TVP GO

naziemne telewizyjne emisje cyfrowe DVB-T i DVB-T2, strategie, plany i testy
rusiadek
Posty: 51
Rejestracja: 24 listopada 2021, o 19:44
Miejscowość: Michałowice
Odbiornik: KDL-42W655A, KDL-40WD655
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn - Łazy

TVP GO

Post autor: rusiadek »

Od dwóch dni w Warszawie nie uruchamia się w/w kanał. Czyżby znowu Kurski strzelił sobie w kolano i rzeczywistość go przerosła. A może to Emitel robi naczelnemu celebrycie krecią robotę?

sampler
Posty: 69
Rejestracja: 23 lipca 2013, o 13:37
Miejscowość: Lubin
Odbiornik: LG 55LB700V
Instalacja antenowa: Siatka+LNA101
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża/RTON Śnieżne Kotły

Re: Brak TVP GO

Post autor: sampler »

Raczej znów testuja HBBTV w wersji 2.0.2 Twój TV odbiera taki standard?

Awatar użytkownika
MarioPL
Posty: 288
Rejestracja: 15 lutego 2014, o 09:18
Miejscowość: Luboń k.Poznania
Odbiornik: LG 43UP78003LB
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Poznań "Śrem", AE Poznań

Re: Brak TVP GO

Post autor: MarioPL »

@rusiadek, w POZNANIU. TVP GO działa bez zarzutu. Działa tak od dwóch miesięcy. Przedtem jako Stream, też działało bez problemu. Szybki, sprawnie i bez problemu. Więcej polityki w Twoim pytaniu, niż opisanego problemu ;)

JR62
Posty: 7
Rejestracja: 2 października 2021, o 20:34
Miejscowość: Mogilno k/Nowego Sącza
Odbiornik: LG49UJ...
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczawnica g.Prehyba

Re: Brak TVP GO

Post autor: JR62 »

U mnie od poniedziałku też nie działa, jest tylko plansza ( kanał 27)

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2650
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 + TechniSat Terrabox T3
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo (pasywna) + rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: Brak TVP GO

Post autor: hadam »

Coś kombinują. Ja zauważyłem to od wczoraj, że przed każdym wejściem do TVP GO, wyskakuje mi i muszę zaakceptować regulamin, wcisnąć "OK" a potem już działa normalnie i tak przed każdym przełączeniem, nigdy wcześniej tak nie miałem.

rusiadek
Posty: 51
Rejestracja: 24 listopada 2021, o 19:44
Miejscowość: Michałowice
Odbiornik: KDL-42W655A, KDL-40WD655
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn - Łazy

Re: Brak TVP GO

Post autor: rusiadek »

Niestety mój telewizor Sony ma wersję HBBTV 1.5.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2925
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Brak TVP GO

Post autor: Krosnoludek »

hadam pisze: 7 kwietnia 2022, o 11:05 Coś kombinują. Ja zauważyłem to od wczoraj, że przed każdym wejściem do TVP GO, wyskakuje mi i muszę zaakceptować regulamin, wcisnąć "OK" a potem już działa normalnie i tak przed każdym przełączeniem, nigdy wcześniej tak nie miałem.
W Philipsie 43PUS8506 też za każdym razem trzeba OK zaakceptować regulamin, wcześniej tego nie było.

dvbtowiec
Posty: 2310
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Brak TVP GO

Post autor: dvbtowiec »

U mnie od kilku dni nie działa wczytywanie kanałów on-line Kultura 2, Historia 2, ABC 2.
Sony z HbbTV 2.0.2
Do niedawna wczytywał się ABC 2, teraz już żaden.
Pozostałe te które są w TVP GO działają.

Awatar użytkownika
Krosnoludek
Posty: 2925
Rejestracja: 19 grudnia 2010, o 15:33
Miejscowość: KROSNO
Odbiornik: LG 26LK330
WIWA HD-90 NEW+MC-001
OPTICUM Dekoder STB(HD N2)
Instalacja antenowa: Odbiornik cd.:
OPTICUM BLUE XS65 COMBO
Philips 43PUS8506/12 z HbbTV 2.0.2
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Krosno/Sucha Góra

Re: Brak TVP GO

Post autor: Krosnoludek »

W Philipsie 43PUS8506 działają kanały wirtualne TVP.
W Samsungu z HbbTV 2.0.1 również działają kanały wirtualne TVP, a na TVP GO również za każdym razem trzeba wciskać OK.

Grzegorz#21
Posty: 4
Rejestracja: 15 grudnia 2021, o 17:53
Miejscowość: Tuchola
Odbiornik: LG
Instalacja antenowa: logarytmiczna
Nadajnik - obiekt nadawczy: Trzeciewiec

Re: Brak TVP GO

Post autor: Grzegorz#21 »

Z Trzeciewca niestety nie działa na LG.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2650
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 + TechniSat Terrabox T3
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo (pasywna) + rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: Brak TVP GO

Post autor: hadam »

U mnie z Kosztowych na LG wersja HbbTV 2.0.2 wszystkie serwisy działają prawidłowo, także wirtualne kanały TVP.
Problem jest tylko na TVP GO, gdzie trzeba zatwierdzać OK, ale po każdorazowym zatwierdzeniu w sumie też działa, niemniej jednak tak nie powinno być.

dvbtowiec
Posty: 2310
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Brak TVP GO

Post autor: dvbtowiec »

Ja nie muszę za każdym razem OK zatwierdzać.
Komunikat pokazał się tylko raz.
Najwyraźniej to znów zależy od samego telewizora jak zapisuje ciasteczka.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2650
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 + TechniSat Terrabox T3
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo (pasywna) + rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: Brak TVP GO

Post autor: hadam »

Z opisów wynika, że Sony sobie radzi, ale już Philips, LG czy Samsung nie. Ewdentnie powinni to poprawić, bo jak widać większość odbiorników ma z tym problem.
Na początku też zatwierdziłem i cały czas było dobrze, a teraz znowu woła o zatwierdzenie i to przy każdym wejściu, trochę to irytujące.

JR62
Posty: 7
Rejestracja: 2 października 2021, o 20:34
Miejscowość: Mogilno k/Nowego Sącza
Odbiornik: LG49UJ...
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczawnica g.Prehyba

Re: Brak TVP GO

Post autor: JR62 »

Wracając do tematu, TVP GO mogę uruchomić z poziomu programów telewizji publicznej (czerwony przycisk na pilocie), można oglądać filmy, prgnozę pogody itp. Pojawia się problem z chwilą próby włączenia któregokolwiek kanału wirtualnego TVP(m.in. regionalne) komunikat "nie można wczytać wideo". Na kanale 27 w dalszym ciągu tylko plansza TVP GO.

dvbtowiec
Posty: 2310
Rejestracja: 11 sierpnia 2016, o 18:14
Nadajnik - obiekt nadawczy: Chorągwica

Re: Brak TVP GO

Post autor: dvbtowiec »

JR62 pisze: 8 kwietnia 2022, o 08:35 Pojawia się problem z chwilą próby włączenia któregokolwiek kanału wirtualnego TVP(m.in. regionalne) komunikat "nie można wczytać wideo".
To już prawdopodobnie wina zbyt starej wersji HbbTV w Twoim telewizorze.
Sprawdź wersję w zakładce Ustawienia->Pomoc w serwisie TVP GO.
W Ustawienia są także "Testy diagnostyczne."
Możesz sprawdzić czy Twój telewizor przechodzi test odtwarzania strumieniowania na żywo (ikonki zaczynające się od "Live")
Jeśli masz zbyt starą wersję, kanałów na żywo nie odtworzysz.

JR62
Posty: 7
Rejestracja: 2 października 2021, o 20:34
Miejscowość: Mogilno k/Nowego Sącza
Odbiornik: LG49UJ...
Nadajnik - obiekt nadawczy: Szczawnica g.Prehyba

Re: Brak TVP GO

Post autor: JR62 »

Wersja HbbTV rzeczywiście 1.5, ale testy Live przechodzi pozytywnie (model tv LG49UJ6307-ZA), do minionej niedzieli było wszystko ok.

sampler
Posty: 69
Rejestracja: 23 lipca 2013, o 13:37
Miejscowość: Lubin
Odbiornik: LG 55LB700V
Instalacja antenowa: Siatka+LNA101
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Ślęża/RTON Śnieżne Kotły

Re: Brak TVP GO

Post autor: sampler »

To nie lepiej aby TVP puszczało sygnał w wersji 1.5 tak jak wszyscy pozostali? To zapewni odbiór na 100% odbiorników.

rusiadek
Posty: 51
Rejestracja: 24 listopada 2021, o 19:44
Miejscowość: Michałowice
Odbiornik: KDL-42W655A, KDL-40WD655
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn - Łazy

Re: Brak TVP GO

Post autor: rusiadek »

Im wystarczy DVB-T, i tak wszystkie transmisje ich, bo największy zasięg.

Awatar użytkownika
hadam
Posty: 2650
Rejestracja: 8 lutego 2012, o 17:50
Miejscowość: Niegowa
Odbiornik: LG 55UN81003LB / Samsung UE40D6500 + TechniSat Terrabox T3
Instalacja antenowa: Antena BX1000+ Olympia Combo (pasywna) + rozgałęźnik R-2.
Nadajnik - obiekt nadawczy: RTCN Katowice/Kosztowy

Re: Brak TVP GO

Post autor: hadam »

Raczej nie będą w nieskończoność wspierać starszych standardów i to nie tylko TVP, z pewnością był jakiś cel wprowadzenia wymogu wersji minimum 2.0.1 dla odbiorników sprzedawanych od stycznia 2021. Początkowo chcieli minimum 2.0.2 ale pod naporem producentów telewizorów trochę ustąpili.
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 202291.pdf

rusiadek
Posty: 51
Rejestracja: 24 listopada 2021, o 19:44
Miejscowość: Michałowice
Odbiornik: KDL-42W655A, KDL-40WD655
Nadajnik - obiekt nadawczy: Raszyn - Łazy

Re: Brak TVP GO

Post autor: rusiadek »

To jak przekonać firmę Sony, aby zaktualizowała HBBTV z wersji 1.5 do obowiązującej, w starszych modelach telewizorów.

ODPOWIEDZ