WIWA H.265 MAXX

alex_777
Posty: 175
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: alex_777 »

ricardo1994 pisze: 25 maja 2022, o 18:02
MarioPL pisze: 25 maja 2022, o 16:41 Kupiłem dzisiaj wujkowi Wiwa Maxx New , z białym wyświetlaczem. Gdzie znajdę najnowszą wersję oprogramowania, żeby wgrać z pendrive?

Instrukcja jaką zaleca serwis WIWY

Przed i po aktualizacji należy przywrócić ustawienia fabryczne.

Zaczynamy więc od:

- wciskamy przycisk "menu" na pilocie.
- wybieramy zakładkę "System" (koło zębate)
- wybieramy "Przywróć ustawienia fabryczne"
- hasło: 000000

Następnie:
..........................................
Następnie musimy ponownie przeskanować pasmo, i zapisać do pamięci. Inaczej nie da się przejść do instalacji softu z pena.
:D

Awatar użytkownika
MarioPL
Posty: 287
Rejestracja: 15 lutego 2014, o 09:18
Miejscowość: Luboń k.Poznania
Odbiornik: LG 43UP78003LB
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań "Śrem", AE Poznań

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MarioPL »

Dekoder WIWA Maxx New podłączony przez HDMI z Action za 7.49zł i wszystko działa :!: Obraz na starym Samsungu idealny (jak na dekoder) i mam wrażenie, że lepszy niż z telewizora, tak na oko ;) Menu przejrzyste i czytelne. Jedyne co mnie irytuje (choć to wujek będzie się przyzwyczajał :lol: ), to "inne" EPG. Pilot zaprogramował ON/OFF ze starego pilota i to wystarczy :)

@alex_777
Nic z tych rzeczy. Przez HDMI, jak napisałem wyżej, wszystko "gra i buczy" :lol:
@ricardo1994
Jak będę u wujka , to następnym razem zaktualizuję. Wielkie dzięki za link ;)

Mam porównanie tego dekodera z THOMPSON THT808 i OPTICUM Premium Box i o ile ten drugi daje radę, choć zaprogramować pilota się nie udało, to ten pierwszy totalny szajs: cena (169.99zł), menu (szczególnie jego tłumaczenie), problem z mux-8... Niestety, nie miałem wpływu na zakup tych dekoderów ;)

alex_777
Posty: 175
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: alex_777 »

MarioPL pisze: 25 maja 2022, o 19:13 Dekoder WIWA Maxx New podłączony przez HDMI z Action za 7.49zł i wszystko działa :!: Obraz na starym Samsungu idealny (jak na dekoder) i mam wrażenie, że lepszy niż z telewizora, tak na oko ;) Menu przejrzyste i czytelne ...
Będziesz się zachwycał, kiedy wujek zapragnie coś nagrać albo odtworzyć ...
:lol:

gocom
Posty: 79
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: gocom »

tadeuszw pisze: 25 maja 2022, o 16:20 Jak myślisz czy próbować jeszcze raz wgrać wersję V5.2.1.47.bin
Wypróbuj tak, jak zrobił to adam555
1. Zapisz kanały (długie naciśnięcie 1)
2. Przywróć ustawienia fabryczne.
3. Aktualizacja 5.2.1.47

Awatar użytkownika
MarioPL
Posty: 287
Rejestracja: 15 lutego 2014, o 09:18
Miejscowość: Luboń k.Poznania
Odbiornik: LG 43UP78003LB
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań "Śrem", AE Poznań

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MarioPL »

alex_777 pisze: 25 maja 2022, o 19:41
MarioPL pisze: 25 maja 2022, o 19:13 Dekoder WIWA Maxx New podłączony przez HDMI z Action za 7.49zł i wszystko działa :!: Obraz na starym Samsungu idealny (jak na dekoder) i mam wrażenie, że lepszy niż z telewizora, tak na oko ;) Menu przejrzyste i czytelne ...
Będziesz się zachwycał, kiedy wujek zapragnie coś nagrać albo odtworzyć ...
:lol:
Powiem tak: osoby, które znam i posiadają dekodery , nie nagrywają ;) Może to z braku potrzeby, może niewiedzy, nie ma znaczenia. Tak czy siak, dla nich "problem" nagrywania nie istnieje ;) Sam przez długi okres użytkowałem Samsung MEDIA BOX Lite, który fabrycznie ma usuniętą funkcję nagrywania i jakoś mi jej nie brakowało. Po prostu nie miałem takiej potrzeby i moi znajomi prawdopodobnie też ;)
Na obecnym TV, nagrałem przez pół roku 3 programy. W sumie, to moja żona ;)

@alex_777 Jeśli ten dekoder leży Tobie na żołądku, to polecam Thompsona... będziesz mógł narzekać praktycznie na wszystko :lol:

Memciu90
Posty: 5
Rejestracja: 8 maja 2022, o 22:29
Miejscowość: Racławice
Instalacja antenowa: Anteny siatkowe
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: Memciu90 »

Witam.
Chciałbym się zapytać, są różne wersje wiwa max?
Moja wersja nie posiada wejścia do kabla internetowego.
Kupiłem go tutaj
https://www.alsen.pl/rtv/tunery-telewiz ... f4b079ad38

gocom
Posty: 79
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: gocom »

Patrz strona 22

Memciu90
Posty: 5
Rejestracja: 8 maja 2022, o 22:29
Miejscowość: Racławice
Instalacja antenowa: Anteny siatkowe
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: Memciu90 »

gocom pisze: 26 maja 2022, o 08:14 Patrz strona 22
Czyli by był internet trzeba moduł wifi. Musi być ten od wiwa czy pasują z innej firmy?

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »

Wpisz proszę na Allegro (Antena Wiwa) i znajdziesz ja mam taką bez antenki i korzystam z iptv i youtube

alex_777
Posty: 175
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: alex_777 »

Czy najnowszy soft (5.2.1.47) umożliwia regulację jasności wyświetlacza, czy może to też przerasta możliwości biura konstrukcyjnego Wiwy :?:
:lol:

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »

Wgrałem to najnowsze oprogramowanie do Litki. Oprogramowanie nie współpracuje. Powrót do starego.

alex_777
Posty: 175
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: alex_777 »

MaxEvans pisze: 26 maja 2022, o 12:28 Oprogramowanie nie współpracuje...
Jak jest ten sam procesor to powinno współpracować.
:shock:

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »

Testowałem od maxa new mini lite new zawsze ten sam komunikat

alex_777
Posty: 175
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: alex_777 »

Dziwne, bo na Maxx`New soft 521.47 wchodzi.

Zygzuś
Posty: 99
Rejestracja: 22 maja 2022, o 13:25
Miejscowość: Tarnów
Odbiornik: Wiwa Maxx
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON G.Św.Marcina

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: Zygzuś »

alex_777 pisze: 25 maja 2022, o 18:35
ricardo1994 pisze: 25 maja 2022, o 18:02
MarioPL pisze: 25 maja 2022, o 16:41 Kupiłem dzisiaj wujkowi Wiwa Maxx New , z białym wyświetlaczem. Gdzie znajdę najnowszą wersję oprogramowania, żeby wgrać z pendrive?

Instrukcja jaką zaleca serwis WIWY

Przed i po aktualizacji należy przywrócić ustawienia fabryczne.

Zaczynamy więc od:

- wciskamy przycisk "menu" na pilocie.
- wybieramy zakładkę "System" (koło zębate)
- wybieramy "Przywróć ustawienia fabryczne"
- hasło: 000000

Następnie:
..........................................
Następnie musimy ponownie przeskanować pasmo, i zapisać do pamięci. Inaczej nie da się przejść do instalacji softu z pena.
:D
Nie, wciskam exit i menu dostępne, skanować można ręcznie wbijając mux kanały.

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »

alex_777 pisze: 26 maja 2022, o 12:56 Dziwne, bo na Maxx`New soft 521.47 wchodzi.
Wiem ale ja mam lite old

Na nim skanuje kanały, zapisuje reset wgrywam max importuje kanały z usb uruchamia się klikamy na pilocie exit i śmiga.

browareczek
Posty: 8
Rejestracja: 26 listopada 2011, o 15:06
Miejscowość: Kraków
Nadajnik - obiekt nadawczy: Kraków / Chorągwica

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: browareczek »

Pytanko mam o tych rożnych wersjach dekodera.
Rozumiem skąd się wziął podział na te z LAN i bez, ale dlaczego jest jeszcze podział tych bez LAN na dwa rodzaje?
Lepiej mieć którąś wersję konkretnie czy to bez znaczenia? Nawet pod kątem drobnych aktualizacji w przyszłości, może się zdarzyć, że Wiwa będzie wypuszczać tylko do jednego rodzaju a drugi nie będą wspierać? Czy nowe oprogramowania będą pasować do obu wersji dekodera tych bez LAN?
Pytam bo zakupiłem 3 dekodery i trafiłem wszystkie z dopiskiem NEW, jeden musiałem odesłać przez pilota z wadą, i akurat 4 przyszedł bez dopisku NEW.

Zygzuś
Posty: 99
Rejestracja: 22 maja 2022, o 13:25
Miejscowość: Tarnów
Odbiornik: Wiwa Maxx
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON G.Św.Marcina

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: Zygzuś »

browareczek pisze: 28 maja 2022, o 10:48 Pytanko mam o tych rożnych wersjach dekodera.
Rozumiem skąd się wziął podział na te z LAN i bez, ale dlaczego jest jeszcze podział tych bez LAN na dwa rodzaje?
Lepiej mieć którąś wersję konkretnie czy to bez znaczenia? Nawet pod kątem drobnych aktualizacji w przyszłości, może się zdarzyć, że Wiwa będzie wypuszczać tylko do jednego rodzaju a drugi nie będą wspierać? Czy nowe oprogramowania będą pasować do obu wersji dekodera tych bez LAN?
Pytam bo zakupiłem 3 dekodery i trafiłem wszystkie z dopiskiem NEW, jeden musiałem odesłać przez pilota z wadą, i akurat 4 przyszedł bez dopisku NEW.
New są dostosowane do wymogów naszego rynku, czyli wykastrowane, inny chip i bez opcji ethernet.
Nie wiem jak z odbiorem, bo parametry z dekodera to na oko wróżyć i tak na wielu zauważyłem lepsze podaje na docelowej rozdzielczości 1080p.

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »

Jak masz 1080p to lepiej odbiera.

gocom
Posty: 79
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: gocom »

browareczek pisze: 28 maja 2022, o 10:48 Pytanko mam o tych rożnych wersjach dekodera.
Rozumiem skąd się wziął podział na te z LAN i bez, ale dlaczego jest jeszcze podział tych bez LAN na dwa rodzaje?
Stara WIWA LAN:

WIWA H265 HW:2.1.RC20.4.1
WIWA LITE HW:2.1.RC20.4.2
WIWA PRO HW:2.1.RC20.4.3

Nowa WIWA bez LAN:

WIWA H265 NOWY HW:2.1.RC20.4.1UU
WIWA LITE NOWY HW:2.1.RC20.4.2UU
WIWA LITE-2 HW:2.1.RC20.4.22UU
WIWA PRO NOWY HW:2.1.RC20.4.3UU
WIWA MINI HW:2.1.RC20.4.4UU
WIWA MAXX NOWY HW:2.1.RC20.4.7UU


Wszystkie powyższe (9 dekoderów) to absolutnie identyczne urządzenia sprzętowe (MSA7T10E + R836).
(Nie daj się zwieść brak wyświetlacza (LITE), połączenie USB tylko z TV (WIWA MINI), szeroka gama tytułów (H265, Lite, Pro, Mini, Maxx)), dwa złącze USB zamiast jednego (MAXX))
Jeśli to wszystko jest zapakowane w różne opakowania, kupują, wtedy sprzedawca otrzymuje tylko 9-krotny zwielokrotniony zysk.
Dlaczego nie?
Z tej serii wyróżniają się dwa urządzenia WIWA MAXX LAN HW3.1.RC20.4.1 oraz WIWA MAXX HW:3.1.RC20.4.1UU - na najnowocześniejszym procesorze Mstar MSA7T31E, ale niewykwalifikowani programiści i te dwa urządzenia zostały obniżone do poziomu powyżej wymienionych urządzeń.
browareczek pisze: 28 maja 2022, o 10:48 Czy nowe oprogramowania będą pasować do obu wersji dekodera tych bez LAN?
Różne oprogramowanie układowe:
dla HW:2.1.RC20.4.7UU - ​​upgrade_7T10E_WIWA_MAXX_NEW_V5.2.1.47
dla HW:3.1.RC20.4.1UU - upgrade_7T31E_WIWA_MAXX_V5.2.1.47

ODPOWIEDZ