EmiRadio

informacje techniczne związane z wdrażaniem ósmego multipleksu DVB-T
Awatar użytkownika
piotrek2802
Posty: 286
Rejestracja: 29 listopada 2014, o 17:03
Miejscowość: Tenczynek
Odbiornik: VU+Solo 4K,
TECHNISAT100IR/SANGEAN-WFR29C
Philips 55' 8804
Instalacja antenowa: Antena siatkowa 21-69 UHF ze wzmacniaczem, Antena FM zewnętrzna+ wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica- Kraków + Kosztowy- Katowice

Re: EmiRadio

Post autor: piotrek2802 »

Krosnoludek pisze: 4 stycznia 2022, o 19:56 Jaka ich końcówka 4, 5 ?
Philips 55' 8804

Awatar użytkownika
piotrek2802
Posty: 286
Rejestracja: 29 listopada 2014, o 17:03
Miejscowość: Tenczynek
Odbiornik: VU+Solo 4K,
TECHNISAT100IR/SANGEAN-WFR29C
Philips 55' 8804
Instalacja antenowa: Antena siatkowa 21-69 UHF ze wzmacniaczem, Antena FM zewnętrzna+ wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica- Kraków + Kosztowy- Katowice

Re: EmiRadio

Post autor: piotrek2802 »

Krosnoludek pisze: 4 stycznia 2022, o 19:56 Jest jeszcze jeden błąd Polskie Radio 2 jest dwa razy, ale różni się treściami, więc jedno jest źle opisane.
Ta druga "dwójka" to Radio Chopin....powinni to poprawnie opisać.

DVB-T2
Posty: 171
Rejestracja: 14 listopada 2020, o 07:52
Miejscowość: Kielce
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Kielce/Święty Krzyż

Re: EmiRadio

Post autor: DVB-T2 »

To też pomylony adres, trochę jak z Meloradio ;)
W aplikacji podpięty jest nie ten logotyp.
Dla Radia Chopin wołają:
http://hbbtvtest.emitel.pl/hbb-images/radio/dwojka.png
Powinni wołać:
http://hbbtvtest.emitel.pl/hbb-images/radio/chopin.png
Logotyp jest na serwerze, więc to zwykła pomyłka z rozpędu ;)

Jeśli ktoś jest tam na gorącej linii mailowej, to może podrzucić, pewnie proste do skorygowania ;)

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2734
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Telmor PAR-820 / rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: EmiRadio

Post autor: hadam »

Wiadomość wysłałem.
Tym razem myślę, że korekta będzie nie wcześniej niż w poniedziałek, bo jest weekend.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2734
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Telmor PAR-820 / rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: EmiRadio

Post autor: hadam »

Dostałem odpowiedź, że błąd został naprawiony.

Awatar użytkownika
piotrek2802
Posty: 286
Rejestracja: 29 listopada 2014, o 17:03
Miejscowość: Tenczynek
Odbiornik: VU+Solo 4K,
TECHNISAT100IR/SANGEAN-WFR29C
Philips 55' 8804
Instalacja antenowa: Antena siatkowa 21-69 UHF ze wzmacniaczem, Antena FM zewnętrzna+ wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica- Kraków + Kosztowy- Katowice

Re: EmiRadio

Post autor: piotrek2802 »

ObywatelDVB-T pisze: 10 stycznia 2022, o 11:27 Dostałem odpowiedź, że błąd został naprawiony.
@ObywatelDVB-T Dziękujemy za szybką reakcję :) , jeśli masz taki dobry układ z Emitel to może delikatnie zasugerować im dodanie nowych stacji radiowych do aplikacji...mnie osobiście bardzo brakuje PR Kraków.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2734
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Telmor PAR-820 / rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: EmiRadio

Post autor: hadam »

Nie mam układu.
Najpierw zgłosiłem, że nie działa EmiRadio na wszystkich modelach telewizorów LG.
To był pierwszy problem który został rozwiązany, potem w ramach ciągłości korespondencji zgłosiłem Meloradio i w końcu radio Chopin i tyle.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: EmiRadio

Post autor: Krosnoludek »

Tak, regionalne rozgłośnie PR powinni dołożyć: PR Kraków, PR Rzeszów....
Z komercyjnych: TokFM, Radio357, radio Nowy Świat....

Awatar użytkownika
piotrek2802
Posty: 286
Rejestracja: 29 listopada 2014, o 17:03
Miejscowość: Tenczynek
Odbiornik: VU+Solo 4K,
TECHNISAT100IR/SANGEAN-WFR29C
Philips 55' 8804
Instalacja antenowa: Antena siatkowa 21-69 UHF ze wzmacniaczem, Antena FM zewnętrzna+ wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica- Kraków + Kosztowy- Katowice

Re: EmiRadio

Post autor: piotrek2802 »

Brawo Emitel :) Pojawiło się dziś Radio Kraków, Radio Kraków Off, RK Kultura, PR Rzeszów....jest coraz lepiej
Może jeszcze poszerzyć ilość stacji w zakładce "Radiostacje" bo tylko radio Wnet jest tam ....m.in. Radio 357, Radio Nowy Świat, Tok FM jakby diłożyli to byłoby super....
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2022, o 21:02 przez piotrek2802, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2734
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Telmor PAR-820 / rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: EmiRadio

Post autor: hadam »

Nie pamiętam czy było, ale wydaje mi się, że dołożyli też powiększenie pod zielonym.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: EmiRadio

Post autor: Krosnoludek »

Nie działają stacje Polskiego Radia, brak głosu na wszystkich, inne ok.

Edyt. 5.02.2021, g. 21:27
Dzisiaj już poprawnie odtwarzają się stację Polskiego Radia

Jeszcze taka sugestia, by jak się jest na kanale EmiRadio i EmiTv, by odblokować klawiaturę numeryczną na pilocie, aby można było przejść do stacji telewizyjnej, bo obecnie na EmiRadio czy EmiTv wciskająć na pilocie np. 5 nie da się przenieść do TVN-u, nic się nie dzieje. Do wklepania kodu pocztowego wystarczyła by wirtualna klawiatura, a przyciski numeryczne na pilocie odzystały by swoje funkcje do przełączania kanałów.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: EmiRadio

Post autor: Krosnoludek »

Znowu dzisiaj nie działają stację Polskiego Radia.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2734
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Telmor PAR-820 / rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: EmiRadio

Post autor: hadam »

U mnie działają, tylko długo się wczytują i nie za każdym razem.
Kiedy wczyta, to najpierw jest krótko dzwięk, potem przerwa i dopiero potem gra normalnie.

dvbtowiec
Posty: 2363
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: EmiRadio

Post autor: dvbtowiec »

Choć w jednym Sony jest lepsze :)
Wszystko gra i wczytuje się szybko do maksymalnie 2s od kliknięcia, bez przerw.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: EmiRadio

Post autor: Krosnoludek »

Działa już Polskie Radio

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: EmiRadio

Post autor: Krosnoludek »

Znowu nie działa PR, inne rozgłośnie działają, co to się z tym PR dzieje że co jakiś czas brak głosu na wszystkich stacjach Polskiego Radia?

Awatar użytkownika
DanielK
Posty: 1171
Rejestracja: 31 stycznia 2009, o 13:12

Re: EmiRadio

Post autor: DanielK »

Cóż tak to działa jak działa.

Wolałbym już sobie do listy w tunerze dodać strumienie stacji radiowych jakie chcę. Przynajmniej dźwięk odpala się od razu po przełączeniu - w jedną sekundę. + każda stacja ma swój numer programu taki jak ja chcę, mogę przełączać bez włączania telewizora.
Tuner z dużo lepszej jakości wyjściem dźwięku wpinam bezpośrednio do sprzętu audio.

Awatar użytkownika
krzys34
Posty: 75
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Wieleń
Odbiornik: Telewizor Samsung UE49KU6172U 4K UHD
Instalacja antenowa: Zwykła kablówka tylko z DVB-T w blokach
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Rusinowo-Piła 28,7 km

Re: EmiRadio

Post autor: krzys34 »

Witam dawno mnie nie było na forum ale zgłaszam też że na moim Samsung UE49KU6172U 4K UHD też od początku przełączenia osobno EmiRadio nie działa pisze wystąpił błąd. Kod błędu null is not an object (evaluating new DOMParser. :x :x :x

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2734
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Monitor LG + AB TereBox 2T
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo / Telmor PAR-820 / rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: EmiRadio

Post autor: hadam »

Może dlatego, że jest to starszy model z 2016 roku.
Od stycznia 2021 zgodnie z rozporządzeniem ministra cyfryzacji, obowiązuje wersja HbbTV minimum 2.0.1, starsze odbiorniki nie muszą tego spełniać, ale też na starszych wersjach HbbTV niektóre funkcje mogą nie działać prawidłowo, albo wcale.

Awatar użytkownika
krzys34
Posty: 75
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Wieleń
Odbiornik: Telewizor Samsung UE49KU6172U 4K UHD
Instalacja antenowa: Zwykła kablówka tylko z DVB-T w blokach
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Rusinowo-Piła 28,7 km

Re: EmiRadio

Post autor: krzys34 »

Może i tak ale dlaczego EmiTV odpala normalnie to chyba nie wina telewizora że z 2016 bo jak narazie ten model mnie nie zawodzi włącznie z HEVC-em :D

ODPOWIEDZ