HEVC=h265 w dvb-t1

naziemne telewizyjne emisje cyfrowe DVB-T i DVB-T2, strategie, plany i testy
dvbtowiec
Posty: 2309
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HEVC=h265 w dvb-t1

Post autor: dvbtowiec »

some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 a Przecież nie mówię, by 100% kanałów przełączyć…
Tylko 1 jedyny na początek…
A przecież my Ci piszemy że nie będzie przełączony, bo standard został wybrany i TVP 4K będzie nadawał w DVB-T2 HEVC :)
Czy to za trudne do zrozumienia? Po co brniesz w te dywagacje, skoro one nie będą miały miejsca? :lol:
Jako odbiorca FTA chcę mieć czym odbierać jedyny kanał 4K - zatem dla mnie testowanie czegoś co w najbliższych 10 latach i tak w Polsce nie zawita i nikt tego nie będzie mógł odebrać jest bezcelowe.
Za 10 lat technika pójdzie do przodu i dzisiejsze rozwiązania będą ulepszone wielokrotnie.

Całej reszty szkoda czytać i komentować ;)

some83
Posty: 296
Rejestracja: 20 maja 2018, o 23:35
Miejscowość: Poznań
Odbiornik: wGniazdko220V ethernetWiFi
chciałbymTaki Dab+
SW/MW/LW DRM+
Instalacja antenowa: wannabe:220V w gniazdko na ethernet/WiFi
over IP na wszystko

Re: HEVC=h265 w dvb-t1

Post autor: some83 »

dvbtowiec pisze: 19 maja 2022, o 09:01 Jako odbiorca FTA chcę mieć czym odbierać jedyny kanał 4K - zatem dla mnie testowanie czegoś co w najbliższych 10 latach i tak w
ile Rdzeni Ma Twój TV z Androidem :?: ?

i rozumiesz, że sprzęt Sat>ip oraz NTC >ip serio istnieje :?: ?


Bo rozumiem, że można mieć wątpliwości czy da się na Androidzie doinstalować Kodek dla źródeł DVB,
ale Dla źródeł iptv
bez problemu można,
oczywiście jak bardzo to efektywne rozwiązanie,
to inna sprawa…

a Kanał TVP 4K wciąż nie wystartował…


Test Dekodowania na:
iPhone 12pro with Apple A14 SoC iOS (A14) 6core
Vivo IQOO3 with Snapdragon 865 SoC Android 8core

wyniki: strona 3
Akceptowalne pod warunkiem użycia 2 rdzeni…
i nawet nie marzę, że te bitRaty pojawią się w FTA i NTC…


Test może być Tendencyjny, zarówno dekoder jak i Test Firmy Tecent

dvbtowiec
Posty: 2309
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: HEVC=h265 w dvb-t1

Post autor: dvbtowiec »

Panie co mnie obchodzi, czy to się da, czy się nie da, jak mi nikt tego nie zrobi i mój telewizor będzie niezdolny do odtwarzania takiego strumienia.
Bujasz w obłokach :)
Jako konsument patrzę realistycznie.

DVB-T2
Posty: 171
Rejestracja: 14 listopada 2020, o 07:52
Miejscowość: Kielce
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kielce/Święty Krzyż

Re: HEVC=h265 w dvb-t1

Post autor: DVB-T2 »

some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 dla TVP 4K wystarczy na początek uptime rzędu 6h
a przecież firmy za odpowiednią opłatą dają techników na 24×7
[...]
To, że ktoś sobie wyrabia godziny nie ma znaczenia, to chodzi, żeby dane rozwiązanie działało cały czas i było to gwarantowane, siedzenie technika tego nie gwarantuje, tylko takie rozwiązania techniczne, które zapewnią, że jeśli serwer emisyjny się wyłoży, to natychmiast podejmie pracę kolejny itp. I to jest ułamek z zakresu redundancji i zabezpieczania ciągłości, a nie jakieś smieszne twoje 6h. Boże, oczy mi krwawią od czytania takich głupot. Weź mi powiedz, jak można być jednocześnie takim szalonym ignorantem i zarazem próbować z takim przekonaniem wypisywać swoje opinie? Czy ty rozumiesz, że kompletnie nie wiesz o czym piszesz?
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Przecież z Tej APKi nie będą nadawać, tylko z normalnego Serwera x84 64bit.
Czym jest serwer? Na serwerze jest zainstalowane jakieś oprogramowanie. I na pewno nie takie.
Co to za architektura x84? Pierwsze słyszę. Kolejny pokaz radosnej ignorancji.
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Jeśli się apka uruchomi, to znaczy, producent, który wgrywał oprogramowanie, może wgrać i DEKODER.
Jaki dekoder wgrać, do czego? Jaki producent? Jaka apka i na czym. Czemu uruchomienie jakiejś apki na jakimś jednym hardware miałoby oznaczać, że można coś tam wgrywać (jakiś dekoder) na jakiś inny hardware i według czego ta opinia? Bezsens.
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Przecież Dekodery i STB nie rosną na Drzewach, się je produkuje
to wie się co się produkuje i jak.
Dokładnie, a jak już ustaliliśmy nie ma HW ze wsparciem twoich cudów, a programowego nikt nie wgra, bo (powody w poprzednich postach, przeczytaj sobie).
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Są Przecież Tam się wkleja URL,
który może być usługą http, a może i Adresem Dostępnego Urządzenia:
Sat>ip czy NTC>ip:

Kod: Zaznacz cały

http://192.168.xxx.xxx/?freq=410&msys=dvbS2&sr=6900&mtype=256qam&pids=0,16,17,20,2000,2001,2101,2011
http://192.168.xxx.xxx/?freq=410&msys=dvbT2&sr=6900&mtype=256qam&pids=0,16,17,20,2000,2001,2101,2011
Do czego się wkleja URL, mówiliśmy moment temu o dekoderach, a nie o adresie IP kanału strumieniowanego z innego urządzenia, które najpierw sobie klient musi kupić, bo skądś mu się ten strumień musi nagle wziąć i musi mieć też klienta do odtworzenia.
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 urządzeń Sat>ip czy NTC>ip Nie Testowałem z tą APKą: ←←←←,
bo bym musiał mieć sygnał Testowy,
sam się nie będę bawił FFmpeg,
Dlaczego? Może gdybyś wreszcie zaczął, to byś doszedł, że gadasz głupoty.
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 aplikację można Zbudować zgodnie z udostępnionych przez nich SDK.
To zbuduj.
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Mam wrażenie, że ktoś, kto nie stawiał Serwera HbbTV,
nie powinien się wypowiadać Negatywnie…
bo to także robi się z m.in. z SDK…
Eksplozja ignorancji.
Rozumiem, że piszesz o sobie.
Nie ma czegoś takiego, jak serwer HbbTV.
HbbTV to usługa webowa. Stawia się po prostu serwer webowy, w jakiej technologii - to zależy od aplikacji, jaką się napisze.
SDK nic do tego nie ma, nic z SDK się nie robi, mowa-trawa.
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Może kogoś zainteresuje,
albo i Nie:
Jedno wielkie untested, community-supported. Bezwartościowe w środowisku profesjonalnym. Jakiś śmieszny test, gdzie w środku roi się od "Player failed" i to sprawdzone na całych ilu - 2 urządzeniach? 4? Z tego na żadnym STB. Na miliony różnych urządzeń na rynku.


Dla emisji kanału 4K wskazano kodek HEVC. I koniec. A że bardzo słusznie - dowodzi ta dyskusja o nieistniejących dekoderach i banialukach z wgrywaniem jakichś apek ściągniętych na lewo z netu. HEVC jest sprawdzony, przetestowany, enkodery są nadal rozwijane, bo paradoksalnie zawsze nawet już dla istniejącego standardu nadal można często coś zrobić lepiej, zaimplementować lepiej. Sprzęt odbiorczy jest dostępny masowo. Jest wszystko, co potrzeba, bez kombinowania. I rozsądna decyzja zapadła.

some83
Posty: 296
Rejestracja: 20 maja 2018, o 23:35
Miejscowość: Poznań
Odbiornik: wGniazdko220V ethernetWiFi
chciałbymTaki Dab+
SW/MW/LW DRM+
Instalacja antenowa: wannabe:220V w gniazdko na ethernet/WiFi
over IP na wszystko

Re: HEVC=h265 w dvb-t1

Post autor: some83 »

DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 18:47
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Przecież z Tej APKi nie będą nadawać, tylko z normalnego Serwera x84 64bit.
Czym jest serwer? Na serwerze jest zainstalowane jakieś oprogramowanie. I na pewno nie takie.
Co to za architektura x84? Pierwsze słyszę. Kolejny pokaz radosnej ignorancji.
ta apka jest do dekodowania,
po stronie serwera byłby pewnie encoder FFMpeg wraz z encoderem LCEVC.
Serio jest coś takiego: ←←←←←.
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 18:47
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Jeśli się apka uruchomi, to znaczy, producent, który wgrywał oprogramowanie, może wgrać i DEKODER.
Jaki dekoder wgrać, do czego? Jaki producent? Jaka apka i na czym. Czemu uruchomienie jakiejś apki na jakimś jednym hardware miałoby oznaczać, że można coś tam wgrywać (jakiś dekoder) na jakiś inny hardware i według czego ta opinia? Bezsens.
APKa DEKODUJE, tzn, zawiera DEKODER,
jeśli się wgra APKę TESTową producenta to i odpali testowe Video, tzn DEKODER chodzi.
i jeśli chodzi, znaczy chodzi na tym Hardwarze, Na którym to odpaliłeś…
a Pisałeś, że Myślisz i to jeszcze Logicznie…

Tutaj na 100% ignorancja jest po Twojej Stronie.
Tym bardziej, że taką aplikację można zbudować
Nie wiem jak za pomocą TESTowej aplikacji DEKODUJącej chciałeś zabrać się za Enkodowanie.
Powodzenia z tym poziomem Wiedzy…
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 18:47
some83 pisze: 18 maja 2022, o 22:43 Są Przecież Tam się wkleja URL,
który może być usługą http, a może i Adresem Dostępnego Urządzenia:
Sat>ip czy NTC>ip:

Kod: Zaznacz cały

http://192.168.xxx.xxx/?freq=410&msys=dvbS2&sr=6900&mtype=256qam&pids=0,16,17,20,2000,2001,2101,2011
http://192.168.xxx.xxx/?freq=410&msys=dvbT2&sr=6900&mtype=256qam&pids=0,16,17,20,2000,2001,2101,2011
Do czego się wkleja URL, mówiliśmy moment temu o dekoderach, a nie o adresie IP kanału strumieniowanego z innego urządzenia, które najpierw sobie klient musi kupić, bo skądś mu się ten strumień musi nagle wziąć i musi mieć też klienta do odtworzenia.
Czym się to różni od:
  1. Kupna odbiornika STB DvbT2 HEVC podłączenia do kablem i, że tak powiem :mrgreen: "Strumieniowaniu" :mrgreen: po drogim Kablu HDMI na prędkościach 2Gb/s - 40Gb/s.
    Wciąż masz 2 urządzenia:
    1. HDMi TV i
    2. odbiornik DvbT2 HEVC,
    3. 2 piloty
  2. tylko tutaj Masz odbiornik DvbT2 Sat > ip Lub DvbT2 > ip kupiony przed Standaryzacją jakiegokolwiek kodeka w 2020 roku
    i działający niezależnie od Kodeka Wideo czy Audio.

    Podłączasz go do tej Samej Sieci, pod który wpięty jest SMART TV.
    skrętka Lan-RJ-45 Lub Wifi. prędkości od Kilku Mb/s i mniej do nawet i 1Gb/s.

    Dalej 2 urządzenia:
    1. Android Smart TV
    2. Dvb-T2 > ip Box
    3. ale Tylko 1 pilot - ten od Telewizora, chyba, że wprost na Tablecie/ Telefonie/ Laptopie oglądasz
    Różnica teraz polega na tym,
    że można na Android TV zainstalować kodek Softwareowy,
    i jeśli coś on będzie umiał z takim kodekiem zrobić to będą to:
    pliki, i strumienie sieciowe
    Bo sterowniki do Tunera DVB i ich adresowanie może być problematyczne.
Tutaj i Tutaj Masz 2 urządzenia.
z tym Wyjątkiem, że w drugim przypadku Dekodowanie jest po Stronie Smart TV, czy Smart Monitora…
a Odbiór sygnału cyfrowego niezależny od Kodeka Wideo…
(który może być Software'owy, zwłaszcza, że np jak w HEVC zdekoduje Ci się 100Mb/s, to chyba, można oczekiwać, zdekodowania w VVC 1Mb/s, albo 512kb/s w LCEVC)
Mało tego, w drugim przypadku wciąż sterujesz tym Samym Pilotem TV,
na co wielu Ludzi narzekało.
Tutaj info o Sat>ip: ←←←←

ale istnieją takie Tunery DvbT2 > ip.
(Nie będę wklejał adresów sklepów).

Rozumiesz, że one Nie Dekodują sygnału,
(no, chyba, że zawierają Funkcje Transkodowania, np z HEVC na AVC itp itd…
ale Nie wszystkie tak drogą funkcję Mają.)
(istnieją nawet takie, co prawda dość drogie z modułami Dekodującymi, ale się nie zajmowałem Tym…)

Może Mi powiesz, że wklejanie Nie dość wygodne…,
ale to przecież można zmienić, tak samo jak na Forum Emitela można przestawiać przyciski…
(chyba nie jesteś Betonowym Dzieckiem, tylko Profesjonalistą…)
No chyba Autor: V-Nova może interfejs zmienić…
Od tego APKa nie przestanie chodzić…

DVB-T2
Posty: 171
Rejestracja: 14 listopada 2020, o 07:52
Miejscowość: Kielce
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kielce/Święty Krzyż

Re: HEVC=h265 w dvb-t1

Post autor: DVB-T2 »

some83 pisze: 19 maja 2022, o 20:56 po stronie serwera byłby pewnie encoder FFMpeg wraz z encoderem LCEVC.
Serio jest coś takiego: ←←←←←.
Co to znaczy "pewnie", to jest quiz? Albo się wie, albo się nie wie. I dowiem się co to za magiczna architektura x84, o której nikt nigdy nie słyszał? :) x86 może by była, ale wtedy albo jest x86, czyli 32 bit, albo x64, a nie dwa na raz jak w twoim poście sklejka bez sensu (bo się nie znasz).
some83 pisze: 19 maja 2022, o 20:56 APKa DEKODUJE, tzn, zawiera DEKODER,
jeśli się wgra APKę TESTową producenta to i odpali testowe Video, tzn DEKODER chodzi.
i jeśli chodzi, znaczy chodzi na tym Hardwarze, Na którym to odpaliłeś…
a Pisałeś, że Myślisz i to jeszcze Logicznie…

Tutaj na 100% ignorancja jest po Twojej Stronie.
Tym bardziej, że taką aplikację można zbudować
Nie wiem jak za pomocą TESTowej aplikacji DEKODUJącej chciałeś zabrać się za Enkodowanie.
Powodzenia z tym poziomem Wiedzy…
Nie, po prostu tak bełkoczesz i mieszasz się w zeznaniach, że nie da się ciebie nawet zrozumieć, co próbujesz przekazać.
To co tu piszesz jest też zresztą jakimiś bzdurami, coś próbujesz gdzieś wgrać, choć chwilę temu piszesz o enkodowaniu na serwerze. Do czego, nie wiadomo, bo żadne modele nie padają poza jakimiś tam zmyślonymi szacunkami. Po prostu chaos od natłoku bzdur, w których sam się gubisz.

Jedyne co mamy na 100%, to some83 bez zielonego pojęcia o czym pisze :)
some83 pisze: 19 maja 2022, o 20:56 HEVC zdekoduje Ci się 100Mb/s, to chyba, można oczekiwać, zdekodowania w VVC 1Mb/s, albo 512kb/s w LCEVC
Nie można, dekodowanie - jak już padło, nie zależy wyłącznie od bitrate wideo, składa się na to wiele czynników. Wątpliwe też jest, aby na rynku konsumenckim znaleźć urządzenia przyjmujące lekką ręką 100 Mbit/s na wejściu - bzdury, ale jak się nie ma wiedzy...

Cała reszta zresztą też nie jest zrozumiała, bo po prostu to jakiś śmietnik.
Z resztek z tego co da się odszyfrować z tego bełkotu:
- ludzie nie potrzebują kolejnego urządzenia, którego konfiguracja wymaga dodatkowej wiedzy (której np. ty nie masz, więc sam byś sobie nie dał rady :D już widzę jak starsi ludzie sobie siedzą i wklejają strumienie sieciowe, co za odlot... nie dostosujesz przecież końcówki na siłę pod każdą konfigurację sieciową, np. wklejając stałe linki za kogoś, bo nie wiesz jaką konfigurację lokalnie będzie miał klient na końcu, nie wspominając o zmianach parametrów kanałów itp. - oczywiście nie masz wiedzy, żeby to zrozumieć, więc tylko tak wspominam, nawet nie zrozumiesz co tu napisałem :lol: )
- już pisaliśmy chyba z 10 razy, że programowe dekodowanie wideo to ślepa uliczka i po raz drugi piszę, żebyś przeczytał moje odpowiedzi dlaczego, powody są liczne, od wydajności (nie zagwarantujesz wyłączności na dekodowanie wideo w userlandzie i każdy inny task w tle o równym lub wyższym priorytecie może doprowadzić do cięcia wideo, więc nikt nie podłoży za to swojej głowy; trzeba być jakimś nienormalnym bez wyobraźni, żeby proponować rozwiązanie, na którego stabilność nie będzie kompletnie żadnej gwarancji, wystarczyłoby pewnie, żeby na Android TV odpaliły się aktualizacje ze sklepu Play, które same regularnie startują w tle i nagle wydajność dekodowania programowego poleciałaby jeszcze o połowę), po zabezpieczenia. Było tego więcej, czytaj.
some83 pisze: 19 maja 2022, o 20:56 ale się nie zajmowałem Tym…
Niczym się nie zajmowałeś z tego o czym piszesz.

Podsumowując:
4K będzie w HEVC, jakieś apki demo V-Nova, których nawet sam nie uruchomiłeś i nic nam nie pokazałeś - to brednie. Propozycje some83 są odklejone od rzeczywistości, a sam ich autor w życiu nie otarł się o praktykę w żadnej sprawie i nie ma o niczym pojęcia, swoje wywody opiera na ulotkach reklamowych i materiałach promocyjnych, nie odróżnia kiedy firma wciska kit, bo chce sprzedać produkt od rzetelnej analizy, zapewne z uwagi na kolosalne braki w wiedzy, może naiwność. Linkuje do ewidentnych bzdur i wyciąga z tego jeszcze bardziej bzdurne wnioski. Odrzuca i pomija co mu nie pasuje w jego błędnych osądach.

Na tym można zakończyć. Temat LCEVC w praktyce nie istnieje, VVC zresztą też. Są jakieś tam demo apki i inne banialuki nie sprawdzone w prawdziwym trudnym środowisku (i nie sprawdzone nawet przez some83) co jest nieużywalne na produkcji wymagającej wysokiej przewidywalności. Argumenty na wszystko są wymienione w postach i jeśli some83 po raz kolejny spróbuje rozpocząć dyskusję - wystarcza przeczytać co już padło, powtarza w kółko te same rzeczy, które już dawno obaliliśmy.

Czy się to komuś podoba, czy nie, używamy HEVC i są ku temu twarde jak stal argumenty.
EOT, wznowienie dyskusji uznam za celowe trollowanie, a autora za trolla.

some83
Posty: 296
Rejestracja: 20 maja 2018, o 23:35
Miejscowość: Poznań
Odbiornik: wGniazdko220V ethernetWiFi
chciałbymTaki Dab+
SW/MW/LW DRM+
Instalacja antenowa: wannabe:220V w gniazdko na ethernet/WiFi
over IP na wszystko

Re: HEVC=h265 w dvb-t1

Post autor: some83 »

DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16 I dowiem się co to za magiczna architektura x84, o której nikt nigdy nie słyszał? :) x86 może by była, ale wtedy albo jest x86, czyli 32 bit, albo x64, a nie dwa na raz jak w twoim poście sklejka bez sensu (bsizeo się nie znasz).
mam wrażenie, że radzisz sobie z Ludzkimi interakcjami, gorzej niż słowniki ortograficzne:
pl.wikipedia.org/wiki/X86-64
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16
some83 pisze: 19 maja 2022, o 20:56 HEVC zdekoduje Ci się 100Mb/s, to chyba, można oczekiwać, zdekodowania w VVC 1Mb/s, albo 512kb/s w LCEVC
Wątpliwe też jest, aby na rynku konsumenckim znaleźć urządzenia przyjmujące lekką ręką 100 Mbit/s na wejściu - bzdury, ale jak się nie ma wiedzy...
Specyfikacja TV 8K Samsung qe55q700tal, model z 2020roku: ←←←←←.
wybacz, że to model 8K, ale sam wiesz, że zapowiadałem, że będę kupował teraz TV 8K, (hiperinflacja wciąż może mi pokrzyżować plany…)
to chyba rozumiesz, że nie wczytuje się w Specyfikacje TV 4K czy FHD.
W specyfikacji: HEVC 100Mb/s
AV1: 60Mb/s
wydaje się, że VVC miało szanse by pójść na 1-5Mb/s w SD, albo nawet i HD.
Przypomnę, że VVC obiecuje na:
7,5Mb/s UHD
2Mb/s HD
co oznacza, że na 1 Mb/s Hd w 32:9
a SDTV ma 512kb/s.
LC EVC, być może na tym telewizorze już się załaduje po JavaScript i HTML5…

a w tym roku będzie jeszcze więcej urządzeń SetTopBox z obsługą 8K…
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16 Wątpliwe też jest
Jednak znasz takie słownictwo…
…Mimo przepastnych Zasobów Wiedzy Ekspertskiej…
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16
some83 pisze: 19 maja 2022, o 20:56 po stronie serwera byłby pewnie encoder FFMpeg wraz z encoderem LCEVC.
Serio jest coś takiego: ←←←←←.
Co to znaczy "pewnie", to jest quiz? Albo się wie, albo się nie wie.
Bo samo FFMPEG może nie wystarczyć.
ale zawsze można wgrać coś więcej…
i zaznaczę, że mówię o CBR, niby mniej optymalne niż VBR, ale kodek bardziej wydajny…
wydaje się, że wskutek Konkurencji powinniśmy dojść do VBR dość szybko,
tzn wymienić sprzęt, który ja mam na myśli,
na w pełni profesjonalny, o którym myślisz Ty…
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16 - ludzie nie potrzebują kolejnego urządzenia, którego konfiguracja wymaga dodatkowej wiedzy (której np. ty nie masz, więc sam byś sobie nie dał rady :D już widzę jak starsi ludzie sobie siedzą i wklejają strumienie sieciowe, co za odlot... nie dostosujesz przecież końcówki na siłę pod każdą konfigurację sieciową, np. wklejając stałe linki za kogoś, bo nie wiesz jaką konfigurację lokalnie będzie miał klient na końcu, nie wspominając o zmianach parametrów kanałów itp. - oczywiście nie masz wiedzy, żeby to zrozumieć, więc tylko tak wspominam, nawet nie zrozumiesz co tu napisałem :lol: )
No, mam wrażenie, że nie rozumiesz na czym polega APKa demo,
z Całą Pewnością jej interface może być zmodyfikowany,
i takie APKi robi się na podstawach dziennych,
na podstawie tych udostępnionych SDK przez taką firmę…
Nie oczekuję, że osoby starsze będą wklejać,
tylko jakby poszedł strumień na tej apce, to się Modyfikuje GUi,
i może to działać w TV Out of The Box,
zwłaszcza, jak Takie TVP miałoby być nadawcą i sprzedawcą DEKODERa…
a Teraz Lej żale, że starsze Osoby nie poradzą sobie z Ekranem Logowania w TVP GO:!: !
Bo mniej więcej jest to ten sam poziom Logiki…
Gdyby TVP nie chciało, to by Ekranu Logowania Nie było.
Interfejs, to nie jest Jakaś Tajemnicza Technologia,
Która wymaga Tony przyśpieszenia Hardware'owego…
(choć oczywiście może wymagać…)
Podobnie dorobienie w tej aplikacji obsługi Playlist m3u, w pełni kompatybilnych ze sprzętem Sat > ip i DTT >ip i innych nie stanowi problemu.
Problemem NiE do obejścia jest tylko bitRate, z jakim ta APKa sobie może poradzić na danym sprzęcie…
Normalnie Może będziesz uważał, że producent sprzętu nie może podjąć Decyzji między instalacją portów:
  1. z Tył
  2. na Boku
  3. z przodu
a To jest APKa testowa, czyli zmodyfikować jest Interface użytkownika łatwiej niż Fizyczne Rozmieszczenie Portów,
Ci co będą wgrywać soft LCEVC nie taki interface mogą walnąć…
a Wiele Firm, chce przywiązać koniecznie użytkowników do Własnego interfejsu,
i projektuje własny styl interfejsu… (np Samsung vs Google…)
ale Jak interface to dla Cię sprawa nie do Przejścia i to z Punktu Widzenia Producenta, czy Dystrybutora Sprzętu,
to się Weź Schowaj, najlepiej za Firmami Reklamowymi, które same na potrzeby reklamy potrafią zaprojektować własny interfejs… :lol: :lol: :lol: :lol:
albo nawet i mini Gierki…
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Poziom Eksperckiej Wiedzy i Profesjonalne Zapoznanie z Tematem Niesamowite :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Normalnie serwisy Streamujące TV mają wielki problem z dostosowaniem EPG,
normalnie muszą płacić dolinie krzemowej by raczyli im napisać własny interfejs…
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16 - już pisaliśmy chyba z 10 razy, że programowe dekodowanie wideo to ślepa uliczka i po raz drugi piszę
Radia Cyfrowe idą w stronę Software'u,
mówię to serio.
bo, akurat Audio to znikomy bitRate,
choć rozumiem, że zawsze można mówić o dźwięku 3warstwowym 22.2, czy 7.1,
jakiś Dolby Atmos i inne cuda, które w Radiu Cyfrowym FTA się nie pojawią…

Ja wiem, że to może nie być idealne dla Wideo…
ale na Stacjonarny sprzęt, któremu nie grozi wyczerpanie baterii,
i do celów TV niskiej Przepływności, a Tylko Taka pojawia się w FTA
może to być wystarczające…
SDTV od 512kb/s…
HDTV od 2Mb/s
DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16 4K będzie w HEVC, jakieś apki demo V-Nova, których nawet sam nie uruchomiłeś i nic nam nie pokazałeś - to brednie
a Interfejsu nie można zmienić…
i to nawet jeśli jesteś producentem :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

a Jeśli masz cały Kod od firmware'u i kompilator,
to możesz interfejs zmodyfikować nawet na Bardzo starym sprzęcie,
jak nawet sprzętom z początku wieku…
Drogi Panie z Przepastnymi zasobami wiedzy…
:D
DVB-T2 pisze: 18 maja 2022, o 17:15 Mam dla ciebie zadanie. Nie wracaj póki go nie wykonasz - inaczej uznamy, że wszystko, co piszesz, jest nieprawdą, bo nie potrafisz tego udowodnić. Napisz do tej firmy, aby dostarczyła listę TV i STB - konkretne modele, które pozwalają na taką aktualizację dodającą LCEVC, o jakiej piszą na dziś 2022-05-18.

Ma to być konkretna, potwierdzona lista, na której zweryfikowano granie LCEVC. Producent, marka, model.
Dostałem odpowiedź, póki co ogólnikową…
drążę temat…

DVB-T2 pisze: 19 maja 2022, o 23:16 EOT, wznowienie dyskusji uznam za celowe trollowanie, a autora za trolla.
Mam wrażenie, że Teksty o Interfejsie to był tylko monolog…
a Troll, to ktoś kto Monologi Lubi wygłaszać…

normalnie niczym TESTowe MUXy w Technologii DvbT2 stosowanej na świecie od Ponad Dekady…

Sorki, ale Sprostować Musiałem Twoją "Ekspertyzę"… …świata Alternatywnego…

ODPOWIEDZ