelbond »

Jesli będziesz miał kabel z dwoma USB to podepnij ten główny ( jest grubszy) i będzie ok. Sprawdzone działa z dwoma różnymi tunerami. Mini USB może być w obudowie dysku, ale kabel na wyjściu ma wtyk standartowy.

Odpowiedz