DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Martens
Posty: 461
Rejestracja: 24 listopada 2012, o 16:37
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Jagodnik, RTON Jaśkowa Kopa

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: Martens »

Jarosław Bałuka pisze:Nie planujemy zmian w tych emisjach.
Czemu zatem znowu nastąpiła zmiana mocy MUX-3? Obserwuję, że od pewnego czasu MUX ten jest nieco słabszy od MUX-1 i MUX-2, a teraz patrzę, że na WYKAZIE i w danych obiektu nadawczego JAGODNIK zmieniona została moc z 10 kW na 7,5 kW. Dobrze, że chociaż charakterystyka pozostała dookólna i MUX ten jest nadawany ze szczytowego systemu antenowego (tak jak MUX-1 i MUX-2).

Rys
Posty: 8
Rejestracja: 2 lutego 2017, o 17:37
Odbiornik: Samsung 55NU8042
Instalacja antenowa: Dach, antena szeroko pasmowa.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Jagodnik. Woj. Warmińsko-Mazurskie

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: Rys »

Co się dzieje z nadajnikiem z Jagodnika nie ma wcale sygnału na wszystkich MUKSACH ?

Awatar użytkownika
Rzeszowiak
Posty: 287
Rejestracja: 26 listopada 2012, o 19:28
Miejscowość: Rzeszów
Instalacja antenowa: Antena UHF/VHF T-urbo-T COMBO Telmor.
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: Rzeszowiak »

Przegląd serwisowań (przerw konserwacyjnych) Obiekt nadawczy Elbląg Jagodnik >> 2019-04-25 08:00 2019-04-25 14:00
2019-04-25 10:00 2019-04-25 17:00
https://emi.emitel.pl/emitel/przeglad_serwisowan.aspx

lukis90el
Posty: 17
Rejestracja: 25 października 2012, o 08:23
Miejscowość: Elbląg
Odbiornik: Sony KD-49XG8096
Dual DAB4/Dual MCR4/Technisat Viola 3
Instalacja antenowa: Instalacja AZART (dach budynku)
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Jagodnik

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: lukis90el »

Po refarmingu (w nocy 2./3.06.):
MUX 1 (k. 27) - jest wyszukiwany i kanały chodzą
MUX 2 (k. 21) - kanały nie są nawet wyszukiwane

Co może być tego przyczyną?

dexter74
Posty: 15
Rejestracja: 5 czerwca 2020, o 07:59
Miejscowość: Elbląg

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: dexter74 »



Mam tak samo, ale tylko na jednym TV. Na drugim wszystko wyszukuje. Oba TV to Samsungi.

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2572
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: JaroslawMroczkowski »

Ważny komunikat dla widzów Elbląga i okolic
W środę 14 września 2022 r. nastąpi zmiana częstotliwości naziemnego nadawania TVP1, TVP2, TVP3, TVP Info, TVP Sport i TVP Historia w Elblągu i okolicach.... więcej na https://telewizjanaziemna.pl/

Awatar użytkownika
K63
Posty: 3558
Rejestracja: 30 lipca 2011, o 20:48
Miejscowość: KGR
Odbiornik: 2xTV + 2xSTB Combo
Instalacja antenowa: LOG 2-69 (pol. H) + DIPOL 19/21-60 (pol. V), wzm.Telmor WWK-840
Nadajnik - obiekt nadawczy: Gorlice (PL), Bardejov (SK)

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: K63 »

Na YT pojawił się filmik TVP pt. "Elbląg - przełączenie częstotliwości nadawania multipleksu". Nie ma w nim jednak ani słowa o tym, na jaki kanał (częstotliwość) nastąpi to przełączenie. Jest tylko informacja, że należy ponownie wyszukać multipleks w odbiorniku.
Jaki jest sens podawania niepełnych informacji?
https://www.youtube.com/watch?v=EqaUHSW ... qaUHSWznbA

Awatar użytkownika
JaroslawMroczkowski
Administrator
Posty: 2572
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: JaroslawMroczkowski »

Jest
RTON Elbląg / Jagodnik DVB-T MUX 3 k.23 490 MHz 12kW horizontal

Od jutra (przełączenie planowane koło południa)
RTON Elbląg / Jagodnik DVB-T MUX 3 k.48 690 MHz 12kW horizontal

zzdzihu
Posty: 2
Rejestracja: 1 maja 2021, o 19:14
Miejscowość: Elbląg
Odbiornik: LG 49UJ6307
Instalacja antenowa: Zbiorcza w bloku.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Elbląg/Jagodnik

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: zzdzihu »

U kogoś działa ten MUX-3 w Elblągu na kanale 48?
Bo na kanale 23 dalej działa na pewno.

stkrzysiek
Posty: 1
Rejestracja: 23 września 2022, o 06:32
Miejscowość: Elbląg

Re: DVB-T z RTON ELBLĄG JAGODNIK

Post autor: stkrzysiek »

MUX3 wyłączono z 23 kanału ale na nowym się nie pojawił. Czy coś wiadomo dlaczego MUX3 nie jest dostępny ?

ODPOWIEDZ