Philips 43PUS8506/12

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

Następne trzy błędy pod punktami 13,14,15 wysłałem do Philipsa do poprawy, wykreślony został punkt nr. 3 bo Polsat nie nadaje obecnie EPG na MUX-4 w DVB-T2.

Ogólnie, strasznie topornie działa HbbTV na Philipsie, a na budzetowym TCL z Androidem wszystko śmiga szybko jak rakieta. Niech Philips wreszcie przysiądzie i dopracuje kwestie HbbTV by śmigało jak błuskawica, mają przecież sygnał naziemny, bo mają zakład w Polsce tylko siąść i dopracować.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

Napisałem do Philipsa pytanie, co z tymi poprawkami, kiedy to reszcie naprawią, bo ciągnie się to już od grudnia zeszłego roku, a ciągle dochodzą nowe, jak nie działa poprawnie kanał Wydarzenia24, nie działa radio w EmiRadio itd...

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

Dostałem odpowiedź, by podać moje dane adresowe i przyjedzie serwis i nie wiem czy coś sprawdzą na miejscu czgo weźmie go ze sobą.
Nie wiem tylko po co, jak potrzebna jest poprawka w oprogramowaniu, bo te wymienione wady występują w każdym egzemplarzu.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 932
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: ploomba »

Krosnoludek pisze: 26 lipca 2022, o 13:59 Dostałem odpowiedź, by podać moje dane adresowe i przyjedzie serwis i nie wiem czy coś sprawdzą na miejscu czgo weźmie go ze sobą.
Nie wiem tylko po co, jak potrzebna jest poprawka w oprogramowaniu, bo te wymienione wady występują w każdym egzemplarzu.
Powiem Ci tak.
Mam w domu trzy TCLe. Na dwóch starszych całe hbb śmiga bezproblemowo. Na nowym modelu, kupionym miesiąc temu, nie działają streamy live w HBB. Czyli dodatkowe kanały hybrydowe w mux 8, stream w TVP Go oraz funkcja przewijania na kanałach TVP.
Pisałem do TCLa w tej sprawie, żeby wypuścili poprawkę softu, bo na bank jest to problem softwareowy.
2 tyg temu zadzwonił do mnie prywatny serwis krakowski, że dostali zgłoszenie od TCLa i bedą naprawaiac moj tv. Wytłumaczyłem telefonicznie, że na 100% to problem softu. Po godzinie oddzwonili i okazało się że TCL podesłał im najnowszy soft i chcą zabrać tv do serwisu, żeby wgrać ten soft. Dziwne, bo soft nie aktualizował się automatycznie online, tylko Trzeb ago wgrać niby ręcznie. W serwisie wgrali ten najnowszy oficjalny soft v477 i nic to nie pomogło. Mieli zczytać logi w serwisie z telewizora i podesłać je do TCLa.
Dziś znowu dzwonili. Wgrali w serwisie soft testowy nieoficjalny otrzymany od TCLa i stream live ponoć dzialaja. Telewizor mają odesłać do mnie, ale i tak mam czekać na oficjalny soft, który albo zaktualizuje się sam albo znowu będą musieli wgrywac w serwisie.
Dziwne dla mnie jest to, że firma TCL musi zlecać takie operacje firmie,/serwisowi zewnętrznemu. Tak jakby Tcl sam sobie w Warszawie nie mógł przetestować tego TV w fabryce. Tak jakby nie mieli żadnego egzemplarza do testów? Tylko serwis z Krakowa musi testować telewizor z ich fabryki i podsyłać im logi. Mi się zawsze wydawało, że tak duża firma jak TCL, sama powinna mieć jakiś sztab, dział odpowiedzialny za oprogramowanie i w tym dziale sami powinni badac wszelkie niedociągnięcia software owe.
No i ogólnie pozytywnie mnie zaskoczył serwis krakowski, który wie o co chodzi z tymi softami.

Awatar użytkownika
@GUTEK@
Posty: 5558
Rejestracja: 27 kwietnia 2009, o 00:17
Miejscowość: Gliwice
Odbiornik: Astrometa DVB-T2 USB,
Telewizor z AndroidTV 9.0
Instalacja antenowa: Televes
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy; Czechy

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: @GUTEK@ »

TCL ma mocno opóźnione aktualizacje OTA, przykładowo do serii 2019/2020 jest już ATV11, a jeszcze nie jest rozsyłany. Chociaż podobno w telewizorach z tej serii które jeszcze są w sprzedaży (np. P615) jest on wgrany.
Ja do TCL ściągam oprogramowanie z linków na Telegramie, tam zamieszczają aktualne wersje do pobrania: https://t.me/s/tclupdates lub są one też dostępne na forum XDA (chyba nawet ten sam gość to prowadzi)
Podobnie jest z Philipsem, niekoniecznie najnowsze oprogramowanie do danej serii jest rozsyłane przez OTA, można skorzystać z tej stronki: https://toengel.net/philipsblog/firmware-download/

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

https://toengel.net/philipsblog/2022/07 ... 0-178-222/

Ja nie dostałem nadal tej wersji na telewizor, która i tak nie naprawia problemu z Wydarzeniami 24, ale naprawia działanie EmiRadio jak raportują na forum Kikiego.

Dzięki uprzejmości Emitela taką dostałem odpowiedź od Polsatu:
Odpowiedź od Cyfrowego Polsatu:
„Na innych telewizorach kanał działa i na wcześniejszym oprogramowana tego telewizora również.
Zalecamy zgłoszenie problemu do producenta telewizora.”
Ciekawe czy znajdzie się osoba mająca starsze oprogramowanie z Androidem 10 by potwierdziła na Philipsie brak na nim problemów w Wydarzeniami24, wtedy mielibyśmy pewność że to jest przyczyną.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 932
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: ploomba »

@GUTEK@ pisze: 28 lipca 2022, o 21:22 TCL ma mocno opóźnione aktualizacje OTA, przykładowo do serii 2019/2020 jest już ATV11, a jeszcze nie jest rozsyłany. Chociaż podobno w telewizorach z tej serii które jeszcze są w sprzedaży (np. P615) jest on wgrany.
Ja do TCL ściągam oprogramowanie z linków na Telegramie, tam zamieszczają aktualne wersje do pobrania: https://t.me/s/tclupdates lub są one też dostępne na forum XDA (chyba nawet ten sam gość to prowadzi)
Podobnie jest z Philipsem, niekoniecznie najnowsze oprogramowanie do danej serii jest rozsyłane przez OTA, można skorzystać z tej stronki: https://toengel.net/philipsblog/firmware-download/
Ten profil na telegramie chyba faktycznie prowadzi ten sam gość, który udziela się na xda (stasiof czy jakoś tak). Jest chyba też na polskim forum hdtv. Ale to na bank gość spoza PL.
Właśnie na xda podsyłał mi nowsze softy do TCLa. Nie wgrywałem, bo w tym samym momencie ustalałem szczegóły z krakowskim serwisem i chcieli mieć tv "nie grzebany" żeby wszystko posprawdzac. Suma sumarum, tydzień temu wgrali soft v477, który nic nie pomogl. Ten sam soft pojawił się kilka dni temu na xda. Dopiero soft testowy, który nie jest oficjalnie dostępny, ponoć rozwiązuje problem z hbb w moim TCLu. Podejrzewam, że ten sam problem będzie we wszystkich nowych TCLach z 2022 z systemem Google TV. (tak naprawdę to android tv z nakładka Google tv).
Jak znajdę chwilę, sprawdzę co siedzi w P615, bo akurat ten TV ma teściowa.

dvbtowiec
Posty: 2363
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: dvbtowiec »

@ploomba
Ja na Twoim miejscu bym się na to nie godził, aby mój telewizor był króikiem doświadczalnym autoryzowanego serwisu.
Jeśli błąd jest w sofcie, to Twój telewizor nie ma prawa być w serwisie. Powinni sobie ściągnąć telewizor do testów od producenta, a w zasadzie producent powinien im zapewnić odbiornik, a nie żebym ja musiał wozić czy to osobiscie, czy przez pracowników serwisu sprzęt i pozostawiać go tam na czas testów.
Ciekawe jakby podeszli do uszkodzeń mechanicznych w transporcie. Czy jako poszkodowany dostałbyś nowy, czy może z usuniętym uszkodzeniem, lub inny używany sprawny, bo takie numery niektóre firmy też stosują.
Jeśli mają soft, co najwyżej zgodziłbym na wgranie w domu. Do tego nie ma potrzeby wożenia odbiornika. Testy także można zrobić na miejscu, bo źródło sygnału masz.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 932
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: ploomba »

@dvbtowiec

Jasne. Mam podobne zdanie co do softu i serwisowania. Sam proponowałem seriwsowi przez telefon, żeby po prostu podeslali mi poprawiony soft i bym sobie go zaktualizował.
Argument serwisu był taki, że muszą zrobić logi z telewizora i wysłać je do TCLa, żeby ten spojrzał na dane z logów i poprawił soft.
No i tak się stało. Serwis pierw dostał soft globalny v477, który oczywiście nic nie zmienił. Po tygodniu serwis dostał testowy soft LFR400 i po wgraniu do mojego tv, hbb działa prawidłowo. Teraz niby mają wypuścić oficjalny, który prawdopodbnie zaktualizuje się w telewizorze online. Zobaczymy.
Dla mnie też było to dziwne. Takie kuriozum. Żeby firma TCL nie miała ani jednego egzemplarza swojego telewizora w fabryce. Ba, telewizora, który jets zupełna nowością i dopiero co pojawił się w sprzedaży. Przecież powinni sobie sami w fabryce w Żyrardowie go przetestować i zrobić ewentualne poprawki. Gdzies czytałem, że część telewizorow TCL po prostu importuje z Chin i wcale ich nie składa w Polsce. Podobno tylko część modeli u nas montuja. Ile w tym prawdy, nie wiem. Ale tu by się to trochę wyjaśniło, czemu w siedzibie firmy nie mają ani jednego egzemplarza 43C735. Może po prostu partia telewizorow dotarła do Polski i od razu poszła na sprzedaż do sklepów? Kto wie. Czeski film.
Winy serwisu się tu żadnej nie upatruje, bo takie mają niestety wytyczne z TCLa i chcąc nie chcąc, żeby coś drgnelo w kwestii mojego modelu, musiałem iść na jakiś kompromis. Co by nie bylo, serwis dzwonił do mnie ze dwa razy i o wszystkim na bieżąco informowal sympatyczny Pan (chyba jest też tu na forum, albo zagląda) , z którym miło się rozmawiało o softach itd.
Niestety, część firm inaczej podchodzi do aktualizacji. TCL ma jakieś dziwne podejście do sprawy. Tzn dziwne, bo wg mnie soft powinien się mi sam wgrać z sieci, poparwiony, automatycznie. A nie żebym ja im udostępniał mój telewizor do badań. No cóż. Możliwe, że gdyby się nie zgodził na udostępnienie telewizora serwisowi, to temat hbb na tym modelu utknął by w martwym punkcie.
Grunt, że teraz hbb śmiga rewelacyjnie.
Obstawiam, że ten sam błąd z HBB będzie występował we wszystkich nowych tcl'ach z 2022 z Google tv. I prawdopdobnie w części tych modeli nie poprawia tego, bo ktoś musi im zwrócić na to uwage. A temat hbb jest sprawa niszową i zwraca na niego uwagę chyba tylko kilka osob z tego forum.

@Krosnoludek.
Mam małego Philipsa full HD 24PFS6805, 24" mikrus z Saphi, i w nim nie działała funkcja cofania, przewijania w hbb na kanałach TVP. Z ciekawości sprawdziłem przed wczoraj aktualizacje online i zassał się nowy soft tpm207e_202.003.236.011
I na tym nowym sofcie zaczęła działać funkcja "odtwarzaj od początku" w hbb tv na kanałach TVP. Nie da się jednak nadal przewijać programow, filmów do dowolnego punktu. Przynajmniej start od początku programu zaczął działać, lepsze to niż nic. Reszta funkcji z hbb działa OK. I Wydarzenia24 też dzialaly na nim cały czas prawidłowo.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

Dziwne że Tobie TCL nie dał instrukcji zgrania logów z telewizora i podesłać im, i wówczas obeszło by się bez wysyłania do serwisu.

Kto serwisuje telewizory TCL?
U mnie we wtorek pooglądać zgłoszone usterki byli że serwisu MIK Radom, wszystko potwierdzili i mieli w notatce do Philipsa opisać te zgłoszone usterki w sofcie. Telewizora nie brali do serwisu bo nie widzieli potrzeby, logi ja im wysłałem, tylko Philips nie spieszy się z ich naprawą.

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 932
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: ploomba »

Krosnoludek pisze: 4 sierpnia 2022, o 20:56 Dziwne że Tobie TCL nie dał instrukcji zgrania logów z telewizora i podesłać im, i wówczas obeszło by się bez wysyłania do serwisu.

Kto serwisuje telewizory TCL?
U mnie we wtorek pooglądać zgłoszone usterki byli że serwisu MIK Radom, wszystko potwierdzili i mieli w notatce do Philipsa opisać te zgłoszone usterki w sofcie. Telewizora nie brali do serwisu bo nie widzieli potrzeby, logi ja im wysłałem, tylko Philips nie spieszy się z ich naprawą.
No to mnie zaskoczyłeś.
TCL też serwisuje MIK Radom, z tym, że do mnie oddzwaniał chyba jakiś pododdział krakowski tego serwisu. Raz dzwonił ktoś z Radomia a tak to cały czas Kraków. Mi powiedzieli, że się nie da u mnie tego zrobić i telewizor muszą mieć na serwisie. To dopiero zbóje :lol: chyba, ze chodzi o odległość do serwisu. Jak gdzieś bliżej Radomia, to podjeżdżają serwisanci, a jak gdzieś dalej to jeździ ich pracownik/kurier, który ma wytyczona trasę i tylko odbiera i odwozi sprzęt. Może dzieki temu, że wzięli na serwis (i im tam zalegał mój tv na półce) szybciej to załatwili z tym softem. Grunt, że teraz jest OK.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

W Philipsie nadal wolno wskakują kanały wirtualne (ok. 10- 13sekund), nie da się przewijać do tyłu kanałów na żywo TVP, nie da się oglądać kanału Wydarzenia24 bo soft jest spieprzony...

Awatar użytkownika
ploomba
Posty: 932
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Las (Vegas)
Odbiornik: Stary Samsung, nowy TCL i Cryptobox 652 combo
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTON Skrzyczne, RTCN Chorągwica

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: ploomba »

@Krosnoludek.
W tym moim małym Philipsie z Saphi, kanały wirtualne wskakują dość szybko, przewijania w programach TVP nie ma, da się jedynie uruchomić program od poczatku, Wydarzenia24 działają OK.
Pewnie to kwestia sprzętową, procesor, chipset lub kwestia Android vs Saphi.
Nie mniej jednak, jak miałbym wybierać, wolałbym Androida. Saphi ogólnie jest do niczego. Jednak nie było na rynku żadnego innego telewizora 24-27" z tunerem Dvb-t2, full HD. Tylko ten Philips, którego kupiłem. Robi bardziej jako monitor pod Raspberry Pi400, a TV przy okazji na nim odpalam.

miet55
Posty: 15
Rejestracja: 29 lipca 2011, o 12:39
Miejscowość: Szubin
Odbiornik: Philips 49PUS7101
Philips 55Oled 865
Instalacja antenowa: Antena kierunkowa
ATX 55 + wzmacniacz
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Trzeciewiec

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: miet55 »

Msm pytanie do użytkowników modelu PUS8506. Jaką macie jakość sygnału SAT? Poza tym mam jeszcze 2 Philipsy i na wszystkich jakość 100% Na 8506, jakość 60% Czy coś nie tak z głowicą?

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

TVP Info - siła 100%, jakość 48%
TVN 24 - siła 100%, jakość 48%
TVP Polonia - siła 100%, jakość 54%
Wszędzie wysoki ber.
Antena 90 Corab i konwerter quad Televes, antena nie precyzyjnie ustawiona bez mierników.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

Prubuje zaktualizować oprogramowanie z pendrive na to z lipca TPM211EA_101.000.178.222 i jakoś telewizor go nie widzi na pendrive. Pobrałem to oprogramowanie na komputer, rozpakowałem i na sformatowanego pendrive wrzuciłem ten plik TPM211EA_101.000.178.222.upg. Następnie wkładam pendrive do włączonego telewizora daje aktualizuj z USB i nie widzi tego oprogramowania. Co robię źle?
Oprogramowanie mam z kwietnia i tewizor online nie widzi nowego.

orin
Posty: 605
Rejestracja: 1 stycznia 1970, o 01:00
Miejscowość: Warszawa
Odbiornik: KDL50W809C,UE40H6700,UE48J6200
Instalacja antenowa: Antena Fracarro LP345F LTE ~20 m n.p.z. / kabel Triset 113 PE 10 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Warszawa PKiN

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: orin »

W instrukcji obsługi masz dokładnie opisaną procedurę aktualizacji przez USB.
https://www.download.p4c.philips.com/fi ... fu_pol.pdf
https://www.philips.ie/c-f/XC000013816/ ... tv-via-usb
Pendrive ma być pusty i sformatowany w systemie plików fat32, a plik upg wgrany na główny poziom.
Tv po włożeniu pena do usb powinien wykryć podłączenie pendrive do usb i dostępną na nim aktualizacje.
Problem jest z widocznością pena przez tv.
Ostatnio zmieniony 2 listopada 2022, o 12:07 przez orin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 3037
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: Krosnoludek »

Dokładne tak robię, na sformatowany do fat32 pendrive wrzucam rozpakowany plik TPM211EA_101.000.178.222.upg, następnie do telewizora i wybieram ręczną aktualizację z USB i pisze brak aktualizacji czy jakoś tak. Próbowałem również na innym pendrive, ale to samo.

Wyczytałem, że może pomóc zmiana nazwy pliku na "autorun.upg" zamiast TPM211EA_101.000.178.222.upg, ale zadzwonię jutro do Philipsa czy tak można. Jak w lutym wgrywałem poprzednie oprogramowanie, to nazwę miało właśnie autorun.upg

Tą nową TPM211EA_101.001.003.223.upg pobrałem u kuzyna na pendrive i też jej telewizor nie widzi.

dvbtowiec
Posty: 2363
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: dvbtowiec »

Masz Android TV. Sprawdź w systemie czy widzisz dodatkową pamięć.
Zainstaluj ze sklepu dowolny eksplorator plików i zobacz czy możesz wybrać kartę pamięci i widzisz wgrany plik do aktualizacji.
Telewizor zachowuje się tak jakby tej pamięci nie widział.

MaxEvans
Posty: 838
Rejestracja: 13 listopada 2016, o 09:49
Miejscowość: Tuszyn
Odbiornik: LG Flatron M237WDP-PZ + WIWA H265 Lite + SKYMASTER STB 265
Instalacja antenowa: Antena DIPOL 11 + Wzmacniacz SWA 955-5EX + Kabel Televes T-100 Plus 5 m
Nadajnik - obiekt nadawczy: SLR Dąbrowa (22 km) RTCN Zygry (43 km)

Re: Philips 43PUS8506/12

Post autor: MaxEvans »

Jeszcze, można zrobić tak

// zobacz czy da się sformatować pena.Wtedy przenieść plik i zobaczyć czy aktualizacja ruszy.

ODPOWIEDZ