Nie wiem dlaczego, ale po odłączeniu prądu od telewizora samo mnie wylogowało. Ale dzięki temu mogłem sprawdzić i mogę Ci odpowiedzieć, że logowanie nie ma znaczenia, jak jestem wylogowany też wszystko działa.
HbbTV w NTC
- hadam
- Miejscowość: Niegowa
- Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG <=> Opticum Premium Box+ H.265
- Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Rozgałęźnik R-2.
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy
Re: HbbTV w NTC
W aplikacji HbbTV w przekazie naziemnym na kanale TVN jest do odbioru voucher do oglądania bez opłat przez 7 dni platformy TVN24 Go.
Trzeba odpowiedzieć na 3 lub 4 pytania, typu czy słyszałeś o platformie TVN24 Go, czy byłbyś skłonny zapłacić 10zł za miesiąc lub 100zł za rok itp.
Na końcu ukazuje się kod który należy wkleić na www.tvn24.pl/go/moj-kod najpóźniej do 30.06.2023
Trzeba odpowiedzieć na 3 lub 4 pytania, typu czy słyszałeś o platformie TVN24 Go, czy byłbyś skłonny zapłacić 10zł za miesiąc lub 100zł za rok itp.
Na końcu ukazuje się kod który należy wkleić na www.tvn24.pl/go/moj-kod najpóźniej do 30.06.2023
Zalogowałem się na stronie TVP GO i dalej nie działa uruchamianie materiałów video - wraca na główną planszę.
Kanały TV działają, inne wirtualne kanały też działają. U mnie tak się zachowuje TVP GO gdzieś od piątku - nie wiem czy były jakieś zmiany bo wcześniej wszystko działało bez problemu. Można gdzieś zgłaszać takie problemy do TVP?
Kanały TV działają, inne wirtualne kanały też działają. U mnie tak się zachowuje TVP GO gdzieś od piątku - nie wiem czy były jakieś zmiany bo wcześniej wszystko działało bez problemu. Można gdzieś zgłaszać takie problemy do TVP?
Tak można zgłaszać na tej stronie. Nawet jest dział HbbTV.
https://www.tvp.pl/kontakt
Domyślam się, że np. wyczysciłeś dane przeglądarki? Czasami trzeba na przykład przywrócić ustawienia fabryczne.

Domyślam się, że np. wyczysciłeś dane przeglądarki? Czasami trzeba na przykład przywrócić ustawienia fabryczne.
- hadam
Potwierdzam, ja już odebrałem voucher przed wczoraj.dvbtowiec pisze: ↑6 czerwca 2023, o 20:49 W aplikacji HbbTV w przekazie naziemnym na kanale TVN jest do odbioru voucher do oglądania bez opłat przez 7 dni platformy TVN24 Go.
Coś chyba jednak pokombinowali, bo chociaż u mnie działa odtwarzanie materiałów video, kanały na żywo również działają, to jednak już drugi raz mnie samo wylogowało, tym razem nie odłączałem napięcia, więc to nie ma związku, wylogowało mnie w nocy, wcześniej tak się nie robiło.orkan73 pisze: ↑6 czerwca 2023, o 21:09 Zalogowałem się na stronie TVP GO i dalej nie działa uruchamianie materiałów video - wraca na główną planszę.
Zauważyłem też, że nie da się ustawić pogody na inne miasta, wyskakuje błąd, da się ustawić tylko wojewódzkie np. Katowice, wcześniej się dało.
W serwisie TVP GO lub na stronie internetowej TVP znajduje się formularz kontaktowy, za pomocą którego można zgłosić problem. Wypełnij go dokładnie, opisując napotkany problem i podając wszystkie istotne szczegóły.orkan73 pisze: ↑6 czerwca 2023, o 21:09 Zalogowałem się na stronie TVP GO i dalej nie działa uruchamianie materiałów video - wraca na główną planszę.
Spróbuj skontaktować się z TVP za pośrednictwem ich oficjalnych profili w mediach społecznościowych, takich jak Facebook, Twitter lub Instagram. W niektórych przypadkach obsługa klienta może być w stanie odpowiedzieć na takie wiadomości i udzielić wsparcia.
Sprawdź, czy TVP udostępnia numer infolinii, pod którym możesz zgłaszać problemy techniczne. Numer ten można również znaleźć na stronie internetowej lub w innych materiałach kontaktowych.
Pamiętaj, że zgłaszając problem, postaraj się podać jak najwięcej informacji o problemie, takich jak rodzaj przeglądarki internetowej, system operacyjny, błędy lub komunikaty wyświetlane na stronie oraz jakie kroki podjąłeś już w celu rozwiązania problemu. Dzięki tym informacjom zespół pomocy technicznej będzie mógł lepiej zrozumieć problem i udzielić potrzebnej pomocy. Osobiście pomogli mi ludzie z https://goit.global/pl/courses/python/, jeśli skontaktujesz się z dobrym programistą, będzie on w stanie rozwiązać twój problem.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2023, o 23:53 przez Holadola0, łącznie zmieniany 1 raz.
Napisałem maila i dostałem odpowiedź, że przekażą problem technikom i tak już z tydzień brak odzewu.
A jakiego oddzewu się spodziewałeś? Dostałeś szablonową odpowiedź i jesteś odhaczony jako sprawa załatwiona. Gdyby to był problem masowy prędzej by się nim zajęto.
Nie jest to tak do końca. Zwykle jest tak, że uwagi zbiera się przez jakiś czas, a później zbiorczo zostają one przesłane do odpowiedniego zespołu, który to weryfikuje - potwierdza albo nie - dopiero dalej na kolejnym etapie ktoś te uwagi może przekazać do programistów.
Nikt z byle czym nie biegnie od razu do programisty. Kwestia złapać problem, dokładnie go opisać, ocenić sens i opłacalność danej ewentualnej poprawki itd.
To samo tyczy się choćby oprogramowania do dekoderów STB. W przypadku tunerów jest jeszcze jedna zasada - im tańszy - tym mniejsza szansa na pochylenie się nad jakimikolwiek poprawkami
Nikt z byle czym nie biegnie od razu do programisty. Kwestia złapać problem, dokładnie go opisać, ocenić sens i opłacalność danej ewentualnej poprawki itd.
To samo tyczy się choćby oprogramowania do dekoderów STB. W przypadku tunerów jest jeszcze jedna zasada - im tańszy - tym mniejsza szansa na pochylenie się nad jakimikolwiek poprawkami

Nie spodziewałem się wiele, ale sprawę zgłosiłem. Może kiedyś poprawią, albo napiszą co mam zmienić u siebie aby znowu działało.
Aby obejrzeć to co potrzebuje zainstalowałem aplikację TVP Sport i zamiast w HbbTV oglądam w aplikacji.
Dostałem odpowiedź, że problem z uruchomieniem materiału video został rozwiązany w najnowszej wersji aplikacji TVP GO, tylko od kilku dni nie można uruchomić aplikacji i nie działają przyciski HbbTV na poszczególnych kanałach TVP.
Ktoś ma takie problemy czy tylko u mnie się pojawiają?
HbbTV na kanałach innych nadawców działa poprawnie.
-
- Miejscowość: tychy
- Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
- Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
- Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy
U mnie brak hybrydy ani tvp go od tvp w sony
-
- Miejscowość: Leszno
- Odbiornik: UE65RU7442UXXH
- Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Śrem / Ślęza
Mam podobny problem na moim telewizorze Samsung UE65RU7442UXXH z HbbTV wersja 2.0.1.
Od 1 czerwca na kanałach TVP nie uruchomią się TVP GO, LCN 88 cały czas widoczna jest plansza oraz nie działają przyciski HbbTV na wszystkich kanałach TVP na żywo.
Pozostałe kanały wirtualne TVP na LCN 91 World, LCN 92 ABC 2, LCN 93 Kultura 2, LCN 94 Historia 2 działają poprawnie, po przełączeniu na kanał w prawym dolnym rogu ekranu pojawia się flaga hbbtv z informacją , że zielonym przyciskiem można uruchomić pozostałe kanały na żywo, krótsza wersja identyczna jak na TVP Stream, które bez problemu uruchamiają się w czasie 2-3 sek.
Na kanałach satelitarnych hbbtv działa prawidłowo m.in.od: RAI, TVE, ARTE, RTP ORF, RTL, ARD, ZDF itd. łącznie z ich kanałami wirtualnymi tv.
W przeciągu dwóch tygodni, 2 lipca dostałem od TVP taką odpowiedź:
"Nie odnotowaliśmy innych, podobnych zgłoszeń. Nie potwierdzamy występowania opisanego problemu na bliźniaczych urządzeniach."
Od 1 czerwca na kanałach TVP nie uruchomią się TVP GO, LCN 88 cały czas widoczna jest plansza oraz nie działają przyciski HbbTV na wszystkich kanałach TVP na żywo.
Pozostałe kanały wirtualne TVP na LCN 91 World, LCN 92 ABC 2, LCN 93 Kultura 2, LCN 94 Historia 2 działają poprawnie, po przełączeniu na kanał w prawym dolnym rogu ekranu pojawia się flaga hbbtv z informacją , że zielonym przyciskiem można uruchomić pozostałe kanały na żywo, krótsza wersja identyczna jak na TVP Stream, które bez problemu uruchamiają się w czasie 2-3 sek.
Na kanałach satelitarnych hbbtv działa prawidłowo m.in.od: RAI, TVE, ARTE, RTP ORF, RTL, ARD, ZDF itd. łącznie z ich kanałami wirtualnymi tv.
W przeciągu dwóch tygodni, 2 lipca dostałem od TVP taką odpowiedź:
"Nie odnotowaliśmy innych, podobnych zgłoszeń. Nie potwierdzamy występowania opisanego problemu na bliźniaczych urządzeniach."
-
- Miejscowość: Sosnowiec
- Odbiornik: Sony,
Samsung,
AMIKA A5 T2/CABLE 4k ULTRA HD - Instalacja antenowa: zbiorcza
- Nadajnik - obiekt nadawczy: Kosztowy
Na kanałach TVP włącza się TVP VOD
TVP GO to kanał 88 - działa.
TVP GO to kanał 88 - działa.
- hadam
Potwierdzam już naprawili, zgłaszałem im to. Na LG też nie działało przez kilka dni.
-
- Miejscowość: tychy
- Odbiornik: sony bravia kd-43xh8096, tcl 43p615
- Instalacja antenowa: antena kierunkowa 19-elementowa
- Nadajnik - obiekt nadawczy: rtcn kosztowy
U mnie na sony czasem wyłącza się tvp go
-
Mamy podobny problem. U mnie na kanałach innych dostawców hbbtv działa prawidłowo.orkan73 pisze: ↑5 lipca 2023, o 12:54 Dostałem odpowiedź, że problem z uruchomieniem materiału video został rozwiązany w najnowszej wersji aplikacji TVP GO, tylko od kilku dni nie można uruchomić aplikacji i nie działają przyciski HbbTV na poszczególnych kanałach TVP.
Czy u Ciebie działają kanały wirtualne TVP lcn 91, 92, 93, 94?
Kanały wirtualne działają i działały poprawnie, dziś ponownie wróciły przyciski HbbTV i aplikacja TVP GO. W aplikacji TVP GO nadal nie działa odtwarzanie materiałów video, jedyne co poprawili to działają transmisje z zakładki sport - poprzednio nie działały.
-
Co myślicie o tym, że od TVP działają mi kanały wirtualne, nie działa hbbtv na wszystkich kanałach linearnych i TVP GO.
Wszystkie powinny działać od wersji 1.5 hbbtv.
Na żadnym kanale satelitarnym nie przestało mi działać hbbtv.
Dość dziwnym jest, że usterka powstała z 31 maja na 1 czerwca. Czyli w tym samym czasie co dodanie kanałów na żywo w VOD TVP.
Wszystkie powinny działać od wersji 1.5 hbbtv.
Na żadnym kanale satelitarnym nie przestało mi działać hbbtv.
Dość dziwnym jest, że usterka powstała z 31 maja na 1 czerwca. Czyli w tym samym czasie co dodanie kanałów na żywo w VOD TVP.