WIWA H.265 MAXX

alex_777
Posty: 175
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: alex_777 »

gocom pisze: 28 maja 2022, o 15:06 Stara WIWA LAN:
..................
Nowa WIWA bez LAN:
...................
Wszystkie powyższe (9 dekoderów) to absolutnie identyczne urządzenia sprzętowe (MSA7T10E + R836).

Z tej serii wyróżniają się dwa urządzenia WIWA MAXX LAN HW3.1.RC20.4.1 oraz WIWA MAXX HW:3.1.RC20.4.1UU - na najnowocześniejszym procesorze Mstar MSA7T31E, ale niewykwalifikowani programiści i te dwa urządzenia zostały obniżone do poziomu powyżej wymienionych urządzeń.
Czy to oznacza, że pierwsze 9 dekoderów (ze względu na HW 2.1 xxxxx) nie podaje RGB na SCART`a :?:

A 2 ostatnie (na HW 3.1 xxxxx) podają RGB, co wynika z wyższego HW :?:

gocom
Posty: 79
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: gocom »

Nie mam arkusza danych dla MSA7T10(HW2.1), mogę tylko założyć, że nie obsługuje on RGB.

EEQ
Posty: 178
Rejestracja: 1 czerwca 2012, o 23:47
Miejscowość: Wrocław
Odbiornik: SONY KDL-40CX520
WIWA H.265 MAXX New
WIWA HD-90 NEW!
Instalacja antenowa: Antena "Televes Mix Combo" na dachu budynku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża, Śnieżne Kotły

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: EEQ »

szymon9904 pisze: 10 kwietnia 2022, o 14:43
EEQ pisze: 30 marca 2022, o 00:51 Natomiast mam nadal problem z przesterowanym sygnałem jednego z MUX-ów. Podobne problemy miałem z tunerami poprzedniej generacji. Na szczeście odbieram sygnał również z innego nadajnika, który nie jest zbyt silny, ale czasami jest zbyt słaby. Zastanawiam się, czy da się coś na to poradzić? Może da się jakoś osłabić sygnał? Niestety zbytnio się na tym nie znam... ;)
Tłumik stały lub regulowany - wpinany w przewód antenowy. Przykładowo AMS TRA-03 lub tłumiki DSE ;)
Jakie tłumienie (dB) oraz pasmo pracy (MHz) powinien mieć taki tłumik (DSE)? Chcę zrobić test, czy taki tłumik osłabi na tyle sygnał z dalszych nadajników (ten sam kanał/częstotliwość), iż ten docelowy (Wrocław/Ślęża) będzie niezakłócony... ;)

EEQ
Posty: 178
Rejestracja: 1 czerwca 2012, o 23:47
Miejscowość: Wrocław
Odbiornik: SONY KDL-40CX520
WIWA H.265 MAXX New
WIWA HD-90 NEW!
Instalacja antenowa: Antena "Televes Mix Combo" na dachu budynku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża, Śnieżne Kotły

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: EEQ »

Znalazłem w sieci tłumik regulowany o parametrach:

Specyfikacja techniczna:

izolacja stałoprądowa: nie
rezystancja: 75 Ohm
rodzaj połączenia: złącze F
regulacja: 0-20 dB
częstotliwość: 0,1-2400 MHz

Będzie się nadawał do instalacji antenowej telewizji naziemne? Bo się nie znam... ;)

Awatar użytkownika
Anduraki
Posty: 1750
Rejestracja: 31 grudnia 2011, o 15:34
Odbiornik: Samsung QE65Q7FN; Samsung UE32EH5450
Instalacja antenowa: Instalacja zbiorcza
Nadajnik - obiekt nadawczy: Piaski/Raabego

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: Anduraki »

Siema, wiele lat mnie nie było na tym forum i trochę wypadłem z tematu bo przeskoczyłem do innej branży.
Może ktoś doświadczony użytkowaniem tego tunera (wersji bez RJ45) powiedzieć mi jaka wersja softu do tego tunera będzie najlepsza pod stary CRT telewizor który ma tylko złącze SCART, bo wyczytałem tutaj sprzeczne informacje, że niby sam CVBS jest, w innym miejscu że zafixowany RGB.

Z tego co się orientuję w tamtym TV poprawnie działał tylko RGB, z CVBSem były jakieś problemy z kolorami lub synchronizacją. No i jeszcze jeden motyw - czy tuner potrafi zasilić antenę (wzmacniacz) bo nie pamiętam czy przypadkiem antena którą tam kilka lat temu zainstalowałem nie posiadała jakiegoś wzmacniacza.

alex_777
Posty: 175
Rejestracja: 9 marca 2012, o 13:41
Odbiornik: ARIVA T-65
Instalacja antenowa: siatkowa,wzm.LNA, pasywny rozdzielacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Przemyśl MUX 1-2-3

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: alex_777 »

Anduraki pisze: 30 maja 2022, o 10:53 Może ktoś doświadczony użytkowaniem tego tunera (wersji bez RJ45) powiedzieć mi jaka wersja softu do tego tunera będzie najlepsza pod stary CRT telewizor który ma tylko złącze SCART, bo wyczytałem tutaj sprzeczne informacje, że niby sam CVBS jest, w innym miejscu że zafixowany RGB.
Nie ma żadnych sprzecznych informacji - jakbyś uważnie przeczytał posty, to byś zrozumiał, że obecność lub brak RGB na SCART zależy od wersji HW.
I tak na przykład Maxx`New (HW 2.1 xxxxx) na scart NIE PODAJE RGB, tylko skromne CVBS, o czym Dystrybutor tego złomka dyskretnie milczy.
:lol:
Co do zasilania anteny, to Maxx`New POSIADA opcję włączenia lub wyłączenia. Ale za to nie ma regulacji jasności wyświetlacza, który wali po oczach jaskrawym, nieprzyjemnym białym światłem.
Na plus jest pilot z dużymi przyciskami, ale opowieści Dystrybutora, że pilot nocą fosforyzuje są wyssane z palca.
:D

EEQ
Posty: 178
Rejestracja: 1 czerwca 2012, o 23:47
Miejscowość: Wrocław
Odbiornik: SONY KDL-40CX520
WIWA H.265 MAXX New
WIWA HD-90 NEW!
Instalacja antenowa: Antena "Televes Mix Combo" na dachu budynku
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ślęża, Śnieżne Kotły

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: EEQ »

Też wam WIWA traci synchronizację obrazu i dźwięku po kilku godzinach oglądania? Starczy wyłączyć, włączyć i ponownie działa. XD

mistrz_of_dvb-t
Posty: 41
Rejestracja: 15 marca 2012, o 21:03
Miejscowość:   
Odbiornik: LG 43NANO753PA
Wiwa HD-90 Memo
Instalacja antenowa: Siatka
Nadajnik - obiekt nadawczy: PKiN

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: mistrz_of_dvb-t »

gocom pisze: 28 maja 2022, o 15:06
browareczek pisze: 28 maja 2022, o 10:48 Pytanko mam o tych rożnych wersjach dekodera.
Rozumiem skąd się wziął podział na te z LAN i bez, ale dlaczego jest jeszcze podział tych bez LAN na dwa rodzaje?
Stara WIWA LAN:

WIWA H265 HW:2.1.RC20.4.1
WIWA LITE HW:2.1.RC20.4.2
WIWA PRO HW:2.1.RC20.4.3

Nowa WIWA bez LAN:

WIWA H265 NOWY HW:2.1.RC20.4.1UU
WIWA LITE NOWY HW:2.1.RC20.4.2UU
WIWA LITE-2 HW:2.1.RC20.4.22UU
WIWA PRO NOWY HW:2.1.RC20.4.3UU
WIWA MINI HW:2.1.RC20.4.4UU
WIWA MAXX NOWY HW:2.1.RC20.4.7UU


Wszystkie powyższe (9 dekoderów) to absolutnie identyczne urządzenia sprzętowe (MSA7T10E + R836).
(Nie daj się zwieść brak wyświetlacza (LITE), połączenie USB tylko z TV (WIWA MINI), szeroka gama tytułów (H265, Lite, Pro, Mini, Maxx)), dwa złącze USB zamiast jednego (MAXX))
Jeśli to wszystko jest zapakowane w różne opakowania, kupują, wtedy sprzedawca otrzymuje tylko 9-krotny zwielokrotniony zysk.
Dlaczego nie?
Z tej serii wyróżniają się dwa urządzenia WIWA MAXX LAN HW3.1.RC20.4.1 oraz WIWA MAXX HW:3.1.RC20.4.1UU - na najnowocześniejszym procesorze Mstar MSA7T31E, ale niewykwalifikowani programiści i te dwa urządzenia zostały obniżone do poziomu powyżej wymienionych urządzeń.
browareczek pisze: 28 maja 2022, o 10:48 Czy nowe oprogramowania będą pasować do obu wersji dekodera tych bez LAN?
Różne oprogramowanie układowe:
dla HW:2.1.RC20.4.7UU - ​​upgrade_7T10E_WIWA_MAXX_NEW_V5.2.1.47
dla HW:3.1.RC20.4.1UU - upgrade_7T31E_WIWA_MAXX_V5.2.1.47
Mam WIWA MAXX H.265 HW3.1.RC20.4.1 kupiony na allegro, ma RGB po SCART.
Soft V5.2.1.16 Dec 13 2021
HW wersja 3.1.RC20.4.1UU
Jak dostać do niego najnowsze oprogramowanie upgrade_7T31E_WIWA_MAXX_V5.2.1.47, na stronie WIWA nic nie ma?

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »


2Tom
Posty: 153
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: 2Tom »

gocom pisze: 28 maja 2022, o 20:40 Nie mam arkusza danych dla MSA7T10(HW2.1), mogę tylko założyć, że nie obsługuje on RGB.
Masz może jakieś nowsze firmware do starej WIWY MAXX LAN HW3.1.RC20.4.1 ? Ostatnia oficjalna wersja to V5.1.0.52..
Próbowałem wgrać nowsze firmware od WIWY MAXX HW:3.1.RC20.4.1UU ale pod koniec pojawia się błąd i trzeba awaryjnie
wgrywać oficjalne firmware..

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »

Tylko to co na tej stronie. Mi się udało wgrać od maxa do lite.

Jaki komunikat Ci się pojawia?

// Zapisz kanały na Pena naciśnij 1

Zrób ustawienia fabryczne. I wtedy.

2Tom
Posty: 153
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: 2Tom »

Na starej Wiwie MAXX LAN HW3.1.RC20.4.1 będziesz miał taki błąd jaki miał @tadeuszw czyli:
edit..
Wiwa H265 Max z Lan podczas aktualizacji do V5.2.1.47.bin pojawił się komunikat - Błąd aktualizacji oprogramowania tuner zaczął się uruchamiać i stanął na 1 planszy jaka się pojawia po przywróceniu ustawień fabrycznych. Wejście do menu da komunikat o błędzie oprogramowania i konieczności wgrania ponownego firmware, ale nie reaguje na żadne przyciski wtedy. Na wyświetlaczu błąd 4444..

gocom
Posty: 79
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: gocom »

@2Tom
Nie mogę odtworzyć sytuacji, którą masz z @tadeuszem.
Mam WIWA MAXX LAN zaktualizowany do V5.2.1.47 bez problemów, o której piszesz.
Czy Twoje urządzenie działa teraz? Czy udało Ci się wrócić do V5.1.0.52? Jeśli wszystko jest w porządku,
polecam spróbować ponownie V5.2.1.47 wykonując czynności w następującej kolejności:
Pamiętaj, aby zapisać wszystkie kanały (długie naciśnięcie przycisku 1)
Przywróć ustawienia fabryczne
Aktualizacja V5.2.1.47
Przywróć kanały (długie naciśnięcie przycisku 2)

Jaki jest wynik po tym?

2Tom
Posty: 153
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: 2Tom »

gocom pisze: 3 czerwca 2022, o 21:15 @2Tom
Nie mogę odtworzyć sytuacji, którą masz z @tadeuszem.
Mam WIWA MAXX LAN zaktualizowany do V5.2.1.47 bez problemów, o której piszesz.
Czy Twoje urządzenie działa teraz? Czy udało Ci się wrócić do V5.1.0.52? Jeśli wszystko jest w porządku,
polecam spróbować ponownie V5.2.1.47 wykonując czynności w następującej kolejności:
Pamiętaj, aby zapisać wszystkie kanały (długie naciśnięcie przycisku 1)
Przywróć ustawienia fabryczne
Aktualizacja V5.2.1.47
Przywróć kanały (długie naciśnięcie przycisku 2)

Jaki jest wynik po tym?
Tak urządzenie działa poprawnie , wymusiłem ponowne wgranie oryginalnego firmware.
Zrobię aktualizację jeszcze raz ;) ale nic się nie zmieni :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczytanie listy kanałów, powoduje reset tunera tak samo próba wyszukania kanałów..

Obrazek

Błąd po wejściu do menu.. Od tego momentu przestaje działać pilot , można tylko wyłączyć tuner..

Obrazek

kod błędu

Obrazek

Powrót do oryginalnego firmware ,wymuszenie wgrania "ForceUpgradeApp.bin"..

Obrazek

zerberzur
Posty: 3
Rejestracja: 2 czerwca 2022, o 17:45
Miejscowość: Dęblin
Odbiornik: Wiwa Maxx
Instalacja antenowa: Antena siatkowa
Nadajnik - obiekt nadawczy: Ryki. Lubleskie

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: zerberzur »

Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich. Może ktoś obeznany w temacie pomoże. Do tej pory z powodzeniem korzystałem z Wiwy HD90. Ponieważ zależy mi na PVR postanowiłem zakupić sprzęt DVB-T2, wybór padł na Wiwę Maxx. Pierwsze co, nagrałem na pendrive Kingston 32GB USB 3.0 dwa krótkie nagrania, jedno zwykłe i jedno HEVC. Po podpięciu do laptopa pierwsze zdziwienie, zamiast jednego pliku mts jak było w HD90 cztery (plik prawidłowy oraz z dziwnymi końcówkami idx, meta, pmt). W odtwarzaczu MPC przy każdej próbie przewinięcia na ułamek sekundy pojawia się szare tło z pikselozą). Co więcej program VideoReDo v5 którym bez problemu wycinałem zbędne rzeczy z nagrań HD90 nie chce wczytać pliku. A na koniec wisienka na torcie, dzielenie pliku co 4GB . Jedyny plus taki że mój tv Philips PUS8804 czyta obydwa pliki bez problemu, ale to nie rozwiązuje problemu.
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy kodek HEVC ma właśnie taką strukturę że tworzy kilka plików z danymi?
2. Czy to szare tło przy przewijaniu i problemy z VideoReDo to brak zainstalowanego w laptopie kodeka H.265?
3. Czy dekodery innych firm lub inne modele Wiwy też dzielą plik co 4GB bo przyznam że taka opcja dyskwalifikuje PVR.
Będę wdzięczny za każdą sugestię.

DVB-T2
Posty: 171
Rejestracja: 14 listopada 2020, o 07:52
Miejscowość: Kielce
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kielce/Święty Krzyż

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: DVB-T2 »

1. Nie, natomiast są to pliki pomocnicze, które ułatwiają zarządzanie nagraniami dekoderowi.
2. Kodek HEVC jest ogólnie bardziej wymagający - może to przyczyna szarości przy przewijaniu, ale nie zawadzi zaktualizować MPC. Natomiast co do VideoReDo, to on umie HEVC dopiero od wersji V6, starsze wersje nie czytają tego formatu, masz V5, więc nie działa. Musisz zaktualizować.
3. Nie wiem, może ktoś z posiadaczy odpowie.

gocom
Posty: 79
Rejestracja: 6 lutego 2022, o 17:24
Miejscowość: RU
Odbiornik: WIWA H265 MAXX, Vmade K5, Vmade K6 AV.

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: gocom »

@2Tom
Dzięki za szczegółowy opis sytuacji. Oprogramowanie V5.2.1.47 jest zabezpieczone przed użyciem w starszych WIWA MAXX.
Na Twojej kopii WIWA ochrona działa w pełni - nie można używać dekodera z nową wersją oprogramowania.
Dla innych dekoder nie przeszkadza w pracy, lub narzuca pewne niedogodności, które można zaniedbać.
Przyczyną mogą być różnice sprzętowe. Niestety w twoim przypadku najnowszym oprogramowaniem, z którego
możesz skorzystać jest V5.1.0.52.

2Tom
Posty: 153
Rejestracja: 23 sierpnia 2020, o 08:26
Miejscowość: Wrocław

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: 2Tom »

gocom pisze: 4 czerwca 2022, o 07:51 @2Tom
Dzięki za szczegółowy opis sytuacji. Oprogramowanie V5.2.1.47 jest zabezpieczone przed użyciem w starszych WIWA MAXX.
Na Twojej kopii WIWA ochrona działa w pełni - nie można używać dekodera z nową wersją oprogramowania.
Dla innych dekoder nie przeszkadza w pracy, lub narzuca pewne niedogodności, które można zaniedbać.
Przyczyną mogą być różnice sprzętowe. Niestety w twoim przypadku najnowszym oprogramowaniem, z którego
możesz skorzystać jest V5.1.0.52.
Oki , dzięki za zainteresowanie się tym problemem.
zerberzur pisze: 4 czerwca 2022, o 00:08 Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich. Może ktoś obeznany w temacie pomoże. Do tej pory z powodzeniem korzystałem z Wiwy HD90. Ponieważ zależy mi na PVR postanowiłem zakupić sprzęt DVB-T2, wybór padł na Wiwę Maxx. Pierwsze co, nagrałem na pendrive Kingston 32GB USB 3.0 dwa krótkie nagrania, jedno zwykłe i jedno HEVC. Po podpięciu do laptopa pierwsze zdziwienie, zamiast jednego pliku mts jak było w HD90 cztery (plik prawidłowy oraz z dziwnymi końcówkami idx, meta, pmt). W odtwarzaczu MPC przy każdej próbie przewinięcia na ułamek sekundy pojawia się szare tło z pikselozą). Co więcej program VideoReDo v5 którym bez problemu wycinałem zbędne rzeczy z nagrań HD90 nie chce wczytać pliku. A na koniec wisienka na torcie, dzielenie pliku co 4GB . Jedyny plus taki że mój tv Philips PUS8804 czyta obydwa pliki bez problemu, ale to nie rozwiązuje problemu.
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Czy kodek HEVC ma właśnie taką strukturę że tworzy kilka plików z danymi?
2. Czy to szare tło przy przewijaniu i problemy z VideoReDo to brak zainstalowanego w laptopie kodeka H.265?
3. Czy dekodery innych firm lub inne modele Wiwy też dzielą plik co 4GB bo przyznam że taka opcja dyskwalifikuje PVR.
Będę wdzięczny za każdą sugestię.
Te nowe WIWY tak właśnie nagrywają , inne tunery dzielą na jeszcze mniejsze kawałki . Np tunery Skymaster nagrywają tnąc nagrania co 1GB..
Kolega @eter zamieścił w innym temacie link do takiego małego darmowego programiku "dzielacz" w wersji portable - https://init6.pomorze.pl/dziellacz-portable.zip , dzięki niemu możesz połączyć te kawałki w 1 plik bez widocznych przerw w odtwarzanym filmie , potem połączony film można sobie obrobić w dowolnym programie..

Przykładowe łączenie plików z tunerów WIWY - wybierasz tylko pliki z końcówką mts , mts1 , mts2 itd

Obrazek

adam555
Posty: 10
Rejestracja: 5 grudnia 2014, o 21:38
Miejscowość: Rzeszów
Nadajnik - obiekt nadawczy: Sucha Góra

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: adam555 »

gocom pisze: 4 czerwca 2022, o 07:51 @2Tom
Dzięki za szczegółowy opis sytuacji. Oprogramowanie V5.2.1.47 jest zabezpieczone przed użyciem w starszych WIWA MAXX.
Na Twojej kopii WIWA ochrona działa w pełni - nie można używać dekodera z nową wersją oprogramowania.
Dla innych dekoder nie przeszkadza w pracy, lub narzuca pewne niedogodności, które można zaniedbać.
Przyczyną mogą być różnice sprzętowe. Niestety w twoim przypadku najnowszym oprogramowaniem, z którego
możesz skorzystać jest V5.1.0.52.
Nie wiem czy tak jest faktycznie, ale to było by bez sensu. Stare wiwy nie są już sprzedawane (chyba) a nawet jeśli są to i tak kasa idzie do wiwy czy sprzeda stary czy nowy. A naraża się na zwrot sprzętu, no bo np przy nagrywaniu gdy wybierze się kanał z innego muxa to wiesza się na amen. A to akurat jest poprawione w nowym FW. Najbardziej proste rozwiązanie, skoro mają to czy coś innego poprawione, to nie robić przeszkód w możliwości update. Tysiące "starych" maxxów można oddawać moim zdaniem jako sprzęt niepełnosprawny. Albo po prostu niech poprawią te podstawowe chociaż byki. Ja zgłosiłem dosłownie 3 błędy, w tym jeden aby przenieść kreskę z bezsensownego miejsca na końcu nazwy, aby oddzielić datę od godziny, najprostsza możliwa rzecz do poprawienia, i jest głucho. Odpowiedzi nie mam żadnej. Chyba, że rzucili się do roboty, ale musiałbym być naiwny aby w to uwierzyć.

MaxEvans
Posty: 748
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa DIPOL 11 + Symetryzator + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: WIWA H.265 MAXX

Post autor: MaxEvans »

Mi odpisali, że do starych tunerów nie będzie już żadnego nowego oprogramowania.

ODPOWIEDZ